Zloději lidí

Zloději lidí https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197998/bmid_zlodeji-lidi-197998.jpg 4 73 29

Elvis Cole a Joe Pike série

< 15. díl >

Když se dva mladí lidé, Krista a Jack, vydají na noční vyjížďku do pouště, nečekají, že by se mohlo stát něco hrozného. Romantika se však brzy změní ve smrtelné nebezpečí a oni dva v kořist, která se dá zpeněžit. Kristina matka Nita Moralesová se však domnívá, že její dcera prostě utekla z domu. Přesto se obrátí na Elvise Colea, aby ji našel a přivedl nazpátek. Skutečnost je však mnohem horší. Ve hře jsou nelítostní bandité, kteří své zajatce bez milosti zabíjejí. Lepkavá pavučina organizovaného zločinu se vzápětí začíná stahovat i kolem Colea. Jeho parťák Joe Pike má náhle plné ruce práce a místo dvou unesených teď musí najít tři. Není už ale na všechno pozdě?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Taken , 2012


více info...

Přidat komentář

Vatter83
24.07.2021 4 z 5

Zajímavé téma, i když dost kruté. Četlo se dobře, ale vadily mi ty skoky v čase a místy jsem se ztrácela v jednotlivých postavách (pletla se mi jména a musela jsem vždy zapřemýšlet, o kterou osobu zrovna jde...

Lusa
30.04.2020 5 z 5

Tak tohle byl tak trochu jiny Crais než jsem byla zvyklá, ne příběh byl stále skvělý, napínavý a dech beroucí, ale překvapilo mě postavení příběhu který skákal v událostech tam a zase zpět. Ale i tak opět skvělé.


LenkaKa
25.03.2020 5 z 5

Za mě skvělá detektivka. Mělo to spád, občas humor.... na to, že jsem to náhodně popadla těsně před zavřením knihoven dobrý. Až se knihovny otevřou, určitě zkusím od autora něco dalšího.

a.k
06.08.2019 3 z 5

Rychlá, akční detektivka s brutálními popisy z prostředí ilegálního pašování lidí. Četlo se to dobře, ale nebudu úplně cílová skupina. Nějak mi ti klaďasové se zkušenostmi ze speciálních jednotek nic neříkají. Ale nic to nemění na tom, že parťák Joe Pike se stal mou nejoblíbenější postavou. Z jeho minimalistického chování (ani slovo zbytečně navíc, rovnou k akci) by si mělo brát příklad spoustu jiných hrdinů.

helioptile
30.05.2019 5 z 5

Na tenhle kousek jsem v knihkupectví narazil spíš náhodou, a investovaných peněz nelituji, byla to výborná detektivka plná napětí, u které jsem velice těžce odhadoval, co přijde dál. Navíc nejsem tak znalý prostředí na hranicích Spojených států, takže tohle pro mě přineslo i nové a zajímavé poznatky, a to vše během románu, který opravdu řadím mezi špičku. Jedinou výtku bych měl asi ke kratičkým kapitolám, kdy příběh po dvou třech stranách skáče sem tam, ale je to autorův styl. Tahle detektivka se opravdu může počítat mezi ty hodně kvalitní, které by člověk neměl přehlédnout, pokud má tenhle žánr rád. Velmi dobrá kniha. Matěj Soukup.

martinaandulka
14.03.2019 2 z 5

Kniha má zajímavá a znepokující téma a to je obchod s lidmi,co jsem se v knize dozvěděla a je opravdu zlé.Jinak se mi nečetla dobře přeskakování a celkově jsem se musela do čtení nutit,tento styl mi nesedl.

Termina
23.01.2019 1 z 5

Musím se přiznat s určitým pocitem studu .. knihu jsem zařadila do přečtených avšak jsem ji celou nedočetla.. nevím od začátku mi vadil styl psaní knihy a celkově jsem se nedokázala ponořit do děje.. Knihu jsem v polovině odložila s tím že později dočtu avšak je mi jasné že později nenastane..

Roubas
22.12.2018 4 z 5

Thriller na tři večery, který nemá hluchá místa a táhne rychle na branku. Zápletka je zajímavá a pro mě dost neokoukaná. Jazyk specifický pro americkou tvorbu, který má v sobě filmové prvky. Bez poetického hloubání. Příjemný oddechovka, i když slabší žaludky si při čtení asi příliš neodpočinou.
Jsem rád, že jsem se ke Craisovi dostal, jelikož Cole a Pike jsou výborní a svérázní chlapíci, s kterými rád ještě nějaký ten případ rozlousknu.

