Ema se má

Ema se má https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478162/bmid_ema-se-ma-6gS-478162.jpg 4 4 4

Rok ve školce očima rošťácké holčičky Emy. Tohle je Ema. Je jí pět let. Už je velká. Chodí do školky, kde má kamarádku Áňu, nejlepší kamarádku na světě. A taky Kubu - toho si vezme za manžela, až bude dospělá. A taky je tam paní učitelka Zlatovláska a paní učitelka Mračivka. Ti všichni moc dobře vědí, že s Emou nikdy není nuda. Zkoušeli jste si třeba někdy vylíhnout kuře? Nebo pěstovat v šuplíku žížaly? Byli jste na karnevale za obří dýni? Ne? Nevadí, Ema vám to v téhle knížce všechno dopodrobna vylíčí!... celý text

Přidat komentář

Mateřinka
14.10.2023 3 z 5

Začala jsem číst dětem ve školce. Za mě... vzhledem, že je kniha ze školkového prostředí, pro předškolní děti se mi zdá být těžká. Prolínání skutečného děje s Eminými představami a způsobem jejího vidění - myslím, že smysl pochytali maximálně ti nejstarší, a to asi ještě jen ti bystřejší :-) Navíc se mi moc nelíbilo to zdůraznění rozdílu mezi učitelkami. Vždy bude mít dítě jednu učitelku více a jednu méně oblíbenou, ale takhle okatě dát najevo, že jedna je podle Emy dobrá, druhá špatná - no nevím... Třeba se v závěru knihy i z mračivky stane dobrá učitelka, ale to se já už nedozvím, neboť jsem knížku odložila - pro malé to nějak není.

faba
18.06.2023 3 z 5

Tak jsme to včera dočetli. Vnučky u nás opět spaly a před spaním jsme četli Emu.
Nebylo to špatné, vnučky neprotestovaly a knihu bez reptání poslouchaly. Možná proto, že se odehrává ve školce a mohly si to porovnávat. Nevím co si myslely a jak knihu hodnotily, to mně po přečtení neřekly.
Když to srovnám s Tarbíky, kterou máme doma taky (sice je to komiks), tak je to trochu horší dle mého, ale třeba se to dětem líbí. Já dávám ***.


Bonda
24.02.2023

Je to vtipné a veselé povídání, ale nechápu, že hrdinka ve školce stojí na hanbě a že se to v knize používá jako komický moment (stojí na hanbě velice často). V tomhle bodu mi přijde nevěrohodná i zobrazená psychika pětiletého dítěte, které stání na hanbě ve školce bere s lehkostí. Osobně doufám, že tyhle ponižující praktiky se ve školkách už nepoužívají. Knihu nedoporučuju právě z tohohle důvodu a zdá se mi to jako škoda, protože jinak je knížka opravdu příjemná a ústřední holčička sympaticky podnikavá.

janinca
30.04.2022 5 z 5

Jak praví anotace - “rok ve školce očima rošťácké holčičky Emy”- je naprosto dokonalý popis knihy. Čtení si užila jak školku navštěvující dcerka, tak já sama. Někdy jsme se obě nestačily divit, co ta Ema nevymyslí…
Doporučuji i jako školkovou četbu při poledním odpočinku.