Orfeovský stroj

Orfeovský stroj https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37033/bmid_orfeovsky-stroj-65de25a608a4d.jpg 4 28 3

Emancipátor série

< 3. díl

3. kniha série Emancipátor. V dekadentních, mocných a amorálních Pangalaktických světech vzkvétá obchod s otroky. Ovládá ho Umělecká liga, bezohledná a vše prorůstající korporace. Ruiz Aw se narodil jako otrok a nyní hraje nebezpečnou dvojroli: je obávaným donucovačem Ligy a zároveň osamělým emancipátorem, který přísahal, že rozdrtí zločinný obchod s lidským masem. V opevněných městech Strašpytlu se pirátští lordi vzájemně vybíjejí; zvnějšku podporované kulty smrti svádějí lidi ke krutým sebevraždám a zotročení empaté skrývají organický stroj, jehož touha po moci je bezmezná. Dokonce i všemocná Umělecká liga má jen omezenou možnost zasáhnout – a právě proto se sem emacipátor Ruiz Aw uchýlil se svými uprchlými otroky. Když odhalí spiknutí, jež má vyústit v duševní zotročení celé galaxie, pochopí, že svobodu získá, jen když se utká s nejmocnějším protivníkem… Závěrečný díl trilogie.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Orpheus Machine , 1992


více info...

Přidat komentář

Ivan F
16.06.2016 3 z 5

Už druhý diel bol čo sa týka deja tak trochu nezáživný. Tu sa ešte pridali snové výlevy a výlety, no a takpovediac kniha išla do .... no presne tam, kam som nechcel. Autor píše pútavo, napriek tomu som bol nespokojný.

yerry
20.02.2012 4 z 5

Záver trilógie ma trochu sklamal. Zakončenie je ako z rozprávky, Ruiz Aw je zmietaný vnútornými rozpormi aby napokon aj tak riešil všetko svojim zaužívaným spôsobom, teda násilím. Princezná Nisa vystupuje v podstate už len ako epizodická postava a osud vášnivej otrokárky Corean je zakončený v duchu aby sa aj vlk nažral, aj ovca zostala celá. Viac rozvinutá mohla byť aj silná postava Žltého kvetu z Roderiga. Napriek tomu, že jej úloha bola ešte zlovestnejšia a silnejšia ako úloha Corean, vyznela napokon do prázdna a iba ako epizodická postava. Napriek tomu, dielo si zachováva svoju pútavosť, v prvej polovici sa nesie v duchu stupňujúcej sa brutality až sadistických excesov, hlavne v Roderigu. Druhá polovica ma však už tak neoslovila a záver ako som už písal, vyznel až priveľmi rozprávkovo. Plný počet bodov tentokrát dať nemôžem.


Denaille
16.06.2011 4 z 5

Všechny tři knihy jsou zajímavé.
Ze začátku mě to moc nebavilo, trvalo mi hrozně dlouho, než jsem přečetla první díl. Sci-fi mě nikdy moc nebralo, v tomhle směru se přikláním spíš k fantasy.
Přesto mě po čase začalo bavit tak, že jsem byla odhodlaná přečíst celou trilogii.
Po nekonečné honičce jsem se tedy dočkala konce, který skončil...
Asi nejpřekvapivější a nejzajímavější byla pro mě spolupráce dvou Ruizů Awů... Autor umí postavu spolu s dějem opravdu posunovat dál a my můžeme sledovat, jak se vyvíjí. Na konci to bylo dost jasně poznat srovnáním právě těch dvou.

Štítky knihy

space opera akční

Autorovy další knížky

1997  80%Dilvermoon
2001  75%Faraoský kontrakt
2001  78%Vládce všeho
2001  78%Orfeovský stroj

Kniha Orfeovský stroj je v

Přečtených37x
Doporučených1x
Knihotéce65x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x