Tri minúty

Tri minúty https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389260/bmid_tri-minuty-nNT-389260.jpg 4 58 17

Ewert Grens série

< 7. díl >

Obe strany od neho očakávajú lojalitu. Obe strany ho odsudzujú na smrť. Dostal sa do väzenia, aby prenikol do nebezpečnej zločineckej organizácie. Odhalili ho a mal zomrieť. Na prežitie mu zostali TRI SEKUNDY. O tri roky je Piet Hoffmann so svojou milovanou manželkou Zofiou, ktorej už nemôže ďalej klamať, a so synmi Hugom a Rasmusom ešte vždy na úteku. Ďaleko od Švédska – v Spojených štátoch a Kolumbii – tentoraz preniká hlboko do jadra kokaínovej mafie. Opäť sa stretáva s komisárom Ewertom Grensom. Pre zmenu bojujú na tej istej strane, ale aj tu život od smrti delia iba TRI MINÚTY.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Tre minuter , 2016


více info...

Přidat komentář

alca-212
16.02.2024 4 z 5

Drogy. Akce. Politika. Nic pro mě. Ani v knize :-).
Autoři ale píšou dobře, sérii mám ráda, tak snad mi ten další díl sedne víc...

KarolinaFifth
14.11.2023 1 z 5

Nebavilo mě zpravování ani svět a děj z prostředí drog. Recyklát všeho, co člověk stokrát viděl a četl.


Ulala
16.07.2022 4 z 5

Děsivý svět drogových "kšeftů" je zde vylíčen velmi obrazně. Bohužel jsem v tomto pesimista a věřím, že pravda se částečně podobá příběhu v knize. K tomu všemu ještě jednání politiků, kterým "obyčejný" člověk nestojí za zlámanou grešli. Autoři velmi sugestivně líčí příběh "obyčejného" člověka, který vstoupil do služeb státu a již po druhé ho mocní nechali ve štychu. Ještě mně čeká kšeft z lidmi v dalším díle a musím říct, že k němu přistupuji s nechutí. NE z knihy, ale ze světa, který v ní bude vyobrazen.

Dajine
28.01.2022 5 z 5

Jak ráda bych věřila, že vlivní a mocní jsou zároveň čestní a slušní.

konicekbily
14.07.2021 5 z 5

To by jeden nevymyslel - proto jsou autoři dva! Pokud jste to nečetli, přečtěte díl předchozí - Tři vteřiny. Dokonale promyšlený krimi-román o celosvětovém obchodu s drogami. Nejsem schopen rozeznat, co by mohla být realita a tím pádem skutečnost a co je fabulace autorů. Určitě jeden z nejlepších thrillerů současné doby! A vede to i k pořádnému zamyšlení nad tím, kam ten svět spěje!

marci8
12.07.2021 4 z 5

Knize nemám co vytknout. Je to napínavý thriller, který nás zavede do prostředí drogové mafie v Kolumbii. Závěr se mi též líbí, protože není uspěchaný, jako u většiny knih, ale dosti podrobný.

šipek
24.01.2021 4 z 5

Tak prvních 100 stránek celkem nuda až jsem chtěl knihu odložit. Po slabším začátku kniha dostala spád a četla se velice dobře. Je to spíše takový špionážní román jak detektivka. Zasloužené 4 hvězdičky.

oleg
20.01.2021 5 z 5

Bezva čtení, neuvěřitelné a poutavé,nemám slov.....

kahoma
09.01.2021

Obdoba knihy Tři sekundy... Proč nyní Tři MINUTY jsem taky z knihy nepochopila. Čte se to opět dobře - mám Roslunda velmi ráda. Ale nadšená knihou tentokráte nejsem, nevím. Souhlasím, že od poloviny je kniha napínavější - stejně tomu bylo i ve Třech sekundách. V obou knihách je velmi mnoho technického popisu, hodně podrobností, které by ani čtenář - pro děj - nepotřeboval, ale to už je zvyk Roslunda - snad to ani není pro zábavu, nýbrž pro jeho vlastní potřebu detailního popisu. Budiž, neruší to. Akorát to není napínavé. Hlavní postava, Piet Hofmann, je takový až všeumělec... Vlastně nikdy nejsme svědky že by přemýšlel Co teď? Vždy už má hotové řešení - a to pro různá východiska! Ano, myslí na vše! Je to sympatické, ale ne zrovna realistické, dle mého názoru. Ale v knize je to samozřejmě možné, ostatně autoři sami přiznávají, že kniha je na půl fikce, na půl realita.
Jsem ráda, že jsem knihu přečetla, určitě si přečtu i Tři hodiny, ale teď chci delší pauzi od Pieta... Tři sekundy jsem velmi doporučovala, u této knihy už na tom netrvám.

kalache
04.10.2020 5 z 5

...neodložitelná kniha...

mirec88
18.09.2020 4 z 5

Aj tento diel sa mi veľmi páčil, hoci kvalít prvého dielu nedosahuje. Ale kniha bola nadpriemerná, napínavá a akčná. Som zvedavý na tretí diel.

