Evina iluze

Evina iluze https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455496/bmid_evina-iluze-Ns3-455496.jpg 4 28 5

Druhý díl poutavé dystopické trilogie: Eva a Bram uprchli, dokážou ale přežít? Eva je poslední dívka na planetě. Do svých šestnácti let, kdy musí naplnit svůj osud, žije jako ve vězení, v péči matek a na očích celého světa. Dokud nevyužije příležitosti a neunikne. Eva konečně získá svobodu, po níž tolik touží, i chlapce, kterého tolik miluje. Nic ale není zadarmo. V nebezpečném světě mimo stěny věže je jim Organizace proti zániku neustále v patách. Společně se skupinou rebelů bojujících proti režimu se Eva nachází v mnohem větším nebezpečí, než si kdy dokázala představit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , #booklab
Originální název:

The Eve Illusion , 2020


více info...

Přidat komentář

jitka_dankova
05.01.2024 3 z 5

Druhý díl originálně pojaté depresivní dysoptické trilogie. Nebylo to lehké čtení, jen samá smrt, hrozivé mučení, zabíjení, prostě zbytečné ztráty na životech, kam se člověk podívá. A do toho beznaděj, ztráta iluzí, celkem pěkně člověk vnímá, že to jde se světem opravdu markantně z kopce. Fakt se to nečetlo lehce, já vím, je to prostě dysoptie, ale stejně. Jdu si užít nějakou jinou pohodovou literaturu. Finální díl trilogie ještě ani v angličtině nevyšel, no jsem na něj nakonec zvědavá, docela mne zajímá, jak ten problém se záchranou lidstva vyřeší.
Opět jsem hodně vnímala nedořešené detaily. Například vysoká fyzická zdatnost sedmdesátnic, které vyžívají jen z jídla z řas. No nevím...

Market-k-a
25.11.2022 5 z 5

Až na tu představu šestnáctileté holky, která, zdá se, přepere kdejakého muže... se mi to líbilo, bylo to napínavé, těším se na další díl. Úplně to vidím ve filmovém zpracování :)


RoseDadas
14.09.2021 5 z 5

Svět vytvořený autorskou dvojicí nepřestává překvapovat. V Evině iluzi do něj nahlížíme zas z o něco jiné perspektivy (Michael), poznáváme jeho temná zákoutí, jeho funkčnost a v tomto díle i jeho "nejspodnější" obyvatele. Čtenář je svědkem vnitřního uspořádání OPZ, jejich drsných vyslýchacích metod a tajemství, jež jsou před zraky všech skryta. Velice se mi líbila celková propracovanost příběhu, kterou má na starost bezbřehá fantazie jeho stvořitelů, a poselství, které je součástí každého dystopického příběhu, což je, jak by se lidé rozhodně neměli chovat.

ElaMi
02.08.2021 4 z 5

Knihu som normálne vdýchla. Bavila ma, dianie bolo strhujúce, že som nevedela kedy si dať pauzu. Síce na začiatku mi hlavná hrdinka Eva liezla na nervy ale stranami sa to zmenilo. V knihe bolo veľa napätia, nečakané zvraty a aj odhalenia nejakých tých tajomstiev, ale objavili sa aj nové, ktoré sa dúfam v poslednej časti odhalia. Akcia tiež nechýbala, ale aj nejaká tá romantika vrámci normálnosti. Už sa neviem dočkať kedy sa mi do rúk dostane veľké finále, dovtedy budem len napäto očakávať a domýšľať si ako to len bude pokračovať.

barbb8k
17.01.2021 4 z 5

Když jsem tuto knihu začala číst, nic moc jsem od ní nečekala. Přestože předchozí díl skočil otevřeně, věřila jsem, že v tomto bude spíše popsaná romantická linka a (SPOILER) venkovní svět, kam se Eva s Bramem dostali (KONEC SPOILERU). Takže jsem vážně byla překvapená, když se tu objevila větší zápletka.
Děj se rozjel už hned na první kapitole a časem to bylo lepší a lepší.
Když jsem si přečetla název knihy, věděla jsem, že to musí něco znamenat, protože název předchozího dílu, Dcera života, měl také svůj důvod, ale u Eviny iluze jsem nevěděla, že bude tak obrovský. Pokud budete číst tuto knihu, doporučuji vám, abyste si název Evina Iluze pořádně přečetli a zapamatovali, aby vás to nepřekvapilo tak jako mě.

Smekám klobouk nad fantasií autorů, protože to, co byli schopni vymyslet, je neuvěřitelné. V knize je dokonale popsán plán pro budoucí generace a svět, ve kterém žijeme navždy, ale bez fyzické schránky.

Postavy jsem si v tomto dílu oblíbila více, než dřív. Všichni mají sice své chyby, ale i tak jsou úžasné a já si je zamilovala.
Romantická linka byla přesně tak úžasná, jak jsem si myslela, že bude.

Na posledních sto stranách bylo více akce, než v některých jiných knihách dohromady. To co se tu odehrálo jsem jsem nečekala. Myslím, že kdokoliv tuto knihu četl, nebo ji bude číst, toto čekat nebude.


Celkově: kniha má sice nějaké ty mouchy, ale i přesto je to jeden z nejlepších druhých dílů, co jsem kdy četla. Takže pokud ještě přemýšlíte nad čtením této série, tak vám ji rozhodně doporučuji.
A teď si ještě počkat dokud nevyjde další díl... To bude dlouhé a těžké čekání, protože o konci této knihy rozhodně nejde říct, že by byl uzavřený.
4,5/5⭐

Autoři knihy

Tom Fletcher
anglická, 1984
Giovanna Fletcher
britská, 1985

Kniha Evina iluze je v

Právě čtených2x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce52x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x