Odplata tě nemine

Odplata tě nemine https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220452/odplata-te-nemine-220452.jpg 4 126 23

Eva Dallasová série

< 37. díl >

Reinhold zabil oba své rodiče: chtěli po něm, aby pracoval. Téhož dne brutálně zavraždil přítelkyni, která se s ním rozešla, a hned další den bývalou učitelku, protože ho kdysi nechala propadnout. Eva Dallasová musí co nejrychleji zjistit, kdo následuje na seznamu Reinholdových dávných křivd, a dostat se k němu dřív než chladnokrevný vrah.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Thankless in Death , 2013


více info...

Přidat komentář

konformita
24.05.2023 2 z 5

Překvapují mne předchozí komentáře. Dostala jsem skvělá doporučení na knihy J.D. Robb a začala jsem právě touto knihou. Vím, že neznám pozadí a minulost postav. I tak ale velké zklamání a bohužel velmi špatný překlad pana Duška. Používá výrazy typu "videofon" a "elektronikáři". To mě velmi iritovalo, zbytečně knize ublížil. I když odhlédnu od mé neznalosti pozadí a překladu, velké zklamání.

Jessybelle
23.08.2022 5 z 5

Příběh postavený obráceně se líbil. Vraha i jeho pohnutky známe v podstatě od začátku. Ale on jako by zmizel... Pátrání po něm není ale jednoduché...
Užívala jsem si chvíle s Rourkovou rodinou, ale nejvíce mě dostala Nixii...
A také kravata a brýle ( kdo četl, pochopí a kdo ne, pochopí pak.)
Je prostě nejlepší číst díly, jak jdou za sebou, pak máte ten bonus celkového příběhu Evy, Rourka i jejich přátel...
Takže za čas další díl...


moudivlacek
01.05.2022 4 z 5

K této sérii jsem se kdysi dostala náhodou a stále mě její příběhy baví. Eva a Roarke jsou nyní svědky zločinu vraha, který zabil rodiče, protože chtěli, aby se konečně začal starat sám o sebe. Takže Eva velmi rychle vraha zná, bohužel ne tak rychle najde stopu k němu. Ale Roarke i její tým dělají vše pro to, aby i tento zločinec musel pykat za svoje činy.
Je to příběh o lidech, kteří všechny svoje neúspěchy a lenosti a pohodlnosti a smůlu v životě musejí hodit na někoho, kdo je vlastně za to vše vinen. Nikdo jim nerozumí, nikdo je nemá rád - jsou to prostě ubožáčkové nepochopení! Ale i Eva ví, že každý člověk má na výběr - poprat se s osudem nebo čelit její spravedlnosti. Těším se na další díl.

Laf
15.11.2021 5 z 5

Knihy v této sérii nikdy nezklamou. Další skvělé čtení. Navíc konečně trochu změna a od začátku se vědělo, po kom se pátrá. Bývá to právě naopak. Bylo to skvělé zpestření. Skvělá kniha, doporučuji :)

georginaa
23.10.2021 5 z 5

Reinhold je psychicky vyšinutý a nesnáší nátlaky. Proto se začíná mstít všem, co mají s ním problém. Eva ho musí najít dřív, než se vše víc vymkne kontrole a pozabíjí další lidi. Je to nelehký úkol, jelikož do hlavy druhému člověku není vidět, natož ještě nemocnému.

CARODLENKA
13.03.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů série! Vůbec nevadilo, že víme, kdo je vrah hned od začátku... bylo to strhující a četla jsem jedním dechem dlouho do noci.. Oproti minulému dílu, na kterém jsem se zasekla cca 4 měsíce, jsem tento díl přečetla za pár hodin...
Miluju Evu a vše kolem ní a začínám mít depresi, že ještě pár dílů a bude konec....a co pak... co bude dál..?
Nechci, aby to skončilo, jsem s nimi už nepřetržitě asi dva roky .. ♥️

helenkan
18.01.2020 5 z 5

Stejně skvělý a napínavý díl jako každý z téhle série. A vůbec nevadilo,že je vrah známý hned od začátku. Jen si přejete, aby toho zmetka našli co nejdřív.

leonessa
03.01.2020 4 z 5

Tak tahle mě úplně nevtáhla. Série je má velmi oblíbená, ale tenhle díl- nějak to nebylo ono. Rozhodně mám připravený další díl a jdu s radostí číst.

