Elizabeth radí jak zhubnout, být hezká a šťastná

Elizabeth radí jak zhubnout, být hezká a šťastná https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62509/bmid_elizabeth-radi-jak-zhubnout-byt-hez-e0p-62509.jpg 4 19 5

Kniha je rozdělena do několika kapitol. V první Elizabeth vzpomíná na svůj život a natáčení některých filmů, ve druhé popisuje několik svých rad a tipů na hubnutí, ve třetí přímo popisuje svoji dietu i s některými recepty, ve čtvrté popisuje jak cvičit.

Pro ženy Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Elizabeth Takes Off On Weight Gain , 1988


více info...

Přidat komentář

boxas
27.03.2023 5 z 5

Na tuhle ženu s nádhernýma modrofialovýma očima a na jejích sedm manželů jsem si vzpomněla v souvislosti s velikým úspěchem knihy Sedm manželů Evelyn Hugo. Je dost pravděpodobné, že právě u Elizabeth Taylor hledala jiná Taylor (Jenkins Reid) inspiraci.
Zatímco ale herečka Evelyn Hugo je pouhá fikce, herečka Elizabeth Taylor si skutečně všechno, co ji v jejím bouřlivém životě potkalo, poctivě a mnohdy velice bolestivě odžila.
Knihu jsem měla mnoho let ve své knihovně a čas od času jsem se k ní vracela. Třeba protože jsem chtěla shodit nějaká kila nebo že mě něco v mém osobním životě trápilo. Dodnes mě mrzí, že nevím, komu a kdy jsem Elizabethiny rady půjčila, a že se mi kniha ztratila.
A mimochodem - zhubnout a být šťastná, nebo aspoň šťastnější, to se podle těchto rad dá!

Kontryhelka
25.07.2021 5 z 5

Tuto knihu po hodně létech opět čtu. A je to příjemné čtení. Elizabeth popisuje svůj boj s nadváhou, ženám radí ze života a předává své zkušenosti. Líbí se mi, že k nám promlouvá, ne jako filmová hvězda, ale jako žena z mnoha, která si ve svém životě také něčím prošla a radí, jak některé situace zvládnout a jak si připadat opět jako žena. Na mně kniha působí svěže a hezky se mi čte.


Marekh
25.08.2020 5 z 5

Na tuto knihu si vzpomínám, když si ji koupila mamka. Tato kniha byla pro mamku hodně inspirující, protože podle ní cvičila. Chtěla snížit pár kil, a nakonec se jí to povedlo. V knize se také nacházejí recepty a plno fotografií. Mamka tvrdí, že podle receptů, které jsou v knize uvedeny, nešlo vařit, možná nebyly tehdy k dostání potřebné suroviny, recepty si upravovala podle svého uvážení.

Knihu jsem si také prohlížel, ale nejsem si už jistý, jestli jsem knihu dočetl do úplného závěru. Každopádně knihu zde uvádím, protože na ní vzpomínám. Mamka byla s knihou spokojená. Knihu už nevlastníme. :)

Titi
14.05.2017 2 z 5

Knihu jsem kdysi dostala a byla pro mě velkým zklamáním. Taylorová ji napsala v době, kdy radikálně zhubla - za pomoci chirurgů si nechala odsát tuk, vylepšit obličej a dokud to všechno drželo pohromadě, tak udílela rady.
O něco zajímavější byla část o jejím životě doplněná fotografiemi, ale ani toto nezměnilo moje zklamání.

Miranda
14.05.2017 5 z 5

Knihu jsem si pořídila ze zvědavosti. Poslední dobou se o ET pořád všude mluvilo, v časopisech se o ní psalo a já zjistila, že tato herečka je pro mě velkým tajemstvím, nikdy jsem se o ni příliš nezajímala. Chtěla jsem si o ní přečíst knihu, která je psána jejími vlastními slovy, ne jen nějakou publikaci o ní, psanou jiným člověkem. Tato kniha mi přinesla spoustu odpovědí. Třeba co ji vedlo k tomu, že byla tolikrát vdaná, proč v jedné fázi svého života vypadala, jako že o sebe absolutně přestala pečovat, její postoj k lásce i k sobě samotné. Kniha je velmi čtivá, přečetla jsem jí za pár dnů a jsem ráda, že knihu mám. Z většiny ET v této knize popisuje její boj s nízkým sebevědomím a z toho pramenícím přejídáním, i když k jídlu měla odjakživa dobrý vztah. Touto knihou se snaží pomoci jí podobným, které nesoulad v soukromém životě řeší přemírou jídla. Její postoje jsou moudré a určitě mohou pomoci. Byla to chytrá žena se zdravým rozumem, která si uvědomovala svou vlastní hodnotu, ráda o sebe nechávala pečovat a pěstovala svou vlastní osobnost a styl. Přidává i pár historek o jiných herečkách té doby a společnosti v níž se pohybovala. Pokud někdy budu potřebovat shodit nějaká kila, k této knize se určitě vrátím.

Autorovy knížky

Elizabeth Taylor
americká, 1932 - 2011
1991  74%Elizabeth radí jak zhubnout, být hezká a šťastná

Kniha Elizabeth radí jak zhubnout, být hezká a šťastná je v

Přečtených23x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x