Smrtící tóny
Eva Dallasová série
< 58. díl
Šestnáctiletá Jenni vyrazí na koncert legendární kapely a doufá, že bude moci prohodit pár slov s kytaristou Jakem. O pauze se vpotácí do zákulisí a smrtelně bledá se skácí Jakeovi k nohám. Jenni netuší, že ji někdo v davu bodl infikovanou jehlou. Před poručíkem Evou Dallasovou leží další děsivý případ. Pokud Jenni nebyla konkrétním cílem, má co do činění se šílencem, který tohle může kdykoliv zopakovat.... celý text
Originální název: Random in Death, 2024
Komentáře knihy Smrtící tóny
Rutinní psaní o vrahovi dívek na různých davových shromážděních. Osoba pachatele se průběžně zjevuje a upřesňuje díky analytickým schopnostem vyšetřovatelky. Také se hodně věnujeme jejímu soukromému životu, jak a co jí, co partner a svědkové. Rozčilovalo mne, vzhledem umístění příběhu do budoucnosti, názvosloví a zastaralost techniky a žargon puberťáků a ty spousty nicneříkajících vycpávek. Moje oblíbená autorka to není, a tak musím být spokojen s málem.
"Další skvělý přírůstek do mé Top série! Poručík Eva Dallasová je opět ve formě, tentokrát v případě, který je obzvláště znepokojivý – série útoků infikovanou jehlou v obrovských davech. Nejde bohužel jen o jednu oběť, ale Evin tým předvádí neuvěřitelný boj s časem, aby zachránil ty, které vrah jen zranil.
J. D. Robb opět dokazuje, že dokáže po tolika dílech přijít s originální a napínavou zápletkou. Vyšetřování je skvěle propracované a Eva se svými lidmi se neúnavně žene po pachateli. Měla jsem radost, když nakonec dopadli toho sedmnáctiletého vraha, rozmazleného synka z bohaté rodiny, který si myslel, že má moc nad životy jiných.
Samozřejmě nechybí ani oblíbené letmé návštěvy u Mavis, Leonarda, Delie a McNaba, a stabilní zázemí s Roarkem. Ten pocit 'na jeden zátah' se dostaví okamžitě. Opět skvělé počtení! Doporučuji všem, kteří Evu a Roarka milují a nevadí jim, že je to už 58. díl."
Vrah asi dostane samotku v blízkém vesmíru. Ale zasloužil by si společnou celu se dvěma třemi úchyly.
Jinak Eva zase perfektní. Moc se mi líbí letmé návštěvy domu Mavis, Leonarda, Belly a Delie s McNabem.
Velmi napínavý díl, přečtený na jeden zátah.
Eva Dalasová pátrá po pachateli, který pomocí chemického kokteilu a injekční stříkačky vraždí mladé dívky. Vyšetřování vede logicími cestami, pachatel se cítí sebejistě a začíná dělat chyby, těch se dokáže Eva se svý týmem chytit a jít za zanechanými stopami.
Vše bez hluchých míst okořeněno zdánlivě idylickým manžeským životem Evy a jejího muže.
Perfektní díl můžu jen doporučit.
Je to až neuvěřitelné. Tolik dílů a stále super čtení. Jen mě mrzí, že to mám rychle přečtené. Nojo,ale jakmile se začtu, nejde přestat. Tahle série patří mezi moje topky. Autorka má můj velikánský obdiv.
Je to pro mě vždycky takový pocit nostalgie i návrat domů. Koneckonců, kolik sérií čtěte přes 20 let a pořád si drží úroveň a nápad? :-) Za tohle Noru fakt obdivuju, tolik knih, tolik let!
Během koncertu Avenue A někdo bodne do paže šestnáctiletou Jennu. Během chvíle se jí udělá zle, zkolabuje a i přes okamžitou pomoc umírá. Rozjede se vyšetřování a Dallasová s Peabodyovou hledají stopy, které by je posunuly blíž k dopadení vraha. Než jsou zpracovány důkazy, jsou přivolány ke stejně provedené vraždě Alli. Vrah si evidentně každý večer vybere frekventované místo a zaútočí na náhodně vybranou dívku. Což je noční můra každého policajta, jediné pojítko je vrah.
Smrt mladé dívky na koncertě oblíbené skupiny odstartuje další případ pro Evu i její čtenáře. Takový ten díl pro fanoušky, protože je tu zmínka o mnoha postavách, které běžně v každé knize nejsou. Krásná práce vyšetřování a přibližování se brutálnímu vrahovi. Doporučuji těm, kteří mají se série už něco načteno, protože nový čtenář by mohl mít problém s množstvím postav.
Taky mi přijde neskutečné, že je to už 58.díl. Začala jsem Evu Dallasovou číst dávno předtím, než jsem měla děti a to už je fakt dlouho. Pořád mě to baví a čím dál víc mě děsí, že ta budoucnost o které píše se pomalu přibližuje. Před lety mi to přišlo neuvěřitelné a pár věcí už je vlastně dávno tady. Každopádně se těším na další díl.
Bože, už 58 díl !!! a pořád mě to baví a nikdy nepřestane, protože Eva, její tým, Jenkinsové kravaty,ze kterých Evu ,, bolí,, oči :-)) Rourke, který je ,řečí mladých,, cool,, tihle všichni dělají ze všech dílů úžasnou sérii a já se těším na další díly ( co nejdříve, kdyby to, prosím, šlo :-))
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Nora Roberts také napsal(a)
| 2000 | Smrtící nahota |
| 1997 | Nebe mé lásky |
| 2000 | Past na dobrodruha |
| 1997 | Zrozená z ohně |
| 2011 | Kouzlo okamžiku |

81 %
64 %

Výborně. Parádní zápletka, čtivé, svižné, zábavné. Těším se na další díl.