Zima elfů II

Zima elfů II https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26737/bmid_zima-elfu-ii-8IZ-26737.jpg 4 61 5

Elfové série

< 2. díl >

2. kniha série Elfové - část druhá. Světu lidí i Albenu hrozí zkáza. Trolové porušili dlouhá staletí trvající mír, objevili způsob, jak se přesouvat pomocí albských stezek po všech světech stejně rychle jako elfové, a všude, kam přijdou vraždí, loupí a drancují. Pomáhá jim i temná magie v podobě démonů ukrytých v těle proradných elfů, kteří zradili svou královnu a pokusili se ji zavraždit. Po setkání s démony zůstávají z lidí i zvířat jen vrásčitá, vysušená, předčasně zestárlá těla, z nichž byla vysáta veškerá životní síla a energie. A elfí královna Emerelle, ukrytá v lidském světě ve vsi Firnstayn, se stále neprobouzí z hlubokého spánku, do kterého upadla při útěku před troly. Poslední záchranou se jeví armáda složená z elfů, koboldů a lidí, která postupuje mrazivými Slangskými horami a pokouší se invazi trolů zastavit. Podaří se Alfadasovi, synu jarla Mandreda, sebevražednou výpravu, na niž jej a jeho muže vyslal král Flordlandu Horsa, přežít? A jak se vyrovná s pohrdáním, které lidské rase dávají mnohé elfské kmeny najevo? Naplní se láska velitele Emerelliny tělesní stráže Ollowaina k čarodějce Lyndwyně? A jak si Alfadasova žena Asla poradí ve Firnstaynu bez muže s ataky vražedného démona i blížícími se troly, kteří lidi považují pouze za lovnou kořist… Přeložila Svatava Kretková.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Elfen Winter , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
11.03.2022 5 z 5

Opravdu nádherné počteníčko.Je zdepěkně popsaná válka Elfů,lidí a trolů.Doporučuji

Zelený_Drak
22.03.2021 3 z 5

Čtyři a půl roku po Elfech jsem se k sérii vrátila a přečetla další příběh - Zima elfů. Pamatuji si, že první příběh se mi líbil a celkově mě nadchnul, i když se kniha občas vlekla. Do druhého dílu jsem se tedy pouštěla s očekáváním, že to bude dobré, ale určitě horší než si vybavuju. Nebylo. Naopak, vytratily se některé neduhy prvního dílu. Práce s postavami je lepší. Není těžké rozumět Alfadasovi, Asle, Silwyně, Ollowainovi... dokonce i záporáci trolové jsou vcelku propracovaní a čtenář pravidelně nahlíží na válku i z jejich strany. Těžko se lze ubránit sympatiím k Orgrimovi, který je na trola až moc mazaný a nechybí mu ani čest válečníka. Styl je trochu popisnější, ale nemusela jsem se knihou prokousávat. Co se samotného příběhu týče, nečekala jsem, že mě nějaká válka elfů (a jejich spojenců) s troly příliš zaujme, protože takových už jsem četla mnoho. Tento je ovšem dobře napsané. Na to, že jde vlastně o generickou fantasy, jsem s elfy pořád velmi spokojená.

V tomto díle bych také vyzdvihla erotické scény, které mi nepřišly samoúčelné, dokreslovaly život hrdinů a zároveň byly zpracovány tak, že mi nepřišly mládeži nepřístupné. To spíš krutost trolů, mučení a zabíjení by byly důvodem, proč bych knihu nedoporučila mladším čtenářům.

Před dalším dílem si určitě zase dám pauzu, tentokrát ale snad ne tak dlouhou.


lanusinka
24.06.2013 3 z 5

Trošku slabší než předchozí díly, nějak jsem se nedokázala začíst... Navíc téměř bez šťastného konce pro žádného z hrdinů...

orangerose
07.05.2013 5 z 5

dobré počteníčko, ale mně líbil osobně 1 díl zima elfů, téhle díl je hrozně smutnej

ala.mihalikova
06.04.2013 3 z 5

Nebylo to špatný, ale moc mě to nenadchlo. Bylo to hodne popisny a zdlouhavy. Kdyz uz konecne tam byla nejaka akce, byla pryc behem par stranek. Jsem rada, ze jsem ji cetla, ale urcite se k ni nevratim.

Štítky knihy

elfové

Autorovy další knížky

Bernhard Hennen
německá, 1966
2008  74%Elfové I
2012  78%Královna elfů I.
2009  84%Zima elfů I
2009  83%Elfové II
2010  80%Světlo elfů I

Kniha Zima elfů II je v

Právě čtených1x
Přečtených116x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce99x
Chystám se číst32x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x