Jack Bauer
10.12.2018 4 z 5

Přečteno za jeden den. Kniha se sice hezky čte, ale dost mě vadily ty časové skoky. Nač číst znovu to, co už víme, jen je to podrobněji rozebráno, takhle kniha ztrácí na napínavosti. A také mě vadilo spousta nesmyslů jako třeba prolomení hesla o-t-e-v-ř-i-s-e nebo neustálé opakování „nejlepší detektiv na světě".

petrpospa
20.03.2018 4 z 5

Pike a Cole se s tím opět nepárají. Záporáci ovšem taky ne a tak je tentokrát krve a mrtvol více než obvykle. Ale to nám vůbec nevadí, protože USA jsou daleko. Crais pochopil, že 300 stran v tomto žánru úplně stačí, aby to čtenáře chytilo a nepustilo, a dokáže naservírovat hodně velkou porci zábavy a napětí. A stihl to tak tak, protože Donaldova (Trumpova) zeď se už chystá....

jjemi
16.03.2018 5 z 5

Děsivý příběh, který díky neobyčejným parťákům Coleovi a Pikovi snad nedopadne úplně tragicky. Zábavné, svižné a krvavé.

sioux
06.02.2018 4 z 5

Dobré čtení. Občas vtipné chlapácké hlášky. Výborně vykreslení záporáci. Přiměřené napínavé. Americky přímočaré a bez nějaké hloubky. Hodně mě bavily korejské gangy.
Těch 300 stran rychle uteče.

kuruteku
27.01.2018 4 z 5

Chytlavé, čtivé. Časové skoky jsou funkční, protože stupňují napětí. I když vím, že takové knihy končí dobře, do dvou třetin si udržuje napětí. Pak najednou jsem už věděl, že od teď to spěje k dobrému konci. Divné. Trochu jsem váhal nad uvěřitelností takového černého byznysu s uprchlíky, nějak mi neseděl počet. Jenže z desítek během týdne jsou stovky během měsíce, a tisíce a desetitisíce během roku a najednou - no, možné to je.

encyklopedie
14.12.2017 5 z 5

...spisovatelé Crais, Carter, Lehane a MacBride jsou současná špička světového thrilleru. Každá z knih má nápad a s další a další knihou nápady neupadají....
Ve Zlodějích lidí se Elvis Cole dostane do pěkného průseru....a Crais to opět zvládl s noblesou jemu vlastní...
mých oblíbených 321% .....knihu mám , nečetl jsem, vychutnal jsem si hlas herce Filipa Čápa ...............

Lmslaver
07.12.2017 5 z 5

Napínavá akční jízda od začátku až do poslední stránky. Craisův dokonale vybroušený styl s brilantně zvládnutým kriminálním příběhem.

harena
08.10.2017 4 z 5

Dost děsivý příběh, který nakonec nemusí ani být daleko od pravdy. Výborné zpracování, akční od začátku do konce, styl psaní jednoduše brilantní ale je to snad nejbrutálnější kniha od Craise, kterou jsem četla. Zpočátku mě zaskočily časové skoky, ale jde o zvyk. Není sporu o tom, že Crais psát umí.

ArwenAragorn
07.09.2017 4 z 5

Hodně brutální příběh, který mně tentokrát úplně nesedl. Protože thrillery Roberta Craise jinak hodnotím hodně vysoko, myslím, že odebrání jedné * bude v tomto případě spíš vyjímkou.

lifeoptimist
01.03.2016 5 z 5

Opravdu strhující..... mrazivý děj, někdy dost brutální, že opravdu stydla krev v žilách......
Nicméně půl hvězdy strhávám za ty časové skoky, myslím, že Craisovy romány člověka vezmou a nepustí a tohle skákání hned sem hned tam mi tam i vadilo, člověk věděl, že už se něco stalo, a teď se k tomu dopracovával a docela mi to rušilo dějovou linku, tak trochu mi v to v tom dělalo hokej. Doufám, že pro příště si pan Crais tohle hop sem, hop tam nechá od cesty, i tak velice strhující a těším se na léto, kdy by se snad měl objevit nový román The Promise :-)

DejnaDee
06.01.2016 2 z 5

Kniha byla po slohové stránce příjemně napsaná, skladba vět, volba slov, větná spojení se dobře četla a obsah byl srozumitelný - styl psaní byl jednoduše řečeno brilantní, téma vskutku zajímavé a na dnešní dobu skutečně velice aktuální. Ale i přes všechna tato pozitiva, mě kniha neoslovila, nedokázala jsem se ztotožnit s hlavními postavami a skutečnost byla taková, že mě příběh nebavil. Dočetla jsem jen proto, že nerada odkládám nedočtenou knihu.

Ester71
08.12.2015 5 z 5

Kniha napínavá od začátku do konce..

Autorovy další knížky

Robert Crais
americká, 1953
2014  88%Podezřelý
2004  85%Rukojmí
2002  89%Anděl zkázy
2011  84%Hlídka
2008  83%Ochránce

Kniha Zloději lidí je v

Přečtených100x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených12x
Knihotéce83x
Chystám se číst23x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x