Elitní sniper

Elitní sniper https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182888/mid_elitni-sniper-JlZ-182888.jpg 4 67 21

Elitní sniper série

1. díl >

V rozporu s nařízením prezidenta se Gil Shannon, jeden z nejnebezpečnějších odstřelovačů z jednotek SEAL, vydává spolu s týmem bojovníků SEAL a Delta Force osvobodit ženu – pilota vrtulníku – ze zajetí povstalců Tálibánu v Afghánistánu. Akční thriller z pera spoluautora bestselleru Americký sniper představuje neuvěřitelně realistickým způsobem misi, při které Gil Shannon svou železnou vůlí a zkušenostmi rozhodne o záchraně, anebo smrti příslušnice elitního leteckého pluku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , CPress
Originální název:

One-Way Trip , 2011


více info...

Přidat komentář

Česneksmedem
08.08.2023 4 z 5

Tato kniha je taková drsná pohádka, která se velice dobře čte. Hlavní hrdina Gil má asi padesát životů. Závěr už je ale jako povídání barona Prášila. Oddychovka pro kluky a drsné holky.

hnusák
19.02.2023 4 z 5

Docela dobrá oddechovka na relaxační počteníčko, to, že vše hraje na ego Americké armády mne zase tak nevadí, přeci to píše americký autor a to je zcela určitě patriot, to, že Gil je skoro nesmrtelný a vypořádá se s celou řadou nepřátel, je také v pořádku, hrdina je důležitý a proto se mne kniha líbila, howgh.


Radous
08.03.2020 3 z 5

Popravdě jsem se do toho nepouštěl s kdovíjakou chutí, přeci jen jsem očekával víc než doporučenou dávku patriotismu, jak jen to američtí spisovatelé píšící o americké armádě poamericku dokáží
No nemýlil jsem se, nicméně to nebylo až tak extra úděsné, vlajkami to na každé rohu neoplývá, America best tam taky tolikrát nezazní.
V podstatě se to všechno odehrává podle hesla „my své lidi neopouštíme“. Hlavní hrdina je sice trochu superman, ale co - snipeři jsou skutečně trénovaná elita, tak se to ještě nějako dá pochopit. K mému překvapení je to i docela drsné (nejen vyjadřování, ale i popis scén). Zajímavé je i nastínění politických nitek (typu „lidi jsou pěšci na šachovnici“).
No, dal by se z toho natočit dobrej biják. Ale jinak rozhodně nic zásadního. Čte se to velice dobře, z hlediska délky kapitol to člověk přelouská jedna dvě. A je to samozřejmě i tímto dělením dost napínavé.

lsisec
25.11.2019 3 z 5

Níže uvedené hodnocení Trudoše je plně výstižné a není k němu co dodat. K dobru knihy bych jenom přidal, že se jedná o kratochvilné, napínavé čtení, které nikoho nezabije, ale dovolí mu příjemně strávit dlouhé sychravé podzimní večery .

ZetHolda
04.10.2019 5 z 5

Napinavy dej plny akce a dobrodruzstvi. Dobre se cte, je doplneno o spoustu detailu z oblasti zbrani. Na pozadi probihaji politicke valky, ktere k te bojove valce take patri. Jedinou pripominku nebo spis otazku mam k zaveru, kde by me zajimalo, kolik zraneni dokaze vojak v boji v realu opravdu vydrzet.

Pavel83
21.11.2018 5 z 5

Kniha je napínavá od začátku do konce. Má strhující děj.. Hlavní hrdina je téměř nesmrtelný, jinak by to snad ani nešlo.. Doporučuji!

trudoš
17.03.2018 2 z 5

I když oceňuji, že autoři boří mýty ohledně společenské etikety amerických vojáků, neboť je nechávají mluvit jako ukrajinské dlaždiče a chovat se jako smečku puberťáků, spisovatelské řemeslo je zkrátka nezvládnuté. Popisy, dialogy, kulisy, všechno to působí hrozně amatérsky a uměle, přestože záměr byl předpokládám opačný. Ona je vůbec kniha plná rozporů, kdy se slušné akční scény tlučou s kýčovitým patetismem nebo válečné hrdinství s románovou nezničitelností. Nejhorší jsou pak chvíle, kdy dojde na náboženské světonázory, protože černobíleji by to snad ani vykreslit nešlo.
Ve výsledku jednoduchá militárka, sloužící v druhém plánu jako náborová příručka pro vstup do té úplně nejvíc nejlepší armády na světě - US Army. Ta je totiž plná sympatických, čestných a statečných vojáků, až je vlastně s podivem, že tu válku v Afghánistánu nedotáhli do konce v příběhu tří dnů. Držet se to víc v rovině nadsázky, možná bych se i bavil, takhle jsem si užil jen bojové scény a zbytek se snažil ignorovat.

