Ďábel a světice: Část první

Ďábel a světice: Část první https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505724/bmid_dabel-a-svetice-cast-prvni-XON-505724.jpeg 5 218 29

Elitní klub králů série

< 6. díl >

Saint byly dva roky, když ji Brantley zachránil. Vzpomíná si na bledého kluka s inkoustově tmavými vlasy, který jí slíbil, že ji ochrání. Jenom netušila, že tím myslel před svým otcem i před sebou samým. Vyrůstala v náručí zla, stvořená pro ďábla jako oblek na míru. Brantley si myslel, že když bude Saint skrývat ve svém strašidelném sídle, ochrání ji před světem. To však platilo jen do jisté doby. Saint je krásná a čistá jako porcelánová panenka, taky však stejně křehká. Brantley ví, že by ji svým dotekem pošpinil, zároveň ale nedovolí, aby se k ní přiblížil kdokoli jiný. Držet ji dál pod zámkem už ovšem není možné. Zatímco si Saint pomalu zvyká na život mezi členy Elitního klubu králů a na temný svět, jemuž tito zlosyni v obleku vládnou, zjistí, že netvor, jehož se všichni obávají, je právě ten, po němž touží.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Sancte Diaboli: Part One , 2021


více info...

Přidat komentář

Vaiolet
01.02.2024 5 z 5

Konečně přichází na řadu Bratley. Při čtení předchozích dílů, tak nějak vyplynulo to, že jsem se na jeho příběh těšila úplně nejvíc.
Brantley a Saint, noc a den... Když pominu to jak se vlastně k sobě dostali a jaký "vztah" měli, tak mi zrovna jejich příběh přišel takový uvěřitelný. Pasovali k sobě, chemie fungovala. Saint je taková čistá duše, nezkažená a vedle Madison a Tillie působí jako dítě. Bavilo mě pozorovat jak se mění a s ní i Brantley.
Jinak se tento díl nijak zásadně neliší od těch předchozích. Zase chce někdo rozpoutat válku, Saint je v ohrožení života a Brantely je ochoten riskovat vše aby ji zachránil. Vlastně je jasné, že se od začátku milují, ale nechtějí si to přiznat. Také se dozvídáme další informace o předchozích párech, ale nechci dávat spoiler.
Pokud se oprostíte od nějakých velkých očekávání a budou se vám knihy líbit :-)

denniys
02.11.2023 odpad!

Vzdávám to, toto bude snad první série, kterou nedočtu.. nebavily mě ani předchozí díly a tohle byla teda naprostá tragédie...


AkiB
20.08.2023 3 z 5

Oproti ostatním je tohle docela slabší díl. Ale přečtu si další pokračování a ráda bych tuto sérii dočetla celou.


Lásce je ukradené, koho zničí, aby dosáhla svého.

Vždycky si myslíme, že víme, co chceme, dokud se nesetkáme s něčím, co nedostaneme.

Ten shon a naléhavost, s jakou se všichni pohybovali, mi připadaly neskutečné. Proč všichni tak spěchají? Kvůli čemu?

miloslava3256
01.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Tato serie, páni! Toto je jedna velká jízda, brutální jízda. Autorka se nebojí ničeho, vyjadřuji se rovnou k celé sérii.

Drsné prostředí mafie, tajemství, hodně tajemství, až si říkáte, zda v knize není opravdu nějaké nadpřirozeno. Sex, drogy, násilí a další tajemství, fakt síla a ne pro každého. Styl psaní, kdy čtete současnost, do toho střípky minulosti a vzpomínky ještě jiné osoby z dalšího období.

Nejvíce se mi líbila kniha kolem Bishopa a Madison, a pak Brantley a Saint. První kniha Nate mi přišla, že se ze začátku táhne, ale pak už se to rozjelo. Zajímavý krutý momenty v každém příběhu, je to něco, co vás dostane do kolen!

Jen poslední díl mi přišel už docela "sladký", tam už nebylo tolik krutosti, ale řekla bych, že je to taková sladká tečka na závěr.

Laf
14.05.2023 5 z 5

Super pokračování. Líbí se mi, že se autorka taky zaměřila na jiné postavy z elitního klubu a taky se mi líbí, že pořád má autorka dost prostoru pro vymýšlení zápletek a překážek pro EKK. Ještě nebylo vše řečeno... Tajemství se tam kupí jedno za druhým...

