Elixír na lásku

Elixír na lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444683/bmid_elixir-na-lasku-4q0-444683.jpg 4 8 6

Život s nadprirodzenou schopnosťou môže byť občas riadne náročný. Will už rok pracuje v lesnom laboratóriu, kde sa podieľa na výrobe rozmanitých elixírov a každý deň sa pritom neskutočne nudí. Oveľa radšej by študoval. Počíta dni do konca roka a šetrí si na vysokú, kým sa do susednej ordinácie nepriženie dievča vo fialových šatách... Yasmin a čítanie myšlienok - to jednoducho patrí k sebe! Za svoju schopnosť sa nehanbí. Sníva len o tom, že sa jedného dňa dostane z ústavu, kam ju v štrnástich zavrela vlastná matka. Ale... dostane sa odtiaľ niekedy? Oblečie si ešte niečo iné než predpísané fialové šaty, ktoré majú ostatných varovať pred jej nebezpečnou schopnosťou? Tajomný sponzor ústavu, Kieron Daye, o tom úprimne pochybuje, a tak dá Yasmin ponuku, ktorá sa neodmieta. Ak si ho vezme, vyrieši všetky problémy za ňu. Ale kde je láska? A čo ak opustiť nudné pohodlie znamená nevyhnutnosť bojovať o život? A je láska naozaj taká dôležitá, alebo bude lepšie vymyslieť elixír aj proti tomuto ľudskému citu? Fantasy príbeh Kim Martinovej ponúka množstvo tajomstiev a napätia, ale i originálnu romantickú zápletku.... celý text

Přidat komentář

Hanulka
12.04.2021 5 z 5

Willaim pracuje v lesní laboratoří, kde pomáhá při výrobě různých elixírů, ale tato práce ho moc nebaví. Chtěl by studovat a šetří si na vysokou.

Yasmin je mladé děvče, které má nadpřirozenou schopnost, a to čtení myšlenek. Sní o tom, že jednou opustí ústav a bude moct konečně žít.

Ale co se stane, když se Will a Yasmin setkají?
Ale co když se na scéně objeví Kieron Daye a nabídne Yasmin to, co si vždy přála a to svobodu. Ale nebude to jen tak.
A co Willova bývalá láska? Jak ona zamíchá dějem? To se dozvíte v knize.

***

Musím říct, že mě tento příběh zaujal hned od prvních řádků. Hned jsem si oblíbila Willa, i když mě občas štval. A Yasmin? Tahle dívka je naprosto skvělá. Musím přiznat, že jsem si občas přála, být na jejím místě, ale ????
Na Yasmin se mi libilo jak používá svoji schopnost a s Willem tvořili úžasnou dvojici.
Na každou stránku této knihy jsem se usmívala a nebo se mračila. Chtěla jsem křičet, ať ji políbí a že musí být spolu.
Miluji ten příběh a pokud i vy máte rádi fantazy s nádechem romance, je Elixir na lásku to pravé čtení pro vás.
AUTORKA Kim Martinová mě naprosto uchvátila svým psaním a doufám, že budu mít možnost si někdy ještě od ní něco přečíst.

Za mě 6 / 5 ⭐

lost.in.books
05.01.2021 5 z 5

Již když jsem se na knihu podívala zvenku, tak mě velice příjemně překvapila moc hezká obálka knihy ,která je velice příjemná na oko , působí na mě optimistickým dojmem❤️.
Kniha byla psána z pohledu dvou hlavních postav, líbilo se mi,že jsem mohla “nakouknout do hlavy” oběma postavám a prožívat příběh z více úhlů pohledu.
Fantasy svět se za mě též velice povedl , autorka ho promyslela moc hezky. Sice ještě nemám tolik zkušeností s fantasy knihami a chvíli mi trvalo,než jsem se v tom světě zorientovala a zvykla si na to jak to tam chodí,ale po cca 50 stránkách jsem se v příběhu vyznala bez problémů a byla jsem schopná se začíst a ponořit do příběhu . Líbil se mi celkově systém v tomto fantasy světě -rozdělení podle barev mi přišlo jako velice originální nápad , chvíli jsem se sice ztrácela v tom , jako schopnost má jaká barva, ale i to jsem si časem zapamatovala a nedělalo mi to problém.
Byla to má druhá kniha, kterou jsem četla ve slovenském jazyce a nedělalo mi sebemenší problém v tomto jazyce číst, kniha se četla moc dobře a většině slov jsem rozuměla. Skvělý byl i slovníček na konci knihy, který vysvětloval nějaké pojmy ,které by mohly být někomu nejasné.
Děj krásně postupem knihy gradoval až do té míry ,že jsem se od knihy nebyla schopná odlepit a četla jsem a četla až jsem knihu dočetla , byla to kniha u které jsem potřebovala vědět jak to vše dopadne .
Willa a Yasmin - tedy hlavní postavy jsem si moc oblíbila - u Yasmin jsem velice obdivovala její odvahu a to že se do všeho vrhala po hlavě.
A Will byl zlatý- chytrý ,rozvážný, rozumný a oblíbila jsem si ho ještě více než Yasmin. Samozřejmě jsem měla chuť někdy postavy profackovat,ale to se stává snad v každé knize, pár vedlejších postav jsem neměla ráda .
Na to že to byla autorčina prvotina, tak smekám ,protože se jednalo o skvěle promyšlenou knihu, se skvělým světem a postavami a mohu Vám knihu jen a jen doporučit .


PrincaListicka
01.11.2020 4 z 5

Musím říct, že celá myšlenka světa napůl psů je opravdu originální, není podobná ničemu, co jsem dosud četla. Autorka má celý systém důkladně promyšlený. Proto mi bylo líto, že kniha není delší, spousta zajímavých myšlenek pak nedostala tolik prostoru, kolik by si zasloužila. Věřím, že brzy dostaneme další příběh z tohoto úžasného světa.

