Slib

Slib https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306911/bmid_slib-Ht9-306911.jpg 4 78 29

Elvis Cole a Joe Pike série

< 16. díl

Elvis Cole, Joe Pike, Scott James a legendární policejní pes Maggie tentokrát pohromadě. Na stopě teroristů… Když si soukromého detektiva Elvise Colea najme žena znepokojená zmizením své sestry, zavede ho pátrání ke zdánlivě obyčejnému rodinnému domku. V normálních domech se však obvykle neskrývají vraždící zločinci s hromadou výbušnin… Ulice je vzápětí plná policistů a mezi nimi i Scott James se svým legendárním policejním psem Maggie, fenkou německého ovčáka obdařenou výjimečnou inteligencí. A pouze Scottovi se podaří zahlédnout prchajícího vraha. Zabiják má ale jedno pravidlo: Nikdy nenechávej svědka naživu. Elvis Cole se náhle zdá policii podezřelý a jeho parťák Joe Pike mu přispěchá na pomoc. Scott a Maggie uniknou o vlásek smrti. A cesty této čtveřice se protnou. Společně se pouštějí do boje proti obchodníkům se zbraněmi a gangům s vazbami na teroristy. Sledovat stopu lží v pavučině, kde skoro nikdo není tím, za koho se vydává, je ale nesmírně těžké. A smrtelně nebezpečné.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Promise , 2015


více info...

Přidat komentář

Mateo67
26.12.2021 4 z 5

Každoročně se mi nějaké téma vzpouzí. Letos bych ale nečekala, že to bude zrovna to poslední. Nezdálo se nijak těžké, a proto jsem se hrdě rozhodla, že “zvěrolékař” by nebyl pořádná výzva. No, pěkně jsem si zavařila. Hledala jsem dlouho, nechala se inspirovat, nějaké knihy i odložila, ale nakonec to klaplo. Maggie si mě získala na první dobrou. Další knihy s Elvisem Coleem už sice číst nebudu, ale Podezřelého si nejspíš ujít nenechám.

derminator
17.10.2021 5 z 5

Slib je klasika od Craise, kniha čtiva, napínavá spojení Maggie a Elvise se mi líbilo i zápletka dobrá nemohu hodnotit jinak než 85%.


Betti
12.08.2021 5 z 5

Druhá detektivka od Roberta Craise, kterou jsem přečetla a nezklamala. Na případu se tentokrát podílí vícero detektivů - soukromý detektiv Elvis Cole, klidný profesionální Joe Pike, samostatný Jon Stone a náš známý psovod Scott James s úžasnou Maggie. Příběh je opět plný nečekaných zvratů a tajemství, který nás pohltí a napíná až do konce.

Reacher
29.07.2020 5 z 5

To byla jízda... Plná adrenalinu a napětí. Elvis, Joe a Jon opět spolu a jako třešnička na dortu fenka Maggie.
Robert Crais umí i přes velké množství postav napsat přehledný, napínavý a hlavně odsýpající příběh, který ani chvíli nenudí. Velké plus vidím i v tom, jak dokáže popsat pocity toho nejvěrnějšího přítele člověka. Častokrát během čtení knihy jsem si musel zavolat svoji Halímu a řádně ji pomazlit...

Lusa
07.05.2020 5 z 5

Úžasné, skvělé, napínavé až do konce. Maggie tomu opět dodává na kráse a roztomilosti. Jsem moc ráda, že jsem se ke knihám od Craise dostala a mým přáním je, aby u nás vyšly i další díly Cola a Pika, zkuste někdo taky kontaktovat nakladatelství, tahle série je přece úžasná a měla by dál pokračovat.

petrpospa
01.03.2020 5 z 5

Crais je jeden z autorů, jehož knihy jsou sázkou na jistotu. Netvrdím, že se jim semtam nedá něco vytknout, ale vždycky jsou čtivé, realistické a napínavé. Přesně to, co od správné detektivky čekám...

Eidalon
20.07.2019 4 z 5

Tuto knihu napsal pak Crais relativně nedávno. Vedle Elvise Cola, Joea Pikeho do řad hlavních hrdinů přibyl James Scott a jeho „mariňačka“policejní fenka Maggie. Z textu knihy plyne, že jsou opět pospolu, já však četl teprve první příběh, kde je Maggie se Scottem na scéně.

Opět trochu tápu v postavách a časové lince, ale příběh smutné ženské hrdinky, která se netradičním způsobem snaží vyřešit smrt svého jediného syna a kde je v akci hlavně Elvis se svými pomocníky je opět napsán čtivě a dravě.

Mám teď za sebou tři knihy pana Craise, Slib bych řadil za lepší 3,5 hvězdičky, je to dobré, ale např. L.A. rekviem, které jsem četl sousledně mne přijde lepší.

petunkav
16.10.2018 4 z 5

Po detektivkách sahám ráda, po těch od pana Craise obzvlášť.
Tato byla malinko "roztěkaná", hodně postav, hodně změn - která postava právě vypráví. Ale opravdu jen trošku rušivé, nic hrozného.
Dějově opět moc pěkné, všeho přesně tak, jak má ve správné detektivce být.

encyklopedie
18.06.2018 5 z 5

Crais a zase pecka.... Cole a Pike začínají konkurenci jiných populárních dvojiček odskakovat ..... nicméně tohle jsem nečetl, protože jsem to poslouchal .... měl jsem obavy, jak to načetl F.Čáp, ale ty se velmi brzy rozpýlily .....
Tihle dva kluci z Craisova péra zkrátka jedou................
mých oblíbených 321%

harena
28.05.2018 5 z 5

Výborná detektivka jak má být, čtivá, napětí až do poslední stránky a k mým oblíbeným hrdinům se přidal i policista Scott James se skvělou fenkou Maggie. Jejich vzájemný vztah navíc určitě dojme každého, kdo má rád pejsky. Opět velice pěkná, výborně napsaná detektivka, kterou můžu jen doporučit.

