Encyklopedie historie světa

Encyklopedie historie světa https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101119/encyklopedie-historie-sveta-uplny-chronologicky-pruvodce-dejinami-lidstva-101119.jpg 4 32 4

Všestranný pohled na vývoj lidské společnosti od doby kamenné až do současnosti. Podrobné informace o významných osobnostech, popis událostí, které ovlivnily vývoj světa. Obsažný text plný zajímavostí z dějin doplňují výstižné ilustrace, portréty osobností a podrobné mapy.

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Historie

Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství , Cesty
Originální název:

THE KINGFISHER HISTORY ENCYCLOPEDIA , 1999


více info...

Přidat komentář

verka5083
24.08.2023 4 z 5

Pěkně udělaná encyklopedie, která se stala mým přínosem hlavně v dětství. Kniha vystihuje základní charakteristiku, data a hlavně doplňkovou ilustraci historie lidstva. Pokud člověk nebo dítě chce mít nejzákladnější přehled z dějin, tak si myslím, že je této kniha ideální. Ale rozhodně není pro člověka, který už základy má a spíš potřebuje si znalosti prohlubit

n.ezn.amy
01.12.2021 4 z 5

Pěkně zpracovaná kniha, od prvopočátků historie, významných představitelů říší, království, států, nejvýznačnějších událostí či nádherných monumentů doplněný fotkama či ilustracemi. Kniha určená hlavně pro děti, která by se ovšem mohla líbit i dospělým.


Mi-šu-le
20.02.2015 4 z 5

Stručná, mnoho obrázků, souhlasím s předchozím komentářem, kniha je dobrá pro děti.

joninho
06.04.2013 1 z 5

Encyklopedie, sloužící jako chronologický průvodce dějinami, obsahuje spousty zbytečných ilustrací. Informace jsou neúplné, některé chybné a zavádějící. Člověk se z žádné kapitoly moc nedozví. Už vůbec není vhodné z knihy čerpat nějaké informace pro práci. Ve srovnání s ostatními Encyklopediemi historie, co jsem měl v ruce, tahle je nejhorší. Pokud budeme na encyklopedii přihlížet, jako knihu pro děti, budiž. Koneckonců pěkné obrázky a stručný text tomu odpovídá.