Everest sólo. Průzračný horizont.

Everest sólo. Průzračný horizont. https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31130/everest-solo-pruzracny-horizont-31130.jpg 4 29 3

V srpnu 1980 si Reinhold Messner splnil svůj velký sen a jako první uskutečnil výstup na nejvyšší horu světa zcela sám a bez kyslíku. I když se od té doby stal Mount Everest téměř turistickou horou, na kterou vystoupilo množství zkušených i méně zkušených horolezců a byl na něj vynesen i olympijský oheň, neztratil Messnerův výkon nic na své přitažlivosti ani po téměř třiceti letech. Everest sólo, kniha doplněná množstvím barevných i černobílých fotografií, je strhujícím vyprávěním o pravděpodobně nejsenzačnějším dobrodružství slavného horolezce v Himálaji.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: ,
Originální název:

Everest Solo. ,,Der gläserne Horizont."


více info...

PavlaTr
PavlaTr
14.03.2021 5 z 5

Messner je PAN horolezec . Narozdíl od komerčních výprav ,které mají vše na zlatém podnosu, od nošení zavazadel a prošlapávání cesty, přes " tlačení "klientů nahoru a potom spouštění klientů na lanech dolů , jen , aby si majetní rádobylezci udělali foto na nejvyšší hoře . Kolikrát zbytečně zahynou šerpové a vůdci ,kteří se je snaží za každou cenu dostat nahoru........Messner leze sám ,dokonce bez použití kyslíku a vše ,co potřebuje si nese..........opravdu obdivuhodné !! Líbí se mi , s jakou láskou popisuje krajinu , hory má v srdci od svých 5ti let a je to znát na jeho vyprávění.......moc pěkná kniha !!!

Sova15
Sova15
23.05.2020 5 z 5

Knihu jsem četla asi v 17 letech (což už je dávno). Líbila se mi a do Messnera jsem byla zamilovaná (to už můžu přiznat). Ale neměla jsem ani tehdy špatný vkus. Líbí se mi do dnes a před pár lety jsme navštívili jeho muzeum u Bolzana. (Škoda, že tam nebyl...)


Ptah25
Ptah25
15.12.2016 5 z 5

Velmi čtivý popis Messnerova jedinečného výstupu, nechybí ani pasáže z deníku jeho kanadské přítelkyně, která popisuje jeho povahu.