akdar72
06.04.2018 5 z 5

Opět jsem si početla...

kuruteku
07.02.2018 4 z 5

Spojit své hrdiny? Proč ne, funguje to. SIce ne násobně, ale součet je stejně dobrý - autorovi vyšli Zloději lidí a Podezřelý jako dobré knihy, tak je spojil do jedné. Je tam všechno, dokonalý soukromý detektiv Elvis Cole, jeho druhé a ještě dokonalejší já Joe Pike, jejich (nebo Pikeův) Jos Stone. A k tomu Maggie se Scottem Jamesem. Opět uvěřitelný příběh. Tentokrát vyprávěný lineárně a z více úhlů. Jenom si říkám, co přijde dál? Předešlé knihy to totiž nepředčí, i když jim zdárně šlape na paty.

Rodaw
13.11.2017 3 z 5

Podezřelý byl prostě naprosto boží...
Na Slib jsem se moc těšila a i když se mi líbil, mírné zklamání se dostavilo. Myslím, že je to hlavně kvůli tomu, že tady nebylo tolik Maggie a Scotta, jak bych chtěla (a i samotný příběh v Podezřelém mě bavil víc..).. Spojení s dalšími vyšetřovali bylo zajímavé, ale Scott a Maggie jsou pro mě TI NEJ ♥
Budu doufat v to, že v dalším díle budou víc...
Knížku bych označila za fajn kriminální oddechovku, Robert píše moc hezky :)

ivulka15
22.09.2017 4 z 5

Tak tady bylo všechno co má dobrá detektivka mít. Zajímavá zápletka,sympatičtí vyšetřovatelé a navíc skvělá Magii. Mé první setkání s tímto autorem ale určitě ne poslední.

ArwenAragorn
21.08.2017 5 z 5

Velice pěkný a čtivý příběh, jak už je u Roberta Craise tradicí. Elvise a Joea mám moc ráda, tentokrát k nim přibyl sympatický Scott James s úžasnou policejní fenou Maggie, která dodala celé detektivce ten správný šmrnc. Její vlastní pohled na věc (neboli "Maggie vypráví") je skvěle napsaný a rozhodně uvěřitelný.
Za sebe mohu knihu bez rozpaků doporučit.

Lmslaver
21.07.2017 5 z 5

Soukromé očko Elvis Cole při pátrání po zmizelé osobě rozmotává detektivní příběh zašmodrchaný dohromady s výbušninami, obchodem se zbraněmi, terorismem a opět se mu daří nemilosrdně mě vtáhnout svým vyprávěním do děje. V zápletce se objeví i policejní specialista z K9 Scott James a jeho fena Maggie, u kterých umí Robert Crais výborně vykreslit jejich vzájemný vztah.

Marian27
11.02.2017 5 z 5

Crais je proste najlepší, píše výborným štýlom a jeho príbehy sa tak výborne čítajú, že sa to nedá s inými detektívkami porovnávať. Mne sa veľmi páči že Elvis a Joe nie sú učebnicovým príkladom moderných detektívov, že majú svoje chyby a často musia obchádzať zákony a predpisy v rámci zachovania pravdy a vyriešenia prípadu. A Scott a Maggie sú úplne skvelý, páčilo sa mi ako ich autor opísal a do príbehu presne zapadli. Len trošku mi vadil koniec, prišiel mi tak nejak strohý a škoda že hlavný záporák neunikol lebo mal istý potenciál a v ďalšom príbehu mohol našim hrdinom poriadne znepríjemniť život. Slib je však naozaj výborná kniha, a Craisovím hrdinom by som vždy rád dal sľub lebo viem že sú tí na ktorích sa možem spoľahnúť a majú srdce na pravom mieste.

Šánka
09.02.2017 5 z 5

Promyšlená, výborná detektivka !
Nevím, jak je možné, že jsem na tuto sérii a hlavně autora nějak pozapomněla. Čte se velmi dobře, má to správné napětí, které graduje, k tomu se opravdu moc povedlo propojení sympatické party vyšetřovatelů z minulých dílů, kteří si ta pravidla upravují každý trošku po svém :-). A není to jen pouhá detektivka, jež mě bavila, ale moc se mi líbilo nahlédnutí do té věrné psí duše.
Takže...., já se brzy určitě kouknu po dílech, které jsem ještě nečetla.

vincek1
04.02.2017 4 z 5

Dle mého pěkně napsaná detektivka, napětí až do konce a detektivové jak je napsáno níže, podle pravidel i bez pravidel. A to nemohu zapomenout na Maggie.

Kačí137
24.01.2017 4 z 5

Tuto knihu jsem si koupila hlavně kvůli Maggie a Scottovi. No nebyli tam tolik, jak bych si přála, ovšem příběh zamotaný, napínavý a čtivý.
Pěkná detektivka.
Hlavně, že mu to Maggie nakonec natřela :-)

Autorovy další knížky

Robert Crais
americká, 1953
2014  88%Podezřelý
2004  85%Rukojmí
2002  89%Anděl zkázy
2011  84%Hlídka
2008  83%Ochránce

Kniha Slib je v

Právě čtených2x
Přečtených96x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených8x
Knihotéce86x
Chystám se číst43x
Chci si koupit9x