Emoční rovnice

Emoční rovnice https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155551/emocni-rovnice-155551.jpg 4 12 6

Dnes by nikdo o současném světě neřekl, že "žijeme v klidných vodách". A nedá se to říci ani o době, která přijde. V dnešním věku nejistoty, v období nejhlubší ekonomické krize za posledních 75 let, má mnoho lidí pocit, že jsou uprostřed silné bouře zmítáni na malé loďce. Úspěšný obchodník Chip Conley však zjistil, že pomocí jednoduchých slovních rovnic můžeme získat odhodlání, vytrvalost a radost a stát se tak lepším a vysoce výkonným člověkem. Emocionální rovnice vám přinášejí jednoduchý, ale velmi účinný způsob, jak nejlépe využít svých emocí. Radost=Láska-Strach Inovace= Kreativita - Konformita Mohlo by se zdát, že kombinovat matematiku a emoce je proti našemu intuitivnímu chování, to však ty nejlepší myšlenky často bývají. Conleyho Emocionální rovnice fungují jako mantry, které nám v časech nejistoty pomáhají získat stabilitu, které nám pomáhají zaměřit se na věci, které můžeme změnit ("proměnné") a vše ostatní ("konstanty") ponechat stranou.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Emotional Equations , 2012


více info...

Mercatino
Mercatino
03.09.2017 5 z 5

Od knížky Emoční rovnice jsem dostal přesně to co jsem čekal. Jednoduché, přehledné lidské rady ohledně toho jak začít pracovat se svými emocemi a také jak je vnímat. Již delší dobu vyhledávám knihy, které se zabývají emocemi a zatím tato kniha mi přijde jako jedna z nejlepších. Svým poselstvím mi tak trošku připomíná knížku PRINCIP LOLA2.
Rovnice mi opravdu pomohli k tomu, aby jsem pochopil velkou část toho jak s nimi začít pracovat. Každopádně jaký kniha na mě měla dopad budu muset dopsat asi až po nějakém čase.
Tuto knížku si určitě ponechám a budu se k ní rád vracet, pokud si nebudu se svými emocemi vědět rady. Pan Chip Conley je opravdu sympaťák, ale šlo vidět, že je to spisovatel-psycholog amatér, což knížce vůbec neuškodilo, právě naopak, tím jí to přidalo na uvěřitelnosti a lidskosti.

lenka70
lenka70
04.09.2016

Velmi dobrá kniha,myslím,že ji pochopí i laik.


Taji
Taji
12.07.2015 5 z 5

Tak toto bylo něco, nic jsem od knihy nečekala a byla jsem velmi mile překvapena.

bytost
bytost
20.06.2015 5 z 5

Kniha je velmi dobře napsaná, kdo chce pochopit jak jeho život ovlivňují emoce, ten nechť se vrhne směle do čtení. Je to lepší než detektivka a závěru není rozuzlení kdo je vrahem, ale kdo se stane emočně vyrovnaným a silným člověkem..:-) tak dotoho a držím palce...mám za to, že dnešní doba si toto vzdělávání vynucuje. Máme prakticky jen dvě možnosti, buď necháme procesu volný průběh a emoce nás pohltí, nebo se budeme vzdělávat a své negativní emoce ovládat. Vyberte si...:-)

soukroma
soukroma
21.03.2015 5 z 5

Zajímavé + užitečné = doporučení hodné

LordSnape
LordSnape
19.11.2014 5 z 5

Je velmi zajímavé, jak si čtenáří vybírají knihy z ranku osobního rozvoje. Ty zmarketingované a opěvované kraviny o vesmírně pozitivním vlivu zákona přitažlivosti jsou téměř na každém rohu, zatímco tahle zapadla. Je to snad tím, že Emoční rovnice vydává Dobrovský, který není až takovým koněm v této oblasti nebo nedostatečně známým jménem autora, který je v paměti uveden spíše za oceánem v USA? Tak jako tak, je tato kniha za poslední dobu asi tím nejlepším, co jsem v téhle oblasti přečetl. Autor mluví smysluplně, k věci a každou kapitolu prohodí zajímavým příběhem buď ze svého vlastního života nebo někoho, notoricky známého. Jeho rovnice mají hlavu a patu a jsou vcelku obsaženy pro všechny možné životní problémy a situace, ať už v práci, v otázce mezilidských vztahů nebo úspěchu. Ke konci pak jen přihodí návod, jak si sestavit své vlastní rovnice na tělo. Myslím si, že sám autor ušel dlouhou cestu, než dospěl tam, kde teď je a v průběhu knihy nastíní i překážky, které sám překonal a které dle mě nebyly zrovna jednoduché. Není to žádný sběr motivačních citátů, ani manuál který z vás hned po dočtení uděla emociálně vyrovnaného člověka, ale řekl bych, že kniha prospěje každému, kdo se chce nad svými problémy zamyslet a popohnat je kupředu k řešení a pomůže i všem, kdo v této oblasti tápou a nevědí kudy kam.

P.S. Pro srovnání mám v plánu i číst stejnojmennou knihu od Aleše Kaliny, která mě prakticky ke Conleyovi přivedla.

Štítky knihy

štěstí úspěch emoce, pocity

Autorovy knížky

Chip Conley
americká, 1960
2013  88%Emoční rovnice

Kniha Emoční rovnice je v

Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst37x
Chci si koupit12x