Erotické dějiny Versailles

Erotické dějiny Versailles https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330686/bmid_eroticke-dejiny-versailles-gOi-330686.jpg 4 14 4

Jsou Versailles místem symbolizujícím moc? Ano, ale také místem rozkoše, touhy a hýření. Ze skromného loveckého pavilonu po svém otci Ludvíku XIII. si Ludvík XIV. zbudoval mládenecký příbytek, aby se měl kam uchýlit se svými prvními láskami, jako byla Louise de La Vallire. Později si přes zásadní nesouhlas svého ministra financí Colberta prosadil, že si tam zařídí nevěstinec svých mladých let. A tak se tam v rozverném víru střídaly milenky a jeho oblíbenkyně, počínaje paní de Montespan a konče paní de Maintenon, ale i ženy, s nimiž král zažíval chvilkové milostné povyražení na jediný večer. Laškovalo se tam se zanícením v alkovnách komnat s výzdobou, o niž se postaral malíř Le Brun, nebo za křovinami a keři zahrad, o něž se zasloužil věhlasný královský zahradník Le Nôtre. Po milcích Filipa I. Orleánského a orgiích jeho syna Filipa II. Orleánského z doby, kdy jako regent vládl za Ludvíka XV., soupeří o čest posloužit neukojitelné žádostivosti Ludvíka XV. slečny z Parc-aux-cerfs, jež pro krále vybírala jeho oficiální „favoritka“ paní de Pompadour. V předvečer Velké francouzské revoluce se za unaveného Ludvíka XVI., posměšně řečeného Měkký, který se dře, aby uspokojil Marii Antoinettu, tato „malá Sodoma“ s uvolněnými mravy vybouří naposledy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , CPress
Originální název:

Une histoire érotique de Versailles , 2015


více info...

Přidat komentář

malýčtenář
19.10.2020 4 z 5

Versailles, velkolepý, skvostný zámek, již samotné jméno nám napovídá, že půjde o nevšední návštěvu spojené s Ludvíkem XIV. a všemi jeho láskami. A nejen s ním, ale i dějinami tehdejší Francie.

PavlínaAlžběta
26.01.2018 4 z 5

Kniha stvořena přímo pro mě, nechci být za úchyla, ale jakmile slyším Versailles a námět s erotikou... Kniha je spíše pro milovníky historie a nemravných témat:) a to hlavně v období 17. a 18. století. Já jsem si doslova početla za jeden večer, kniha má cca 300 stránek. Jak napovídá název ocitáte se v grandiózních prostorách zámku Versailles, kde má děj nádech erotiky. Nečekejte příběhy jako od Markýze de Sade. Kniha má deset kapitol a stejný počet příběhů s různými hrdiny. Je to v celku zajímavé nijak těžké nebo nehezké čtení.


alnahu
16.11.2017 4 z 5

Versailles, skvostný, velkolepý zámek ,jedna z nejkrásnějších a nejvznešenějších královských paláců slavného francouzského období za vlády Ludvíka XIV.- zvaného Král Slunce . Kniha nás provádí Versaillským zámkem, kde se odehrávají erotické hrátky. Ludvík XIV. měl poznat fyzickou lásku v šestnácti letech díky čtyřicetileté profesionálce Cateau la Borgnesse ,která se poté stala baronkou ,byla manželkou obchodníka s látkami Pierra Beauvais ,který se poté stal královým poradcem- zvláštní doba. Kniha je zajímává, rozdělena do deseti kapitol v které je nám představena jiná historický známá osobnost 17. a 18.století a její milostný život. Slovo závěrem: všechny ty někdejší zamilované, markýzou de la Valliére počínaje a švédským hrabětem Alexem von Fersen konče, odvál čas a v této knize si je připomeneme.

Okkie
23.06.2017 4 z 5

Zajímavé čtení, které trochu sráží místy neobratný překlad a (hlavně v druhé polovině) nedbalá korektura textu. Mezi největší zajímavosti patří prokládání odborného populárně-historického textu fiktivními, subjektivně psanými a většinou příjemně lechtivými příběhy protagonistů - je jich celkem deset, stejně jako kapitol knihy. Knihu každopádně doporučuji každému zájemci o populárně naučnou literaturu z období francouzských dějin 17.-18.století.