lifeoptimist
17.03.2019 5 z 5

I když nemám moc ráda detektivky, kde zná člověk vraha od začátku a obvykle za to strhávám hvězdičku, tady mi to kupodivu tolik nevadilo a to nejen proto, že je tahle série moje srdcovka, ale také proto, že mám strasně ráda u knih na pokračování, když se pak člověk dozví, jak to jde dál s postavami, které jsou tak trochu vedlejší nebo jen hrdiny některého dílu. Takže za mě opět plný počet a jdu na další díl :-)

munka
25.09.2018 5 z 5

Aj keď bol vrah známy od začiatku, nevadilo to. Drsný napínavý príbeh a záver oslava v kruhu rodiny a priateľov. Doporučujem.

TaLu
08.08.2018 5 z 5

Další díl mé oblíbené série s důvěrně známými postavami jsem ještě nečetla. V předchozích dvou knihách zvolila spisovatelka volnější tempo, vždyť Eva a její tým si potřebují občas vydechnout. Tentokráte je to ale jízda od prvních stran. Ani trochu mi nevadilo, že zločince známe a snad ještě nikdy jsem si tolik nepřála, aby Eva vypátrala pachatele dřív.
Je jasné, že když čteme první strany, nebo jsme ve třetině románu, tak oběť téměř jistě nepřežije, ale musím říci, že bych klidně zbytek knihy četla o probíhající návštěvě příbuzných, o udělování medailí i Díkuvzdání a vítala přežití oblíbené postavy. Musím znovu obdivně sklonit hlavu před paní spisovatelkou, která neváhá vyhrotit drama za cenu ztrát a nebojí se vybrat k přežití méně populární osobu.
Přiznávám, že jsem se tentokráte zamyslela docela vážně nad tím, co vše jsem řekla našim dětem i nad údělem rodičů obecně.
Opět doporučuji.

bekule
01.06.2018 5 z 5

Po dvou předchozích trošku slabších dílech opět velmi silný a hodně drsný příběh. Možná i nejkrutější vrah v smrtící sérii.Osmnáctihodinové mučení jedné z obětí mě strašilo v hlavě ještě dlouho. Naopak v Evině životě tentokrát spousa malých radostí. Už na začátku mě potěšila blížící se návštěva početného příbuzenstva z Irska, jejíž nástup Summerset krásně naplánoval.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

Gi-Gi
10.07.2017 4 z 5

tady mi trvalo docela dlouho než jsem se začetla, je možné, že to bylo způsobeno mou celkovou únavou. ale pak už to byla klasická Eva, tentokrát mi tam ale chybělo "něco" - víc mirrové, víc roarka, nevím, prostě něco....

Miruš
05.07.2017 5 z 5

Ale jo, klasika ;-)

Litocha
18.12.2016 3 z 5

Nevím, jestli mám tak slabý žaludek, nebo mi to prostě aktuálně nesedlo, ale násilí spojeného s odtažitostí a duševním mrzáctvím vraha na mě bylo nějak moc, takže jsem knihu chvílemi s moc velkým potěšením nečetla - a to jsou v sérii i drsnější kousky. Nic se ale nemění na tom, že mi prostě přirostla k srdci většina stálých (i jen občas jen se mihnuvších) postav a ráda si přečtu nový nebo klidně i znovu nějaký starší díl. Tenhle prostě jen nebude patřit k mým nejoblíbenějším.

Acquenta
21.10.2016 3 z 5

Tak trochu kriminálka naruby...napsáno skvěle ( akorát na mě někdy až moc sci-fi ) , jen ty chvíle mučení a zabíjení, to na mě bylo moc.. hlavního hrdinu jsem doslova nenáviděla, od první stránky a čekala jsem pro něj teda mnohem horší odplatu než jen vězení. Pro takové lidi jsou pouze dvě místa na světě, křeslo a šibenice ...

mirunda
12.01.2016 5 z 5

I když bylo od začátku vědět kdo je vrah, bavila mě tato kniha stejně tak jako všechny knihy s Evou Dallasovou

alzbeta4340
06.01.2016 2 z 5

V rámci série slabý díl. Zajímavé mi to nepřišlo, konec byl zřejmý, neb vraha známe. Příliš drsné. Vztah hlavní dvojice se nijak neposouvá, takže kdo nečtete všechny díly, můžete v klidu tento vynechat.

Nujeglo
24.10.2015 4 z 5

Moc pěkná a zajímavá :-)