Znovuzrození dračího oka

Znovuzrození dračího oka https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200114/bmid_eon-znovuzrozeni-draciho-oka-F4Y-200114.jpg 4 415 71

Eon(a) série

1. díl >

Dvanáctiletý Eon prochází už několik let intenzivním výcvikem. Jeho studia dračí magie založené na asijské astrologii zahrnují dva druhy schopností: šerm a magii. Eon spolu se svým mistrem doufá, že bude vybrán jako Dračí oko — učedník jednoho ze dvanácti energetických draků štěstěny. Avšak Eon má nebezpečné tajemství. Ve skutečnosti je to Eona, šestnáctiletá dívka, která studuje v přestrojení, aby se mohla stát Dračím okem. Neboť ženám je dračí magie zapovězená. Kdyby někdo zjistil, co skrývá, čekala by ji jistá smrt. Když začne hrozit, že její tajemství vyjde na světlo, octne se dívka se svými přáteli ve vážném nebezpečí uprostřed vražedného boje o císařský trůn. Eona musí najít sílu a vnitřní schopnosti, aby mohla bojovat proti těm, kdo jí chtějí vzít nejen její magii, ale i život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Dragoneye Reborn , 2007


více info...

Přidat komentář

Elfryt
14.02.2024 4 z 5

Zcela upřímně, ze začátku děj hezky plyne a kniha se čte hezky. Celkově se mi líbí ztvárnění a zasazení do fantasy světa inspirovaného Ásií. Draci se vyskytují spíše v energetické podobě což by mi ani tolik nevadilo ovšem od půlky knížky začne děj plynout pomalu. Hlavní hrdinka se mi dost líbí je nezvyklá, silná. Jde vidět jak se vyvíjí, stejně tak se mi líbí i vývoj ostatních postav. A bojové akce a zvraty jsou také velkým plusem. Celkově se mi příběh libil a určitě se vrhnu i na druhý díl.

nikiss76
04.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Moje první fantasy kniha situovaná do Asie. Zcela nové pojetí než jsme u běžné fantasy zvyklí, díky tomu byla kniha výjimečná a nevšední. Hlavní hrdinka Eona byla tak trochu sama proti všem. Najdou se však i tací, kteří ji nezavrhnou jen kvůli tomu, že je žena. S plynoucím dějem si dokázala i jako Eona získat přátelé, navázat spojenectví a snad si i získá srdce samotného císaře.
Kniha je plná bojů, zvratů, dramat, jen těch draků tam bylo na můj vkus trochu málo, myslela jsem, že dostanou větší prostor. Třeba se tak stane v druhém díle.


Kaduri
17.02.2023 4 z 5

Tak toto bola "vydretá" knižka. Čítala som ju neskutočne dlho.
Pritom úvodnú časť, výber dračieho oka, som zhltla jedným dychom. No postupne môj záujem upadal. Čoraz častejšie som sa "utiekala" k druhej, súbežne čítanej knižke. Až záver ma znovu vtiahol do deja a zdolala som ho na jeden záťah.
Mrzí ma to, pretože sa jedná o celkom pútavé čítanie. Priamočiare, až - v dobrom zmysle - surové.
Autorka spracúva v rámci jedného textu toľko materiálu a zápletiek, že inému autorovi by to vydalo aj na dve knižky.
Druhý diel si nenechám ujsť, ale potrebujem istý časový odstup.

PéťaH.
24.11.2022 5 z 5

Kniha mě naprosto strhla a nemohla jsem přestat číst. Byla velmi napínavá, ale na mě krutá na konci.

Stázka007
05.03.2022 5 z 5

Tato knížka mě uchvátila. Čte se to velmi rychle. Někde je to velice napínavé a někde takové klidné, ale ne nudné.

anonymní.Ilja
28.12.2021 4 z 5

Kniha, která mne získala svou obálkou ... a nezklamala. Miluji, když někdo dokáže vymyslet a krásně čtenářům představit jedinečný nový svět. A pro mne tento svět takovým je.

Jako chlapec jsem byl velice překvapený otevřeností, se kterou autorka rozebírala některé aspekty bytí dívkou přestrojení (jmenovitě menstruace). Ale vlastně to byla milá součást světa, ve kterém nejsou draci v pancíři, ale jako energetické bytosti. A Eon bojuje proti společnosti, která ženy upozaďuje.

katkaq
17.11.2021 4 z 5

Poprvé jsem ji četla před deseti lety a musím říct, že pro mě od té doby neztratila své kouzlo. Nový svět fantazy, který stojí na asijské kultuře a přináší na stůl něco, co tady ještě nebylo. První díl je vlastně takový úvod do tohoto nového světa a společně s druhým vypráví příběh o cestě mezi mocí, přitažlivostí a láskou. Hrdinka, která dělá chyby a která se na své cestě hodně krát ztrácí a hledá sama sebe, se nevidí každý den.

