Na druhé straně

Na druhé straně https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73675/bmid_na-druhe-strane-jNj-73675.jpg 4 250 23

Evernight série

< 4. díl >

Bianca a Lucas vždy věřili, že vydrží vše, jen aby mohli být spolu. Jenže pak si s nimi osud zahraje ošklivou hru a Bianca se promění v přízrak a Lucas v upíra, bytost, kterou celý život lovil. Lucase pronásleduje téměř nezvladatelná touha zabíjet, a tak se může obrátit o pomoc jen na jedno místo… na akademii v Evernightu. Bianca je rozhodnuta zůstat s ním. Jenže ředitelka akademie vede proti přízrakům otevřenou válku a bývalý domov se stává pro Biancu nebezpečným místem, navzdory novým schopnostem, které svou přeměnou v přízrak získala. Na Evernightu se schyluje k bitvě mezi přízraky a upíry a Bianca s Lucasem čelí strašlivé nové realitě. Dosud překonali všechny překážky, které jim život nastražil do cesty, ale dokáže jejich láska přežít, když se každý z nich ocitl na druhé straně?... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Afterlife , 2011


více info...

Přidat komentář

Dyna08
03.08.2021 3 z 5

Nechci sérii nijak kritizovat, to v žádném případě, je úžasná, nádherná,...ale přestává mě bavit, a to i přes to, že si o ní stále myslím, že je úžasná. A ona je ️

Romžiry
11.07.2017 4 z 5

Tak takový vývoj události jsem nečekala. Moc pěkné. Doporučuji.


MájaM.
22.02.2017 4 z 5

Nečekané rozuzlení celé série:) Nic jiného neprozradím. Určitě se oplatí přečíst:)

Mellisek
08.09.2016 4 z 5

Perfektni konec který nikdo nepředpokládal každý doufal jak to s B. dopadne :) akvěle napsané super oddechovka jsem zvědavá na poslední díl o Balthazarovi :)

Adriana21
20.03.2016 3 z 5

Čtvrtý díl mě zase konečně zaujal na rozdíl od třetího. Líbilo se mi, že se příběh vrátil zase na Akademii Evernight :) A také jsem se dozvěděla více o přízracích... Rozhodně dobrý díl. Pro mě na tři hvězdy.

Veronika.C
24.04.2015 4 z 5

Poslední díl byl stejně dobrý jako předešlé ikdyž závěr jsem čekala trošku jiný ale dopadlo to dobře takže spokojenost :-) A jelikož byl Balthazar moje nejoblíbenější postava tak se hned vrhám na 5. díl

Samira
18.04.2015 5 z 5

Ačkoli se mi poslední díl moc líbil, tak třetímu se nevyrovnal. Do zápletky kolem přízraků jsem se začítala delší dobu, což se mi v sérii stalo poprvé, přesto byla nakonec výborná. Ačkoli bych si závěr představovala jinak, neviděla bych ho tak tragicky, kdo ví, co bude za 5O let, obzvlášť jejich akčního života, vnímala jsem ho spíš otevřeně. Celkově sérii moc chválím a určitě se k ní ještě vrátím!

k8jj
30.07.2014 4 z 5

No co dodat :D tuto serii jsem četla jedním dechem. V knihovně jsem si půjčila první díl , že si to přečtu aniž bych veděla co to je. Za jedno odpoledne jsem přečetla jeden díl a na druhý den jsem si šla půjčit zbývající 3. Prostě totálně povedená série. Až na ten konec, nad kterým jsem kroutila hlavou, jsem velice ráda že jsem si to přečetla. Prostě povedená série. Néjvíc se mi asi líbil druhý a třetí díl, které jsem stihla přečíst za dva odpoledne:) Takže doporučuji přečíst :))

HančaŠ
04.06.2014 5 z 5

Sága Evernight je velmi povedená série knih a myslím, že ani poslední kniha nezklamala. Konec byl velmi překvapivý, ale vlastně šťastný, a proto se mi líbil. =) Je to skvělá kniha.

Bunburistka
15.02.2014 4 z 5

Musím říct, že jsem takový konec rozhodně nečekala a byla jsem dost rozpolcená. Ale i přes ten konec musím říct, se mi kniha velice líbila a celá série si zaslouží pevné místo v mé knihovně. Doporučuji :)

angelbooks
08.02.2014 3 z 5

Příběh byl zajímavý ( i když ne tak jako první a druhý díl které mě bavily nejvíce ) na konci jsem si myslela že to skončí štastně a ne smutně ale přece jen to skončio tak napůl. Je fakt že nejvíc mě překvapila ta část kdy Christopher říká Biance kdo je jeho žena :D to mě teda dostalo... Opravdu jsem takový vývoj nečekala :D.
Ale... no, do 5* nebo 4* tomu něco opravdu chybí :).

