Esoterický Egypt 1

Esoterický Egypt 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41317/esotericky-egypt-41317.jpg 3 3 2

Egypt, starobylá civilizace v povodí Nilu, oslovuje dnešního člověka více než kdy předtím. Překvapivě však přináší více otázek než odpovědí: Jak to, že přes veškeré soudobé technické vymoženosti nejsme schopni postavit takové stavby, jako jsou pyramidy nebo luxorský palác? Jak je možné, že při současných poznatcích o lidské fyziologii, při dnešní úrovni psychických výzkumů, znalosti změněných stavů vědomí nebo zkušenostech stavů blízkosti smrti nechápeme, co pro Egypťany znamenal svět neviditelných sil a jejich bohové, s nimiž dokázali komunikovat. První díl ojedinělého průvodce ukazuje egyptské náboženství, mytologii a spirituální odkaz této kultury ve zcela novém pohledu. Přibližuje především Káhiru a její jedinečné egyptologické sbírky, slavná pyramidová pole, pyramidy v Gíze, a mystérium Sfingy. Odhaluje skrytý smysl těchto staveb a tajemství, která v sobě po tisíciletí nesou. Průvodce Esoterický Egypt je určen všem, kteří chtějí duchovní odkaz starých egyptských zasvěcenců nejen vidět a obdivovat, ale kteří jej chtějí pochopit.... celý text

Přidat komentář

Osorkon
10.08.2022 odpad!

Autor mimo jiné v knize uvažuje o původu Egypťanů. Zvažuje, zda nepocházejí z Atlantidy! Místy fakta a místy naprostý škvár!

Metroušek
19.06.2020 4 z 5

Kniha je o hodně lepší, než by vypovídalo zdejší hodnocení. Autor se snaží skutečně porozumět egyptské civilizaci, a jeho poctivé použití slova "esoterický" by mohlo jistý druh lidí varovat, aby se k takové "pavědě" nesnižovali. Na rozdíl od mnohých podobných autorů však neulétává, a stojí s nohama na zemi, a s hlavou v oblacích. A to se mi dost líbí.


Autorovy další knížky

John Anthony West
americká, 1914
2004  60%Esoterický Egypt 1
2006  67%Esoterický Egypt 2.

Kniha Esoterický Egypt 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x