Elvíra, strašidlo z kontejneru 2 - Mládě jménem Pecka

Elvíra, strašidlo z kontejneru 2 - Mládě jménem Pecka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380339/bmid_elvira-strasidlo-z-kontejneru-2-mla-sjU-380339.jpg 5 12 5

Elvíra se vrací v novém příběhu nabitém dobrodružstvím, tajemnem a neočekávanými situacemi. Spolu se svým přítelem Brunem zachrání fretku Polárku a její kontejner bude domovem fretčí rodinky. Elvíra se stane nedobrovolnou ochránkyní mláděte Pecky a dostane se do nesnází, které ji zavedou hluboko pod Prahu. V dobrodružné výpravě za záchranu Brunova mláděte se ocitne v labyrintu pražské kanalizace. Tam potká podivné bytosti a ne všechny jsou zrovna přátelské. Elvíra musí použít svou odvahu a důvtip, aby se dostala spolu s Peckou zpět. V okamžiku, kdy se jí to podaří, čeká na ni další dobrodružství. Z knihovny se ztratila vzácná, magická kniha. Elvířini staří známí Knižníci potřebují pomoc a na Elvíru čeká Pán stínů a jeho tajemný protivník Černota. Elvíře nezbude než postavit „Armádu statečných“ a spolu se svými přáteli a mládětem Peckou se postavit nebezpečí.... celý text

Přidat komentář

trudoš
30.05.2021 4 z 5

Původně jsem chtěl napsat, že se mi druhý díl dobrodružných příhod strašidla Elvíry líbil o chlup víc než ten první, ale čím déle nad tím rozmýšlím, tak vlastně nevím. Obě knihy jsou si v mnoha směrech podobné, ať už rozdělením to tří propojených epizod, nebo napůl strašidelnou, napůl humornou rovinou. Navíc je mi sympatický způsob, jakým Lucie Paulová pracuje s morálními ponaučeními, které se skrze vyprávění snaží předat malým čtenářům a zároveň obdivuji její imaginaci, kdy propojuje staré motivy s moderní dobou. Snad jen že šišlající fretka Bruno mi nejednou zauzlovala jazyk.
Možná nejde o bůhvíjakou literaturu a stylistika by zasloužila uhladit v detailech – doteď mě fascinuje plynulé přecházení z přítomného do minulého času a taky těch trojteček mohlo být klidně o polovinu méně. Ale jinak naprostá spokojenost a to i v tom ohledu, že se děti samy ke knize opakovaně vrací. Ilustrace Petra Kopla jsou pak již tradičně skvělé, perfektně vystihující tajuplnou atmosféru i lehkou komiku.

Pet2008
24.03.2021

Už jsme slyšeli se synem první díl na CD. Úžasný příběh. Radi bychom měli obě knihy doma četli. Bohužel nikde nemůžu sehnat. Nevíte kam se ještě podívat??? Začínám být zoufalá. Jsem ráda, že konečně něco mého 5letého syna tak chytlo, mě taky.


petrzel
18.01.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbíla ,když jsme četli s dcerou jen jsme čekali jak to vše dopadne.

Karinka2012
13.11.2019 5 z 5

Knížka je super! Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Hlavně konec knihy byl napínavý. První díl této knihy byl super. Ale tento druhý díl ještě lepší, když pominu začátek, který mne úplně nebavil. Ale pak se to rozjelo.

Audrey-Sophia
03.09.2018 5 z 5

Četli jsme už první díl, který měl u dětí úspěch (dokonce jsme si koupili i audio knihu, kterou děti také milují), ale druhý díl je ještě lepší. Příběh je poutavější, Elvíra tak nějak opravdovější :). Kluci (5 a 7 let) byly o dost rychleji v posteli, když jsem jim připomněla, že čteme Elvíru :)

Štítky knihy

přátelství strašidla Praha humor dobrodružství knihovny vzácné knihy moderní pohádky kanalizace, stoky

Autorovy další knížky

Lucie Paulová
česká, 1965
2013  90%Elvíra, strašidlo z kontejneru
2022  88%Alma a Svět obrazu
2018  95%Elvíra, strašidlo z kontejneru 2 - Mládě jménem Pecka
2019  80%Zozomba
2010  27%Paměť zrcadla

Kniha Elvíra, strašidlo z kontejneru 2 - Mládě jménem Pecka je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x