Arlienen
05.05.2023 4 z 5

Amo Jones je jedinečná svým stylem vyprávění a světem, který vytvořila její zvrácená a naprosto šílená mysl. Její knihy jsou návykové a já musím přečíst každou knihu, kterou ona napíše. Její knihy jsou takové moje guilty pleasure.
Na knihu, ve které bude mít hlavní roli můj super temný Brantley, jsem se moc těšila. Od Stříbrné labutě je moje oblíbená postava hned po Bishopovi.
Se Saint jsem se poprvé setkala v Malumovi, kde byla pro mě velkou záhadou. Překvapivě nemá tu temnou a zvrácenou minulost jako měla Madison nebo Saskie. Takže je to vlastně vážně světice, která byla stvořena jen pro ďábelského Brantleyho.

eliska2126
08.04.2023 4 z 5

Na knihy, které mě přenesou do světa Elitního klubu králů, se vždycky hrozně těším, protože je to pro mě záruka toho, že se mi to bude líbit. Na příběh Brantleyho a Saint jsem byla hrozně zvědavá, protože Brantley byl v předchozích dílech dost tajemný a hrozivý a o Saint jsme se dozvěděli až tuším v předchozím díle - Malum II.

V autorčiných knihách jsem zvyklá na opravdu super chemii mezi hlavními dvěma postavami. Bishop a Madison ji mají, Nate s Tillie taky. Jenže u Brantleyho a Saint mi v první polovině knihy nějak chyběla. Skoro nic moc se nedělo a chyběla mi tam nějaká ta jiskra mezi nimi. Naštěstí se to v druhé polovině prolomilo a konečně se tam nějaká ta jiskra objevila a do příběhu jsem se začetla.

Oceňuju i to, že nás autorka dál zasvěcuje do fungování světa králů. Konečně víme víc o jejich nepřátelích, jejich funkcích a spoustu dalšího.

Kvůli té první polovině jsem si říkala, že se pak asi pustím do něčeho jiného, ale díky tomu konci musím hned sáhnout po druhé části. Takže za mě, i když je to malilinkato slabší než předchozí díly EKK, tak určitě i tak stojí za přečtení!

Mishaacka
03.03.2023 5 z 5

Tento díl zatím ze série EKK pro mě zatím nejslabší... oceňuji ale zase další proniknutí do světa králů a dalšího odhalení, jaké mají role a co se uvnitř děje. Brantley si Saint pro sebe prakticky vychoval a teda na to, že žila 15 let zavřená v domě je Saint někdy až moc chytrá, ale budiž. Líbí se mi linka nadpřirozena a jsem velmi zvědavá, jak se to vše rozplete, protože tento díl moc otázek z předchozích knih nevysvětlil, spíš se ještě další objevili. Bishop převzal kladívko, ale přesto je starouš Hector tajemný a stále si nechává spoustu věcí pro sebe. Jinak sexuální scény zde nejsou pro slabší povahy a musím říct, že Brantleyho úchylka je opravdu na vrcholu úchylek :-) chvilku jsem měla dojem, že jsem si odskočila do fantasy a Brantleyho od teď nazývám Krvavým králem :-) No nic, rychle na další díl

rampapa
25.02.2023 5 z 5

Tak tohle bylo boží. Miluju tuhle sérii a miluji Elitní klub králů. Moc to miluji. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

marta14
22.02.2023 3 z 5

Tohle bylo velké zklamání. První tři díly byly za mě úžasný a moc je doporučuji. Ty další dva už byly slabší, ale furt se to dalo. Ale tohle? Kde je ten příběh, který tu každý z vás doporučuje? Vždyť to nemělo žádný pořádný děj... Konečně se něco stalo až v poslední kapitole. Dál v sérii už pokračovat nebudu...

Nikkaa
12.02.2023 5 z 5

Já to prostě miluju...nemůžu se toho nabazit,Amo prostě miluju i když je to slabší odvar...