Samozřejmě, jedná se o YA romantický příběh, ale není to ani žádná přehnaná slaďárna. Upřímně bych neřekla, že je to úplně feelgood příběh, často jsem si u něj totiž napětím "kousala nehty". Zároveň také nečekejte žádné explicitní sexuální scény - je to kniha spíše pro náctileté čtenáře. Takže pokud vám je "-náct", budete se moci ztotožnit s hlavními hrdiny a nejspíš s nimi také intenzivně prožívat všechny jejich pocity. Pokud vám je "-cet", jako mě, bude to pro vás taková milá, nostalgická připomínka toho, jaké byly vaše první, nevinné lásky.

Yasmin je taková ztřeštěná, drzá puberťačka, se kterou se člověk nikdy nenudí. Will mi na druhou stranu moc nesedl. Je to takový ten typický "good boy", který se sebou nechá často zametat a nedokáže z hlavy dostat svoji bývalou přítelkyni.

I ostatní postavy dostaly své vlastní, propracované charaktery a osobní motivy. Moc jsem si oblíbila Kierona a Lucy.

Příběh je vyprávěný svižně, pořád se v něm něco děje a dostane se nám spousty nečekaných zvratů. Musím říct, že do posledních pár stránek jsem netušila, jak to celé dopadne. S koncem jsem byla víceméně spokojená, i když jsem tak trochu fandila "druhé straně". Také se mi moc líbil epilog, který byl takovou pěknou, dospělou tečkou za příběhem. Myslím, že ten oceníme spíš právě my, starší čtenáři.

Doporučuji všem, kteří si chtějí přečíst originální romantický příběh odehrávající se mimo naši dimenzi.

Vknihách
08.09.2020 5 z 5

Anotácia sľubuje zaujímavý príbeh. A veru aj bol. Čo by zaujímavý! On bol podľa mňa dokonalý! Ale začnem postupne. Obálka je krásna, taká upokojujúca a výrazná zeleň padne do oka. Čítam knihy bez anotacie, takže od prvých riadkov ma príbeh pohltil. Vhupla som do sveta ľudí s pomerom psej krvi. Farbičky, ľudia\polopsi s nadprirodzenými schopnosťami, svorky psov a vlkov v lese. Ošetrovaňa… tu to všetko začalo. Will ako hlavný hrdina príbehu, má dar vyrábať liečivé elixíry. Je empatický, láskavý, dobrosrdečný… v ošetrovni sa stretne s Yasmin- divoká, nespútaná, drzá a ako na potvoru číta myšlienky takže je ako 'osina v zadku'. Síce sú títo dvaja hlavní hrdinovia diametrálne odlišní, vytvorí sa medzi nimi puto. Dialógy sú jednoduché a prirodzené. Nielen hlavné ,ale aj všetky vedľajšie mi boli sympatické. Každá iným spôsobom,ale charaktery boli vykreslené veľmi trefne, takže od začiatku je jasné kto je dobrý a kto ten horší. Opisy v knihe nie sú zdĺhavé,ale mne vôbec nechýbali. Dej bol o to svižnejší. Žiadne hluché miesta. No a záverom by som zhrnula, že táto autorkina prvotina je naozaj vydarená. Fantasy svet je originálny,neokukaný, jedinečný. Štýl písania je úžasný a ja sa už teraz teším,kedy začujem šum o vydaní novej knihy autorky aby som si ju mohla predobjednať. Proste viem, že meno Kim Martinová je záruka originality a kvality.

SknihouVrukách
02.08.2020 4 z 5

Včera sa mi podarilo dočítať knihu Elixír na lásku a toto bola úžasná kniha. Veľmi sa mi páčil premyslený fantasy svet a ako to tam fungovalo. Musím sa priznať, že občas som si myslela, že čítam zahraničnú knihu. Kniha je písaná z dvoch pohľadov. Z pohľadu Yasmin a Willa a ich pohľady sa striedajú medzi kapitolami. Obidve hlavne postavy boli veľmi sympatické, aj keď Yasmin bola miestami veľmi temperamentná vďaka jej schopnostiam. Romantická linka bola zo začiatku taká hrrr, ale potom sa veľmi pekne vyvíjala. Mne sa v knižke veľmi páčila.Zo začiatku nie je v knihe veľa akcie, ale ku koncu sa začnú veci nabaľovať a začína to byť veľmi napínavé. Autorka má jedinečný štýl písania, kniha je veľmi krásne napísaná. Veľa ľudí hovorilo,že kniha sa im pomalšie čítala. Mne to tak neprišlo a čítala som svojim tempom. Knihe však nedávam 5*. Mne páčila, lebo bola originálna a premyslená, ale v žánre fantasy mám aj obľúbenejšie knihy. 4/5✨
Za poskytnutie knihy k recenzii ďakujem @kim.martinova a @vydavatelstvo_maxim

PollyFrank
17.07.2020 5 z 5

Kniha mala v sebe všetko, čo má dobrý príbeh mať – bola premyslená, tak akurát romantická, aby si hrdinovia zachovali svoju tvár a nakoniec bola aj napínavá a zamotaná. Myslela som si, že bude až príliš nevinná, resp. pre mladší ročník, ako som pri YA, čo čítam, zvyknutá, ale kdeže – užila som si ju, pretože ako sa problémy v tomto originálnom svete nabaľovali, tak hrdinovia citeľnejšie dospievali a uvedomovali si zásadné veci. Kimin štýl je proste super!

Autorovy knížky

Kim Martinová
slovenská
2020  85%Elixír na lásku

Kniha Elixír na lásku je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce62x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x