Roux
15.03.2018 5 z 5

Někdy je hezké nechat se unést myšlenkou, že existuje skutečný hrdina, který nakope všem zadky. Ano, pojď sem a postav se do řady k Rappovi a Reacherovi :)

Jája92
03.02.2018 4 z 5

Není to špatné, místy hodně překvapivé, občas až nerealistické, ale jako četba mě to velmi zaujalo.

RunningWolf
23.01.2018 2 z 5

Proti téhle knize je film Rambo (1-3) jako dokumentární seriál podle skutečných událostí.
Tahle kniha je pouze pro americafily,nebo borce co milujou Counter strike a Call of duty
Pro knihu je tohle téma úplně zbytečné.Akce více jak v Avengers a Transformers dohromady s tím že je hrdina vždy absolutně přesný a téměř nesmrtelný.
Jak to může mít tolik dílů nechápu ale jasné že své fandy si to najde
PS:Do žánru by se mělo přidat popis scifi

Tomas7599
12.10.2017 5 z 5

Výborně napsáno přečteno ta 2 dny

DavidKeller
11.10.2017 5 z 5

Super, dobře napsné a akční :)

čef
09.07.2016 5 z 5

Zajímavý pohled do dnešní úrovně války tajných operací sledovaných a řízených zainteresovanými přímo z kompu třeba i v nemocnici. Vybavení agentů v terénu materiálně, informačně a jinak je na děsivé úrovni a to jistě není v knize popsáno to nejlepší. No doufejme, že se stejná výstroj nedostane brzy i na druhou stranu i tak je zvěrstev všude kolem více než dost. Naznačená spolupráce USA a Ruska včetně vcelku pozitivní role a jednání Putina je trochu překvapující a budí ve mně mírný optimismus.

pavel80
01.07.2016 3 z 5

Od děje jsem čekal trochu více zápletky, ale ve výsledku se to číst dalo, a musím uznat, že ke konci jsem knihu doslova shltnul, jaký měl děj spád, nicméně hvězdy ubírám za nerealističnost - mám na mysli dle mě dosti přehnané schopnosti hlavního hrdiny a zároveň jeho neuvěřitelné štěstí v bojových akcích a k tomu se vztahující předvídatelnost děje - všechno šlo v podstatě jak po másle až do happyendu. Celkově dílo hodnotím jako průměr, neurazí, nezaujme. Techickým mínusem je už zde zmíněné opravdu velké množství překlepů, korektor měl asi volno. Jsem zvědav na pokračování, které nyní začínám číst.

Market = )
26.06.2016 4 z 5

Nevím proč jsem si nejdřív myslela, že se má jednat o popis skutečné události, každopádně se mi příběh moc líbil a knížka mě vážně bavila, vystižení SEALs mi přišlo vážně pěkné (co jsem je tam "viděla" v dokumentech a knížkách) a dost mě bavily některé dialogy. Co celkovému dojmu naopak moc nepomohlo byla česká redakce a překlad. Množství překlepů tu již bylo zmiňováno, já mám navíc dojem, že si překladatel vymyslel pár nových slov :-D. Třeba pokračování bude v tomto směru trochu lepší.

lukaflek
25.05.2016 3 z 5

z první části jsem měl dojem, že jsem mezi pubescenty, kteří si měří péro množstvím sprostých slov a ve druhé části byl chrabrý hrdina tak chrabrý až to bylo trapný. pokud ale odhlédnu od těchto dvou atributů, tak hlavně ve druhé části děj velmi svižně plynul a čtenáře vyloženě tahal za košili :) jo a překlad byl jeden z nejhorších - tolik překlepů jsem v knize snad ještě nikdy neviděl

Stanča
21.03.2016 5 z 5

Fakt dobré počtení. Jedním dechem a hned jsem se vrhl na další díl.

HannyC
07.12.2015 4 z 5

Milí pánové, dovolte čistě holčičí hodnocení :)
První třetina knihy docela mela ... vojenské zkratky, značení zbraní a munice, branné hodnosti a tak mi teda fakt nejdou ... odpouštím, jen díky tomu, že autor není spisovatel, ale právník :) ... očividně :)
Příběh nabírá obrátky až po první misi ... ovšem pak fakt stojí za to :)
Miluji člověčí hrdiny, co nejsou "gumy" a v krizových situacích věří spíše instinktu než "naučeným" praktikám ... takže suma-sumárum prima knížka i pro slabší pohlaví, co má "výdrž" (a odpouští právníkům) :) a 100% skvělý dárek pro velké kluky :)

Foks
17.02.2015 5 z 5

Tak tomu říkám jízda. Bez řečiček se jde rovnou na věc. Autor nenechá čtenáře chvilku vydechnout a posílá hlavní hrdiny z akce do akce. Jedna z nejlepších akčně-válečných knih, co jsem kdy četl.

Donatello
01.11.2014 5 z 5

Příběh vtáhne dobře děje Každého, kdo knihu otevře.. Člověk by skoro věřil, že stát se elitním střelcem je hračka..