Patro
08.11.2021 5 z 5

Máme přespříliš fantasy na základě středověké Evropy - pojďme zkusit Asii!
Skvělý nápad! Oceňuji i feministickou myšlenku :)

TaLu
09.10.2021 4 z 5

Rozhodně nevšední příběh. Autorka stvořila fantazy svět, inspirovaný japonskou a čínskou kulturou. Osobně bych uvítala skutečnější draky. Vyskytují se spíše v energetické podobě. Proto se mi nejvíce líbil začátek knihy, kde se draci v aréně zhmotňují. Cesta hlavního hrdiny s hlubokým tajemstvím je nelehká. Děj plyne spíše pomalu a je hojně protkáván vnitřními energiemi a jejich zpracováváním a používáním. Což já nemusím. Nejvíce jsem proto ocenila dějové zvraty, bojové akce a vývoj hlavní postavy i lidí kolem.

MichaLela
05.10.2021 5 z 5

Tak tohle byla pecka! Jedna z těch knih, která vás vcucne a na konci vyplivne. Za mě nepředvídatelný příběh plný zvratů, krásně vymyšlený svět. Vrhám se na další díl.

Davidin
02.10.2021 4 z 5

Ohledně tohoto díla jsem nerozhodný, jakoby se autorka teprve rozepisovala. Výborně představuje postavy a hierarchii vlastního světa. Popisy Eony při práci s hua (energií) jsou kouzelné. Líbila se mi linie vyprávění: nervózní začátek, relativně táhlý prostředek a gradace finále. Náročná na zpracování může být, zejména pro čtenáře neznalé takových kultur, mentalita a chování postav.

HoneyH
07.05.2021 4 z 5

Zajímavá kniha a dobrý nápad. Autorka má svět promyšlený a líbil se mi i popis, když se Eon dívá zkrz svůj "vnitřní zrak". Četla jsem v originále a rozhodně palec nahoru za neobvyklé obraty a metafory, a za jazykovou stránku. Jednu hvězdu ubírám za občas vleklý a zdlouhavý děj.

Luigi1
24.07.2020 5 z 5

Velice poutavě napsané,moc pěkně se čte.Zajímavá říše draků.Doporučuji

Tyna_V
23.06.2020 5 z 5

Od knihy jsem neměla vysoké očekávání, ale příjemně překvapila. Musím podotknout, že se jedná spíše o dívčí čtení, ale můj přítel ji také přelouskal a nebyl zklamaný. Milovníkům fantasy jednoznačně doporučuji.

AKO
10.05.2020 5 z 5

Napínavý příběh plný zvratů.

Yujinnie
03.05.2020 5 z 5

Knihu už jsem četla několikrát spolu s jejím druhým dílem a stále mě baví. Celý její děj je mystický a hezky psaný. Určitě čtivá kniha, jakmile začnete číst, už se od ní neodtrhnete.
Překlad je dobrý, v porovnání s mnoha jinými knihami tohoto typu. Také k nápadu knihy, jako takovému není co špatného říct. Výběr prostředí, postav a všeho je zvládnutý na jedničku.
K postavě jsem přilnula a celý děj prožívala s ní, hodněkrát jsem se zasmála, ale i cítila na nule. I přes to kolikrát jsem jí už četla určitě v budoucnu k ní zabloudím ještě párkrát, anebo doporučím přečíst v jiných jazycích.

Roscata
21.11.2019 4 z 5

Číst tuhle knihu pro mě bylo opravdu těžké. Jsem čínskou kulturou a mytologií nepolíbená a tak mi dalo zabrat jí aspoň trochu pochopit. Navíc nemám ráda povyšování a toho je v knize hodně.
Eon, vlastně Eona, mi chvilkami svým fňukáním strašně lezla na nervy ale když jsem se na celý příběh podívala s odstupem, začala jsem jí víc chápat. Žít ve světě kde jsou postižení a ženy méněcenní a otroctví je něco normálního není lehké, natož když jste zmrzačená holka vydávající se za chlapce.
Trošku mě mrzí že se nedal větší prostor drakům ale třeba se to v dalším díle změní.

Hoshi
05.10.2019 5 z 5

Jedna z mých prvních fantasy knih, jeden z mých oblíbených příběhů. Miluji tuto knihu, tento příběh, který ne každému sedne, ne každý si jej zamiluje. Čte se sám, až je mi líto, jak to znovu rychle uteklo. Doporučuji nenáročným milovníkům draků.

Iwets
26.06.2019 3 z 5

No, měla jsem velká očekávání, ale nakonec musím dát průměr. Příběh se mně osobně dost vlekl, bylo to takové nijaké. Chvílemi jsem si vůbec nedokázala představit ani o čem autorka píše, ale to mohlo být i tím, jak byl příběh nudnější a neudržela jsem pozornost. Zkrátka neurazí/nenadchne a na víc jak tři hvězdy to za mě není.

Denisa153
13.02.2019 3 z 5

Až na neuvěřitelně natvrdlou hrdinku, kterou neustále něco bolí, to bylo celkem čtivé. Bylo to trošku jiné fantasy než na, které jsem zvyklá a musím říct, že to bylo osvěžující. Líbí se mi téma draků i jiná kultura je fajn. Jinak děj byl na mě poněkud vleklí až na posledních pár stran.

Štítky knihy

draci fantasy

Autorovy další knížky

Alison Goodman
australská, 1966
2009  85%Znovuzrození Dračího oka
2011  87%Poslední Dračí oko

Kniha Znovuzrození dračího oka je v

Právě čtených4x
Přečtených649x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených84x
Knihotéce246x
Chystám se číst179x
Chci si koupit46x
dalších seznamech7x