Fantazii se meze nekladou

Fantazii se meze nekladou https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64690/bmid_fantazii-se-meze-nekladou-tF0-64690.jpg 4 147 27

Eva Dallasová série

< 30. díl >

Pro Evu Dallasovou nebude lehké objasnit případ Barta Minnocka, majitele softwarové firmy, který byl nalezen mrtvý v elektronicky uzamčené místnosti, kde testoval novou počítačovou hru. Od začátku je jasné, že jde o vraždu, ale je naprostou záhadou, kdo a jak tento hrůzný čin provedl, když nikdo z místnosti nemohl odejít...

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Fantasy in Death , 2010


více info...

Přidat komentář

amcb
07.03.2024 5 z 5

30. díl série - pro mě pořád příjemné oddechové i napínavé krimi čtení. Eva Dallasová mě baví a Nora Roberts si pořád drží nastavenou laťku.

Markéta4321
25.11.2023 5 z 5

Toho byla první kniha od J. D. Robb. Vlastně nevím, proč jsem po ní sáhla. Sci-fi totiž není můj žánr. A IT prostředí už vůbec ne. Ale přesto mě skvěle vyprávěný příběh "chytl a už nepustil". Hltala jsem stránku za stránkou. Od té doby jsem přečetla již několik knížek téhle autorky a ani jednou jsem nebyla zklamaná. Doporučuji.


CARODLENKA
13.03.2021 3 z 5

Tenhle díl mě tolik nezaujal. Asi proto, že mi jsou hry a všechny ty supermoderní technologie tak nějak cizí.... Jeden ze slabších dílů..

Jessybelle
21.12.2020 5 z 5

Zase skvělá kniha, příběh i prozření Dallasové ve vztahu s Rourkem... Já to fakt žeru... Takže mohu s klidem doporučit... Už teď se těším na další díl, ale ne hned.

moudivlacek
17.10.2020 4 z 5

Technologie chvátá a s tím i vývoj zbraní různého druhu. Eva ví od počátku, že se jedná o vraždu, ale zpočátku neví, jak by se vrah na místo činu mohl dostat. Ale jedno ví jistě, nepřestane bojovat za práva mrtvých, ostatně jako vždy. V tomto díle i Roarke žasne nad způsobem vraždy i nad tím, že na to přišla právě Eva. Je to totiž boj s geniálním mozkem počítačového odborníka.
Hvězdičku ubírám za to, že už druhý díl díky překladu Eva Delii vyká. Nemohu si na to zvyknout. Každopádně se určitě pustím do dalších dílů s Evou a Roarkem.

DominaCZ
02.06.2020 1 z 5

Nezaujalo už od začátku. Od počátku víme co se stalo, tak proč celou knihu ona pátrá??
Taky mě štvalo, že to jde říct kolegům, ale oni jak zaslepení blbci si z toho dělaj v práci srandu a nenechaj ji to ani doříct.
Herní idioti prostě.
Nelíbilo.
Neatraktivně podané, musel by to psát někdo, kdo se tím skutečně zabývá.

leonessa
04.12.2019 5 z 5

Tak další skvělá, nemám co dodat. Zatím všechny s Dallasovou, které jsem četla se mi líbily. Tahle má neotrelou zápletku. Pro mě velmi nepředstavitelné.

cherubinka
30.03.2019 2 z 5

Jedna ze slabších. Ne že by mi bylo prostředí her neznámé, ale... Na začátku čtenáři prakticky řeknou, jak oběť zemřela a Evě pak trvá skoro celou knihu na to přijít? To mi strašně brnkalo na nervy.

lifeoptimist
26.12.2018 5 z 5

Výborná, i když mi to trvalo dlouho přečíst (práce, vánoce.....) no už mi chybělo ponořit se do Dallasovky :-)
Opět z dost šíleného tématu, asi jako klonování, doufám, že se tohohle nedožiju :-)

munka
27.08.2018 4 z 5

Počítačové hry nemusím, ale nápad na vraždu pri hre bol super. Teším sa na ďalšie knihy z tejto série.