TessDragon
09.10.2013 4 z 5

Závěrečný díl Akademie Evernight (Balthazara beru jako dodatek) se mi bezpochyby líbil nejvíce! Nové postavy (Sue, Clem, Christopher...), dozvěděli jsme se více o Biančiných schopností, a také jsem si naprosto zamilovala nový (ne tak úplně) pár, kdo by to byl čekal, ale přece jen jsem si ty dva zamilovala a ten konec....mé srdce dostalo co proto. A náš páreček Bianca a Lucas? Ten konec jsem nečekala, čekala jsem, že bude bud štastný nebo ne a on byl tak trochu z obou. Jediné, co mi tam chybělo, byl ten závěrečný epilog, pár dodatků, co se stalo např. s Vicem a Maxie....Možná, že něco bude v Balthazarovi, ale dost o tom pochybuju. Evernight mě vážně překvapil, nečekala jsem, že se do toho tak ''zažeru'', vůbec nelituju přečtení této skvělé upíří duchařiny a doufám, že se dočkáme od C.Gray dalšího nezapomenutelného knižního zážitku. :)

AjťačkaTýnka
30.08.2013 5 z 5

Hodně rychlé rozuzlení podle mě.
Ale pořád to neztrácí na grádech, stále stejně boží :)

Dandulka
23.06.2013 5 z 5

Z člověka upírem a z upíra člověkem a to vše v jednom díle! Na druhou stranu měl tento díl spád.

RosMeggie
15.05.2013 5 z 5

Pro mě byl tenhle díl naprosto úžasný... sice mě Bethanyová štvala, ale nakonec umřela, takže to dopadlo dobře.... Co se týče konce... hodně se mi líbil, ikdyž souhlasím s DariDerek ohledně toho, že v budoucnosti bude Lucas starý a vrásčitý, možná bude mít i prostatu (ale tohle bych opravdu Lucasovi nepřála).. přesto se mi to líbilo...

Kristie-Sophi
30.12.2012 5 z 5

Konec se mi líbil, akorát jsem tam čekala více zvratů, či něco na ten způsob. Taky se přikláním k názorům, že tam mohl být nějaký ten epilog :) Ale co už :D

DariDerek
30.09.2012 5 z 5

No nevím, ten konec... líbily se mi knihy všechny, ale když nad tím přemýšlím, lucas žije a bianca se s ním bude objímat i dalších 50let kdy on bude starý, vrásčitý, třeba bude mít i prostatu a ona bude stále mladá a duch? tedy přízrak... no nevím, ten konec mě trochu zklamal a z mého pohledu... nelíbil se mi....

Iworri
06.08.2012 2 z 5

Tak - jsem právě v půlce a říkám si: "Proč to vlastně čtu?" Bianca mi začíná lést krkem ! Do všeho se motá, aby z toho mohl následně být těžko řešitelný problém, její všudypřítomnost mě zvedá ze židle. Navíc za celou dobu, co jsem se dala do čtení této série, nemůžu přijít na to, kdy a vlastně proč se zamilovala do Lucase ? Pro mě osobně je to postava, která svým charakterem ani důvtipem nijak nevyniká. Oproti němu "vedlejší" postava Baltazar je ten, který má alespoň mozek na správném místě.

ciniminisek
07.06.2012 5 z 5

Tenhle díl se mi líbil ze všech nejvíc,bohužel konec jsem si představovala jinak.Určitě bych hodila aspoň nějaký epilog o zbylých postavách.jak dopadl Vic a Maxie,Ranulf,Charity.Ještě nemám přečteného Baltazara tak je možné,že se něco dozvíme tam.Myslela jsem si,že Baltazar bude se Skye.Z Lucase mám velkou radost ale přála jsem si aby tak skončila i Bianca,tohle mi přijde na palici,kór,když přízraci tvrdili,že ten z nich kdo je na lidském světě moc dlouho tak se zblázní.Takové ukončené neukončené.Určitě mám laťku vysoko z jiných knih,ale ráda jsem si celou tuhle sérii přečetla a mohu jí doporučit,je to moc pěkné čtení.

dennie3
15.04.2012 5 z 5

Musím říct, že tenhle díl jsem četla v kuse. Neodtrhla jsem od toho zrak, dokud jsem jej nedočetla. Když Lucas umíral a Bianca jej uzdravovala, bulela jsem jak štěně. Víte, jak poznám, že kniha, kterou jsem četla, mne doopravdy dostala?.. Když mám při poslední větě husí kůži a čtu si jí asi padesátkrát dokola. A to se u DRUHÉ STRANY rozhodně stalo.
\"Bianco, přesně takhle si představuju nebe.\" - Tahle věta se do mě zaryla a já si jí budu ještě dlouho pamatovat.
Co se týče celé knihy.. líbila se mi stejně, jako všechny předchozí díly. Až na ten konflikt s procesem ohledně Lucase. Člověk - upír - člověk. Ano, Bianca přišla na to, jak mu vrátit lidskost, ale.. jak? Bylo to tam psané, ale já to nějak nepobrala. Je to tak zamotané, že jsem to prostě nepochopila.
I přesto musím říct, že Akademie Evernight skončila na druhém žebříčku v mých nejoblíbenějších knihách, hned po Harrym Potterovi.