Ann98
12.02.2023 5 z 5

Pecka. Nemohla jsem dát z ruky pryč. Úplně chápu, že série nemusí sednout každému, ale pro mě je to vždy něco téměř posvátného.
Naprosto skvělý příběh, který zase dokázal překvapit. Když už jsem si myslela, že zase vím o trošku víc, tak bum, přišel zvrat a já zůstala s pusou otevřenou. Neskutečně propracovaný a silný. Děj je "mírnější" než předchozí díly, ale to nic nemění na tom, že i tak autorka zvládla si se čtenářem trošku pohrát.
Tento díl je odlišný od ostatních v tom, že nám do příběhu autorka zakomponovala špetku magie. Vůbec to nebyl špatný nápad a líbí se mi to.
Brantley byl miláček. Je mi ze všech postav nejsympatičtější. Z jednoho jediného důvodu, že i přesto, čím vším si musel projít a jaké měl rodinné zázemí, tak mu neskutečně záleželo na ostatních. Brantley a Saint se mi jako pár líbili. Měli mezi sebou dynamiku a napětí. Vážně nejlepší pár.
Konec byl klasicky naprosto bombastický a skončil v tom nejnapínavějším momentu. Ještě že jsem po ruce měla hned další díl.

badliar_id
22.12.2022 4 z 5

(SPOILER) "Movies, music, and books. The three ways to live more than one life."
***
Miluju dark romance od Amo!! Její příběh mě vždy nechá totál zmatenou a rozpolcenou.
Ani tady to nebyla výjimka. Na Brantleyho knihu jsem se těšila už od prvního dílu a tedy řeknu vám, že to čekání se vážně vyplatilo.
Brantley je tak zatraceně skvělá a tajemná postava, že se mi z toho chce křičet.
Samozřejmě má i své mouchy, ale kdo ne z EKK? Fascinovalo mě jeho chování k Saint, protože jsem byla celou dobu zvyklá na odtažitého a chladného krále. Fakt se mi líbila jeho ochranitelská stránka.
Saint mi sedla hned od začátku. A vážně se na ní těším v druhé části. A fakt mě hodně zajímají ty její schopnosti!!
Její vztah s Bishopem? MILUJU! Tahle stránka Bishopa se mi libí..
Opět jsem celou knihu netušila oč jde (jako vždy xdd), snad jen jednou jsem se trefila, ale jinak nic. Mně to prostě u knih od Amo nepálí. Ten konec? Hahah, to bylo fakt o nervy. Málem jsem si vytrhala vlasy, jak jsem se nervovala. Sice jsem si myslela, že to celou dobu byl on, ale stejně mě to překvapilo.
Já vím, že hodně lidí Amo nemusí, ale u mě si našla místo v srdci hned co jsem dočetla třetí díl EKK. Tahle série má spoustu much, hlavně první dva díly, ale stejně jsem si jí oblíbila a patří mezi mé oblíbené dark romance.!!

happy19
22.12.2022 5 z 5

...jsme Vlčí smečka.
Netřeba slov,protože víme,-)

„Ďábla můžeš v devíti kostelech světit, anděl z něho nebude.“

Literarytwins
15.12.2022 2 z 5

Ne nadarmo se u nás autorka přestane vydávat, nedivím se a bohužel jako jedna z jejích dřívějších skalních fanynek jsem velmi zklamaná, kam svou tvorbu posunula a jakým způsobem degradovala dvě absolutně fantasticky vymyšlené série (alespoň zpočátku), než je začala zbytečně přeplácávat, překombinovávat a dělat v nich tolik chyb až to hezké není. Hlavní hrdinky předchozích dílů si prošly doslova peklem, každá pomalu znásilněná, psychický teror apod. a Saint? To je co jako? Jako kdyby svatému ze zadku vypadla, všechno umí, všechno zná, je dokonalá....bože bože. Brantley je asi tak jediná dobrá věc na tomto posledním dvojdíle EKK. Za mě jedno velké mínus za degradaci ostatních postav. Z velkého mocného Bishopa je spíš malá čivava do Saintiny kabelky, z Natea je pomalu děvkař a bohém, z Tillie neskutečná hysterka...proč? Proč autorka ničí hlavní postavy...za mě prostě ne....Bohužel tohle je ještě ten lepší ze dvou dílů Ďábel a světice :/

