Emoční poruchy v dětství a dospívání

Emoční poruchy v dětství a dospívání https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443286/bmid_emocni-poruchy-v-detstvi-a-dospivan-KIR-443286.jpg 4 25 6

Třetí vydání úspěšné publikace je poutavou ilustrací psychoanalytického přístupu k problémům, se kterými se ve svých ordinacích běžně setkávají dětští psychiatři, lékaři i psychologové. Zejména vztahové trauma patří k nejsilnějším a vývojově nejdůležitějším událostem v životě každého z nás. Traumatická zkušenost formuje každého člověka již od okamžiku jeho narození. Některé děti, o nichž renomovaný český psychoterapeut MUDr. Peter Pöthe píše, zažily události, které hluboce a dlouhodobě proměnily jejich prožívání a chování. Moderní psychoanalýza přináší východiska pro klinickou práci a terapii v mnoha oblastech duševního zdraví dětí – například jejich raných vztahů, sexuality, sociálního chování, agrese, separace a autonomie, závislostí, poruch příjmu potravy, delikvence, týrání a zneužívání. Autor se snaží předat přístupnou a zajímavou formou co největší množství informací z oblasti psychoanalýzy dětí a dospívajících, vývojové psychologie a psychiatrie. Věnuje se terapii i diagnostice a vše doplňuje příklady ze své praxe. Třetí vydání je obohaceno rozsáhlou kapitolou, věnovanou procesu terapeutické práce s rodiči. Publikace se zaměřuje především na psychiatry, psychology, psychoterapeuty, sociální pracovníky, pediatry, pedagogy a vychovatele včetně učitelů mateřských škol. Jistě však v mnohém obohatí také rodiče i dospívající, kteří se trápí psychickými problémy.... celý text

Přidat komentář

Noisette73
15.01.2024 5 z 5

Byla velmi přínosná.

Terka1975
21.01.2023 5 z 5

Na podkladě srozumitelně psaných příběhů a jejich analýzy může i laik pochopit, co se s tím malým človíčkem děje. Nejde o vyřešení problémů, ale o jejich nástin , se kterými se děti dnes konfrontují.


hu_87
02.10.2020 4 z 5

Zajímavá kniha protkaná jednotlivými kazuistikami dětí, které, jak už asi můžete tušit, mají nějaký ten problém.

LuckyZ
04.05.2020 5 z 5

Dlouho jsem odbornou knihu nečetla, a tahle mě skvěla přitáhla zpátky k oboru. Čtivě napsáno, určitě se k ní budu vracet. Vřele doporučuji, a jsem ráda, že jsem jí konečně přečetla po těch letech, co ji vlastním.

Viky007
05.11.2018 5 z 5

Výborná, ale zároveň dost depresivní kniha. Je mi smutno ze všech těch příběhů. A taky z toho, co všechno můžou rodiče ovlivnit - vlastně větší část naší osobnosti. A jak k tomu přijde dítě, které si vytáhne špatné karty?

micha-ella
02.09.2017 4 z 5

Zajímavé, poučné, pro pedagogy inspirující.