Crozz
05.06.2020 4 z 5

Opět akční jízda od začátku do konce, opravdu geniální autor, i když místy až neuvěřitelný příběhy, zápletky, náhody...

iveta3689
30.03.2020 3 z 5

Hlavní postavy byly dost nesympatické. Crouse byl neskutečně arogantní. Piet Hoffman měl být drsňák, ale jak to hrál na všechny strany, byl příšerně ufňukaný (já se, chudák, nemůžu vrátit domů, ale zůstat tu taky nemůžu, co budu dělat). Styl vyprávění byl takový neslaný nemastný, nemohla jsem pořádně začíst. Závěr mě dost rozladil, bylo to předvídatelné a nesympatické.

soukroma
14.12.2019 5 z 5

Jedna z nejděsivějších a nejbrutálnějších knih, které jsem snad vůbec přečetla. Thriller, fikce, fabulace? Ale kdeže! Naše současnost, naše realita, a je jedno, že konkrétní lokality se omezují na Kolumbii a Washington (a okrajově Stockholm). Týká se bez výjimky nás všech. Proč? Protože "organizovaný prodej drog je hnacím motorem celé společnosti".
Kolumbie jako bezkonkurenční zdroj tohoto obchodu, kokainové farmy v džungli a narkobaroni sídlící v haciendách i domech ve velkých městech, občas se zabývající i "doplňkovým" obchodem jako třeba nevěstince. Ale bez výjimky došli všichni zúčastnění na stejnou úroveň: "život v násilí a z násilí". Neštítí se vlastnoručně provádět naprosto nejhrůznější mučení a zločiny. A samozřejmě využívají i jiné, příkladně děti, devítíleté dvanáctileté hrdé nájemné zabijáky (sicarios) - na veřejném místě dostanou zbraň a úkol a za jeho zdárné provedení dvě stovky dolarů, za hlavu. A z jejich "dětství" a celého života rázem zbývá jen pár let - zabijí je, třeba i jiní, známí sicarios...
Těch hrůz v knize bylo tolik, že se mi nechtělo ji ani moc číst, ale ta komplexní realita, která z ní čišela, mě nutila ji pečlivě dočíst až do konce. Autoři se nezastavili jen u drogového businessu, jeho infiltrace, únosu předního amerického politika, ale šli dál a zapojili do akce všechny americké složky a nejmodernější technologii, které se popasovaly se sestaveným seznamem smrti, těch největších kolumbijských "es".
Happy end se ale nekoná, i když se oslavuje konečná válka s drogami - o to se autoři postarali cynickým závěrem, na nějž jsme ale byli připravováni už delší dobu.
Vynikající a současně mimořádně surová, taková je kniha o naší realitě, bez východiska. A krimi až spionážní příběh samotný, o jednom mnohokrát mrtvém a přejmenovaném zločinci a infiltrátorovi, je naprosto brilantní. Takže jakkoli mučivé a hrůzné, my v tom take nějak žijem', proto se nedá udělit jiné než nejvyšší hodnocení.

Schamila
22.09.2019 5 z 5

Stejně dobré jako 3 vteřiny, doufám, že u nás vyjdou ještě i 3 hodiny. Spíše pro muže, když se psalo o mučení, ale zkrátka napětí, masakr, špionáž patří k sobě. A být účastna životu kokainové mafie v Kolumbii, tak to se vám tak hned nepodaří. Doporučuji k přečtení, fakt dobrýýýýý

rodak
29.08.2019 5 z 5

Úžasný špionážní román, který vás jen tak nepustí.

Anita8
31.12.2018 5 z 5

Inteligentný thriller pohybujuci sa temach špionáž, military, kolumbijska mafia. Velmi dobre sa cita. Knihu som kvoli povinnostiam musela citat na etapy , preto mi dobre padlo, ze autori opakuju dost casto kto je kto , kto s kym a preco. Pre lepsi zazitok odporucam precitat najprv Tri sekundy , kvoli suvislostiam v minulosti, ale nie je to nevyhnutne. Ak ste ich citali , Tri minuty su o stupienok zlozitejsie citanie, a teda hodnotenie 3 minut by som dala o bodik menej . Od polky sa uz neda kniha odložiť. Technicky princip klucovej situacie vtesnanej do 3 minut som nepochopila, snád sa to bude dat vygooglit . Tesim sa na Tri hodiny :-)

Autoři knihy

Anders Roslund
švédská, 1961
Börge Hellström
švédská, 1957 - 2017

Kniha Tri minúty je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce108x
Chystám se číst46x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x