petusska01
08.12.2022 5 z 5

Ach bože Amo. Problém s Amo mám ten, že vždy mám naraz dostupnú napríklad iba jednu časť nejakého príbehu a potom mi trvá hodnú chvíľu sa naladiť na jej štýl, lebo pomedzi to, čítam kadejaké "vanilkové" príbehy a potom príde tento temný, škandálny, ilegálny šok. Aj teda s tým jej inakým štýlom písania, prítomnosť budúcnosť, také postavy onaké postavy a musím si spomínať čo bolo roky dozadu. ALE!! Keď keď konečne otvorím svoju myseľ, tak to ide ako bláznivé. Taká zápletka, onaký sex, tam utrúsená poznámka a pri čítaní musíte byť nie len s otvorenou mysľou ale aj veľmi pozorný a vnímavý detektív. Som vlastne v nemom úžase, som rozhodená, som šokovaná, som nadšená aj zahanbená že som vlastne potešená tým čo sa tam deje a to všetko pri každej jednej knihe od Amo. Teším sa z Nata, som smutná z Bishopa a zvedavá na krvilačného Brantleyho a Saint (ktorá napriek tomu, že bola ako Rapunyel vo veži si celkom zvykla). Saint sa mi páči, je rozhodná, vie čo chce, nie je ufňukaná, len má enormne málo vedomostí a skúseností s EKK. Takže šup šup idem na druhú časť a opäť do víru emócií.

DreamerX9
05.12.2022 3 z 5

A máme tu další klub elitních králů a nový příběh. Už mi to přijde jak na jedno brdo co se týče postav a Brantley...neměl bych ale chci. Za mě zatím nejlepší byli první dily elitních králů u tohoto dílu mě překvapil akorát konec tak uvidíme co bude dal .

Nuttelka
25.11.2022 5 z 5

EKK... mantra totálního šílenství! Šílenství, které vás totálně pohltí, rozdrtí a nepustí... Králové jsou temní, nemilosrdní, navykoví, brutální... ale naprosto sexy a věřím, že v každé ženě se skrývá tato temná zvrácená stránka, která by si to všechno také maximálně užila... stejně jako já... Amo, jsi naprostá bohyně, sice šílená, ale jsi a já tě za to zbožňuju!

keiko33
22.11.2022 5 z 5

No ako vždy, Amo je Amo. Rovnako zvrátená ako vždy. Keď ju miluješ, nieje čo riešiť. A keď nie, tak ju proste nečítaj. Pokračovanie čítam dva roky po Malum, takže kopu veci som si nepamätala. Musím povedať, že príbeh Deo a Brana sa mi páči zo všetkých najviac. Aj keď je tam ten zvrátený sex, nieje tak otravne dlhý. Tak primerane. Hlavne sa mi páčilo, že Brantley bol verný, nerobil scény s cudzími ženami, aby od seba Saint odohnal. Bishopa mi bolo trochu ľúto, snáď si to s Madison vyjasnia. Autorka to na konci znova zamotala, ešte dobre že som si nechala čítanie po vyjdení obidvoch časti a hneď sa môžem pustiť do pokračovania.