TaLu
02.04.2018 5 z 5

Po poměrně dlouhém čase kniha série, kterou jsem četla poprvé, protože čtu knihy tak, jak jdou za sebou včetně těch, které jsem již v minulosti přečetla.
Velmi jsem se těšila.
Nový příběh. A s postavami, které se mi za ten čas, jež s nimi trávím, stali opravdu blízkými.
Tentokráte máme možnost prožívat příběh, který se vztahuje právě k budoucnosti, do které je celá série umístěná. Takových případů musela Eva řešit jenom několik, kdy se jednalo o pokročilé technologie, využité k vraždě.
Ono asi stále platí a platit bude, že emoce prožíváme stejně ať jde o dávnou minulost, současnost, či budoucnost.
Technika kolem nás se výrazně proměňuje, ale když neandrtálec zatoužil po cizí ženě, nebo majetku, tak svého soka bacil po hlavě kyjem. Postupem epoch jsme pochopili, že to není správné jednání, ale když na to přijde....velmi často někdo někoho bací z pradávných příčin. Jen na to použije jiné prostředky. Vyšetřování tentokráte více protkané technickými podrobnostmi, ale opět jsem se skvěle bavila. Vtipný úsek kdy Peabodyová a McNab pátrají na veletrhu her neměl chybu. Dle mého názoru dobrý překlad, ale s tímto typem obálek se neztotožňuji, ty předešlé měly atmosféru mnohem lepší. Nějak nevím, jak se rozjásaná postava na obrázku dá napasovat do případu.

ivoiro
26.12.2017 odpad!

Tak bohužel, tuhle knihu jinak hodnotit nemohu. Vydržel jsem přečíst jednu třetinu. Dál to už skutečně nešlo. Vím určitě jednu věc, tuto sérii nikdy více.

bekule
22.12.2017 5 z 5

Jsem ráda že jsem se ihned pustila do dalšího dílu. Ano toto je přesně to na co jsem ve Smrtící sérii zvyklá. Vždy přítomný humor, a že ho je v tomto dílu bohatě, napětí, zranění i několik dojemných scén. Peabodyová je se svým popichováním Dallasové mimořádně ve formě. Její penisovou úvahu jsem při četbě v tramvaji musela raději přerušit. Hologramy sice moje hlava nebere, ale i tak mě příběh ani na chvíli nenudil. Cill s Bennym mě hodně připomínali Ariel a Erika z některého předchozího dílu. I ten název tentokrát sedl. Určitě řadím k lepším dílům série.

Gi-Gi
16.03.2017 5 z 5

tak tahle mě fakt udělala radost, dovedu si představit Peabodyovou jako IT pařmena :-), mám ráda, když se zmíní, že ani vztah roarka a evy není bez mráčku.

Zdenda20
10.01.2017 3 z 5

Podle mého názoru pěkně napsané, jen mi trochu vadilo popisování her a jejich možností. Sám si občas zahraju na notesu, ale raději šachy, tak to asi úplně nebaštím ty herní záliby. Jinak děj má spád a dobrá zápletka. Doporučuji nejen ženám, ale všem co mají rádi psané detektivky.

helenkan
26.05.2016 5 z 5

Pěkná detektivka.Nejsem fanda počítačových her,ani jim moc nerozumim. V knížce to byl parádně vymyšlený způsob jak vraždit.

terka95
02.10.2015 3 z 5

Opravdu podprůměrné. Byla to má první knížka od autorky a čekala jsem od Nory Roberts více, na to, jak je známá a vychvalovaná. Hlavní postava Eva Dallasová mi byla naprosto nesympatická, Roarke a jeho zamilované výlevy jakbysmet. To jak se Eva pořád jen zabývala vraždou, byla přechytralá, její domněnky brala s Roarkem za něco posvátného - ve smyslu, že ona má určitě pravdu. Kdyby kniha byla o "pizzové vraždě", o které je v knize zmínka, určitě by mě tato kniha bavila více:D Děj byl přitažený za vlasy, byl předvídatelný a nenapínavý, trochu se to vylepšilo až na konci. Dávám tři hvězdičky s velmi přimhouřeným okem, protože nemohu říct, že bych to nemohla dočíst, nebo že by to bylo tak hrozné. Celkově jsem v hodnocení knih mírnější. Ale pro mě zklamání, čekala jsem o dost více.

ovpana
21.08.2015 4 z 5

Výborná a napínavá detektivka ,zajímavý příběh a nechybí ani špetka romantiky.

Laf
16.07.2015 5 z 5

Další super pokračování série se zajímavým příběhem.

smartasan
13.06.2015 5 z 5

Perfektní detektivka s prvky romantiky a nádechem fantasy.... prostě super!