Energie! Zdravá cesta z labyrintu únavy

Energie! Zdravá cesta z labyrintu únavy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491448/bmid_energie-zdrava-cesta-z-labyrintu-un-pmo-491448.jpg 5 8 5

Jak posílit imunitu, léčit záněty, detoxikovat organismus, uzdravit střeva, chytře jíst a odhalit potravinovou intoleranci * Cítíte často únavu a vyčerpání? Nežijete naplno, ale prý vám nic není, i když se vám po práci už nic nechce? Uznávaná doktorka preventivní a nutriční medicíny Anne Flecková vysvětluje, co všechno může mít vliv na to, že si často připadáme unavení a bez energie. O radost z plnohodnotného života nás totiž mohou připravovat neodhalená autoimunitní onemocnění, alergie, záněty, špatně fungující zažívání nebo třeba toxiny. Příčin může být ale víc a rozhodně stojí za to je vypátrat. Ve svém inovativním programu Energy! doktorka Anne Flecková ukazuje cestu z labyrintu: díky vhodnému stravování, nastavení přiměřeného rytmu, kompenzaci nedostatku živin a posílení imunitního systému v sobě totiž zase dokážeme rozproudit ztracenou energii. V KNIZE NAVÍC NAJDETE: •praktické samotesty •kontrolní seznamy před návštěvou doktora •konkrétní případy pacientů •zdravé a chutné recepty.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Energy!- Der gesunde Weg aus dem Müdigkeitslabyrinth , 2021


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
18.02.2024 4 z 5

Knížka v první části rozebírá všechny možné příčiny únavy, i ty, které by vás (a ani mnohého doktora) nenapadly. Rady, abyste šli k doktorovi a nadiktovali mu, jaké testy vám má provést, jsou ale poněkud utopie :-D Tato část hledání možných příčin únavy mi přišla moc stručná.

Dále se autorka dívá na to, jak upravit jídelníček a prakticky překopat celý svůj životní styl, abyste se udrželi stále plní energie. Jak očistit střeva, zdravě spát, afirmace... Je tam od všeho něco a není to vlastně nic nového.

Hlavním tématem, na které je autorka hrdá, a kam celá knížka směřuje, je několikatýdenní program na obrodu organismu a nalezení a odstranění všech žroutů energie. Samozřejmě největší důraz je kladen na stravu, autorka nabízí i sestavený jídelníček na toto období.

Je to asi knížka užitečná a může pomoct lidem trpícím věčnou únavou tzv. bez příčiny... No já bych uvítala spíš, aby bylo víc doktorů jako je autorka knihy, kteří by vám takový program naordinovali a dohlíželi na jeho plnění. Protože já už vidím, že i když to zní fajn, tak se mi do toho vůbec nechce.

Áňa 998
08.09.2023 5 z 5

Když se řekne energie, představím si zářivé barvy, dobrou náladu, produktivitu a pozitivní myšlení. A taky stav, který mi tak zoufale občas chybí. Protože abych byla upřímná, většinu času připomínám unaveného lenochoda. A pak je tu doping v podobě kafe, můj každodenní společník.
.
Protože se pomalu blížím ke stavu, kdy už ani kafe nepomůže, zaujala mě kniha Energie! od Anne Fleck. Německé autorky, která je také doktorkou, takže rozhodně ví, o čem píše. To mi vlastně bylo jasné po několika málo stranách.
.
Co si budeme, není to četba na pár dní. Možná na několik týdnů. Některé knihy prostě musíte prožít a strávit s nimi nějaký čas, abyste je pochopili a něco si z četby odnesli. Energie! je přesně takovou knihou. A i když se nejedná pouze o text, tak je dobré si na ni vyhradit čas.
.
Kromě textu zde najdete různé samotesty, konkrétní příklady pacientů, seznamy před návštěvou lékaře a další. Já nejvíce oceňuji recepty. Několik mám dokonce založených a čekají na vyzkoušení.
.
Jsem překvapená jak moc se povedlo sepsat tolik věcí a poznatků do jedné knihy tak, aby nedošlo k zahlcení čtenáře a ani k zbytečným zmatkům.
.
Můj plán je, knihu si nechat chvilku v knihovně a pak se k ní vrátit. S hromadou tužek, lepíků a pěkně si vše poznačit. Skvělá kniha, která je napsaná srozumitelně, k tématu, které je blízké nejednomu z nás.


RenataP
13.01.2023 5 z 5

Doslova domácí lékař dnešní doby. Od problémů dnešní doby, po poznatky, které stojí za úvahu, až po řešení, která mohou pomoci. A důraz na zdravý životní styl.
Nemusíte ze zdravé cesty vzít všechno, nakonec v tomto směru, náloží informací jsem byla zahlcena, ale něco určitě jo. Ten základ. To, co potřebujete právě Vy.

Metroušek
12.07.2022 5 z 5

Bravo, paní doktorko! Tohle promyslet a sepsat, to tedy smekám! Neuvěřitelně široký záběr, fundovanost a erudice. Nepřeberná studnice tipů, které by nám mohly vrátit energii, zdraví a chuť do života. Vřele doporučuji zejména lidem s oslabenou imunitou a potížemi s příjmem stravy.

denisa7430
30.03.2022 5 z 5

Obsáhlá kniha a plná přínosných informací. Knihu ocení všichni ti, kteří postupem času ztrácí chuť cokoliv dělat a řešit. Často se navíc cítí unavení a vyčerpaní. Zároveň jim není tato situace lhostejná a hledají cestu k získání nové vitality a celkově se snaží zlepšit kvalitu svého života. Uznávaná německá doktorka Anne Fleck pečlivě zpracovala výsledky lékařského výzkumu a doporučení do podoby této knihy a přináší tak vysvětlení, proč tomu tak může být. Zjistíme, že důvodů je více než dost!

Štítky knihy

únava

Autorovy další knížky

Anne Fleck
německá
2022  93%Energie! Zdravá cesta z labyrintu únavy
2021  0%Veľké tučné klamstvo

Kniha Energie! Zdravá cesta z labyrintu únavy je v

Právě čtených4x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst16x
Chci si koupit10x