Emily hledá cestu

Emily hledá cestu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511932/bmid_emily-hleda-cestu-nP8-511932.jpg 5 15 2

Emily série

< 3. díl

Emily, která vyrostla u své přísné tety v Novoluní, vyšla ze školy a vstupuje do života přesvědčená o dvou věcech – že bude slavná spisovatelka a že je její osud spojen s osudem Teddyho Kenta. Její přátelé Ilsa Burnleyová, Perry Miller a Teddy Kent jeden po druhém odcházejí do světa dál studovat a pokračovat v cestě za svým snem. Emily odmítla nabídku spisovatelské kariéry v New Yorku a rozhodla se zůstat v milovaném Novoluní, a i když jí přátelé chybějí, cítí, že její cesta spisovatelky bude spíše osamělá. Ilsa, Teddy a Perry se vracejí domů jen sporadicky a po každém jejich návratu má Emily čím dál silnější pocit, že se jí víc a víc vzdalují, zvlášť Teddy. I když ji to trápí, své emoce skrývá až do té míry, že ji okolí vnímá jako chladnou a povýšenou. I přesto dostává nabídky k sňatku a odmítá jak poněkud absurdní žádosti o ruku, tak zaručeně „dobré partie“. O to usilovněji se vrhá do práce na povídkách a posléze na své první knize. Ta však nenachází nakladatele a Emily ztrácí sebedůvěru i víru v Teddyho náklonnost a rozhodne se vzdát se psaní a provdat se za muže, kterého nemiluje. Jenže hodnoty a cit nelze jen tak obrátit naruby.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , 1400
Originální název:

Emily's Quest


více info...

Přidat komentář

veronika4937
03.07.2023 5 z 5

Emily hledá cestu je pro mě krásným završením celé série. Příběh neztrácí nic ze své poetiky, vtipu a takového toho hřejivého pocitu, který při jeho čtení vždycky mám. Emily jsem si zkrátka zamilovala a fandila jsem jí do posledních stránek, aby se jí její sny a přání splnily. Úplně si umím představit, že by mě, zrovna jako ji, bavilo provokovat a šokovat usedlé tetičky. První zhruba půlka byla poměrně pozvolná, ale pak děj nabral na obrátkách a já jsem s napětím očekávala, jak všechno dopadne.

Tuhle knížku bych doporučila všem milovníkům příběhů s krásnou atmosférou, pohladí vás po duši. Věřím, že si své příznivce najde napříč generacemi.

barus.rydlova
30.06.2023 3 z 5

Kniha je zařazena do odvětví Literatura pro děti a mládež.
Na první pohled kniha zaujme svojí krásně propracovanou obálkou.
Příběh je to milý a poutavý.Autorka si jistě získala spousty čtenářů.Postavy v knize jsou skvěle propracované a dopodrobna popsané.Co mě nejvíce zaujalo bylo popsání hledáni pokladu na konci duhy
Následně také pozorování hvězd a noční procházky.Navodili mi úžasnou atmosféru,kdy jsem měla chuť vyjít ven a zažít to také.

Obávám se,že jsem již v jiné kategorii co se žánrů týče.Chtěla jsem si vyzkoušet jaké to je mít doma recenzní knihu a zvolila jsem si špatně.Tímto nechci aby to bylo chápáno,že se mi kniha nelíbila.Tak to rozhodně není.Řekla bych že se ze mě stal náročnější čtenář.


Kniha Emily hledá cestu je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce59x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x