Evropa snů a skutečností

Evropa snů a skutečností https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18274/evropa-snu-a-skutecnosti-18274.jpg 4 29 4

Brilantní novinář a sžíravý politický komentátor (viz například Sekl se Orwell o 20 let?, Jako psa ke kandelábru) se ve své nejnovější knize zamýšlí nad budoucností Evropy v kontextu jejích vztahů k imigraci nejen lidských zdrojů, ale i ideologií. Jeho brilantní schopnost analýzy a jeho jasná řeč nás přesvědčuje, že nejen názory a chování našich politických institucí jsou často směšně absurdní, ale dokonce i názory naše vlastní. Zavádějí lidská práva a multikulturalismus, či způsob jejich aplikace, západní společnost do slepé uličky, nebo je ještě naděje na její restauraci? Vydání první.... celý text

Žánr:
Literatura naučná

Vydáno: , Baronet
více info...

Přidat komentář

Anet2106
07.05.2017

Neznalého čtenáře kniha může zaujmout. Ale všímavý čtenář si všimne obrovského množství nepřesností a nepodložených argumentů, které autor používá a prokládá je rádoby vtipnými historkami a příběhy. Knihu nemohu považovat za relevantní.

wooloong
15.02.2016 5 z 5

Vzhledem k tomu, že knížka vyšla už v roce 2007, tak je doslova vizionářská. Až mě z toho mrazilo. Není to veselé čtení, i když na konci dává špetku naděje.


asam
19.12.2015 5 z 5

Tato útlá knížka určitě není oddychové čtení. Autor zde uvádí řadu faktických údajů a pokud se nad nimi trochu zamyslíte, tak vás mrazí. Doporučuji k přečtení všem, kterým není lhostejné jaká budoucnost čeká další generace. A těm s " otevřenou náručí" bych doporučovala číst povinně.

odejana
15.08.2012 3 z 5

Výborné fejetony týkající se současné Evropy. Nejvíc se mi líbila kritika evropské korektnosti. Vadila mi celková neuspořádanost, kdy půlka knihy je o Evropě obecně a půlka jen o Británii, přestože jsou to dobré postřehy a výborná čeština.