Encanto - Příběh podle filmu

Encanto - Příběh podle filmu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487741/bmid_encanto-pribeh-podle-filmu-5Ze-487741.jpg 4 7 2

Knížka k novému filmu společnosti Disney. Encanto je příběhem neobyčejné rodiny Madrigalů. Žijí vysoko v kolumbijských horách, v kouzelném domě, na zázračném místě jménem Encanto. Magie Encanta obdařila každé dítě z rodiny zvláštním Darem – od neobyčejné síly, přes schopnost léčit, po dar porozumět řeči zvířat. Tedy každé dítě, kromě Mirabel. Když Mirabel zjistí, že magie, která ochraňuje Encanto, je v ohrožení, rozhodne se zakročit. Možná je to právě ona, kdo dokáže výjimečnému místu a lidem, kteří v něm žijí, vrátit naději.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Encanto , 2021


více info...

Knihotyna
Knihotyna
06.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Knihu jako takovou nemá moc smysl hodnotit - je to klasický zkrácený přepis filmu, který je doprovázen obrázky z filmu.
Celkově mi příběh přišel už pro větší děti. Jedná se o pohádku, která je obohacena o magii, kterou ústřední rodina dostává jako Dar. Až na naší hlavní hrdinku. Já se musím přiznat, že asi budu jako "berličku" potřebovat i film, protože z příběhu mám v hlavě trošinku chaos. Mnohdy mi přišel i dosti temný a "zlý", obzvláště, co se týká členů rodiny - ale nutno dodat, že se vše ke konci knihy urovná a postavy si to "vyříkají".

hippiesak
hippiesak
02.09.2022 4 z 5

Dobrý. Celkem přijatelně udělaný přepis super filmu do knižní podoby. Jsou to logicky fotky z filmu doplněný o průvodní text "ala" příběh. Ale malé děti jsou spokojené, že je to vlastně obrázková kniha, větší děti jsou spokojené, protože si krásně počtou a není toho moc a dospělák má radost, páč se to dá celé za cca půlhoďku s dětmi sfouknout ;)


Autorovy další knížky

Suzanne Francis
americká, 1979
2016  80%Zootropolis
2021  77%Encanto - Příběh podle filmu
2020  89%Ledové království a Ledové království 2
2023  84%Mezi živly - Příběh podle filmu
2017  76%Putování za světlem

Kniha Encanto - Příběh podle filmu je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x