Pedruska01
21.11.2022 5 z 5

Olalá. Na další díl Elitního klubu králů jsem se ohromně těšila. Nemohla jsem se doslova dočkat a je to tady. Nebo spíš bylo. První část mám za sebou. Amo má svůj velmi osobitý styl, ne každý mu přijde na chuť, ale já patřím jednoznačně do skupiny, že mi pěkně kápla do noty. Je pravdou, že dokáže tak jednoduchou větou sdělit mnohé, skryté, a proto je nutné se na tohohle blázna řádně soustředit. Četlo se to samozřejmě velmi dobře, dokáže to během pár chvil zcela pohltit a nepustit. Neustále se něco děje, nedokážete být v klidu. Nedokážete být nešokovaní.
Hlavní hrdinka Saint mě, musím přiznat, překvapila, více směry a taky musím přiznat, že jak mile tak i "nemile". Prvotně mi padla do oka. Jasně, díky tomu, co od mládí zažívala se mohla považovat až za podivínku, ale byla vlastně normální. Klidná, nevinná i naivní. I když se otrkávala, pořád jsem s ní byla spokojená, tak do půl knihy. Teď to však vyzní, že pak to šlo z kopce, ale ne. Nešlo. Paradoxně. Jen se dostala do toho dění a tomu se její povaha rychle přizpůsobila. Především, jak přistoupila k intimnostem a tomu krvebranní. :D Byl to trochu šok, ale tak je to tvorba od Amo, co jsem jako čekala? Hodnou a slušnou holku, až do konce? Ach, ty naivko. :D I přes tento jev byla pořád v pohodě a měla jsem jí ráda. Prozatím asi nejklidnější hrdinka vůbec. Nemůžu jí na základě celku nijak hanit ani odsuzovat. Celkem mě zajímají ty její čáry-máry, jako co si budem. A taky jí dost fandím.
Druhý hlavní a mužský hrdina je Brantley. Bože můj. Král, který se v mém srdci zahnízdil už od prvního dílu a měl tam pořádný kus. Považovala jsem ho za výjimečného a patřil do té top trojice. Tajemný, nemluvný a krutý. Věřila jsem, že má obří potenciál a jsme skutečně hrozně nadšená, že dostal svůj vlastní prostor na vyprávění svého příběhu. Jsem dost ráda, že jsem se mohla podívat na něj více z blízka. Je mi jasné, že toho ještě velká hromada zbývá, co nevyplulo na povrch. A ven se dostala opravdu jen hrstka, zvlášť, když mě čeká ještě druhá část. Však jsem přesvědčená, že je svým způsobem unikátní. Jeden z hlavních hrdinů, kterého člověk musí milovat. Nejsem výjimkou. Neměl to jednoduché, je naprosto šílený a nechutný, co musel snášet a jsem hrozně ráda, že ho to nezlomilo. Je faktem, že díky tomu se z něho stalo o dost horší monstrum než z něho mohlo být. Svým způsobem má můj obdiv. Brantley má hrozně moc špatných vlastností a rozhodně je nedusí v sobě. Rozhodně bych nechtěla, aby šel proti mě v té jeho "kill" náladě, protože to by nepřežil nikdo. Nazvat ho "Bad boyem" by byl výsměch. Vážně. Však musím podotknout, že (i když to asi všichni drsňáci) když mu na někom záleží, má ho u sebe zatraceně blízko, až hrozí přepadnutí přes okraj. Všem je jasné, že ta nebezpečná hranice je především Saint.
Společně mezi nimi ta chemie neuvěřitelně jiskří a fakt to neuvěřitelně funguje. Dokážou se o sebe bát, dokážou se na sebe naštvat. Jsou pro sebe všechno. Naprosto. Ti dva mi k sobě ve výsledku jdou tak skvěle, jako ten správnej zadek na ten ideální hrnec. Svým způsobem jisté ingredience v tom těstě mají stejné. Majetnickost, žárlivost,... Nejsem puritán, ale jeho, teď vlastně už jejich společná postelová úchylka mě trochu nutila hrůzně kulit oči. :D Já tohle prostě nečekala - vím, Amo. Proto si ode mě Brantley získal drobnou přezdívku - Krvavý baron. :D Když odbočím od hlavních protagonistů k dalším postavám, tak chci zmínit Bishopa. Hrozně se mi líbilo, jak se chová k Saint. Bylo to milé. A však víte, slovo milé k takovýmu týpkovi vůbec nejde, o to je to unikátnější. Obecně se mi Bishop znál super, umírněný. To, jak byl zničený kvůli Madison. Bylo to srdceryvné, hezké. Madison samotná mě taky zajímala, už dlouho, i přes jinou sérii. A to, co jsem se dozvěděla, mě zatraceně překvapilo! Páni. Já vím, měla bych být asi zvyklá, ale u Amo to nejde. Překvapení a šok ano, ale něco předvídat? Blázni.
Příběh hezky plynul, pořád se něco dělo a nenašlo se místo, které by bylo hluché či nudné. Je pravdou, že autorka umí něco podstatného nakousnout a zase od toho rychle odejít. Dokáže napsat cokoliv, co Vám rozdrásá srdce i nervy zároveň. Její příběhy, její postavy a obecně mozek je jedno obrovské šílenství a bizár, ale mě se to moc líbí a hrozně mě to baví. Z ničeho nic se vydrápala na vrchol a sedí tam na trůně, s nohou přes nohu, s korunou na hlavě a moëtem v ruce. Mrcha - a na svůj titul je náležité hrdá. Samozřejmě toto mohu doporučit - že se ptáte - a hodnotím vším, co mám. Byla to pecka a o to lepší, když na mě čeká další díl. Těším se na to. Ale přiznám se, musela jsem to proložit další knihou i přes ten konec. Který mě zničil a stáhnul z kůže zaživa. Ale já to brzo napravím - tak zanedlouho, EKK. :)

Štítky knihy

sex tajemství romance

Autorovy další knížky

Amo Jones
novozélandská, 1988
2018  73%Stříbrná labuť
2018  77%Polámaná loutka
2018  76%Šepot mrtvých
2019  72%Koruna nenávisti
2019  85%Malum – část první

Kniha Ďábel a světice: Část první je v

Právě čtených5x
Přečtených282x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených20x
Knihotéce203x
Chystám se číst121x
Chci si koupit29x
dalších seznamech11x