Královna elfů I.

Královna elfů I. https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120263/bmid_kralovna-elfu-i-CeI-120263.jpg 4 42 5

Elfové série

< 4. díl

Vyhnána z trůnu prchá královna elfů Emerelle do pustiny Spálené země, oblasti Albenu, která byla zpustošena během dračích válek. Zoufalá se vydává do Nefritové zahrady, aby se vyptala věštkyně – mocné šamanky, kterou chrání dračí dech. Výrok stařeny je záhadný, ale Emerelle spatřuje v jejích slovech důkaz toho, že ne všichni Albové opustili jejich svět. A tak se rozhoduje, že se vydá pátrat po posledním příslušníkovi tvůrců.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Elfenkönigin , 2009


více info...

Přidat komentář

Charley
22.03.2022 3 z 5

Příběh se četl moc hezky, utíkal, ale přišlo mi tam málo akce. Měla jsem pocit, že stále čekám na tu hlavní část děje a najednou šup a konec knihy. Ale už se moc těším na poslední díl a tím zakončení celé série.

Luigi1
18.03.2022 5 z 5

Tak to byl fofr s jakou radostí jsem tuto knihu tak rychle přečetl.Doporučuji.


Zelený_Drak
25.09.2021

Po trochu slabším Světle elfů se série vrací ke svému standardu a přináší něco nového, když dává čtenáři nahlédnout do takového Albenu, jaký si u prvního dílu nikdo neuměl představit. Elijova socialistická revoluce a vláda trolů mě dost bavily. Na celé sérii se mi líbí, jak je příběh prokládán pozdějšími záznamy z kronik a legendami, které události popisují úplně jinak než jak se odehrály. První část příběhu mě bavila, ve druhé mi pak jako obvykle přišlo, že k rozuzlení došlo příliš rychle. Co se stalo se "stínem Ollowaina"? Pochopila Emerelle na albí hoře správně, co jí bylo ukázáno?

V češtině si to asi nepřečteme - díly, které jsou u nás označené jako 2., 3. a 4. tvoří ve skutečnosti v rámci cyklu Elfové trilogii Trolí válka (Trollkrieg). Do cyklu ale patří i trilogie Elfí rytíř (Elfenritter). A pak je tu pětidílný cyklus Dračí elfové (Drachenelfen), který zachycuje Emerellino mládí, cyklus Stínoví elfové (Shattenelfen), který má teprve jeden díl, ale měl by mít tři. Pak je tu Elfí píseň (Elfenlied) o Gandě, Nuramon (od jiného autora), novela Děti noci (Kinder der Nacht) a román Moc elfů (Elfenmacht). Kdo umí německy, může si tedy z tohoto světa přečíst mnohem víc.

lanusinka
30.11.2013 3 z 5

Je zajímavé, že v této knize vlastně nenarazíte na klaďáka. A to je věc, která mi moc nevyhovuje. Na můj vkus trochu moc politikaření bez nějakého zajímavého výsledku, tak uvidíme, jak to celé skončí...

sven86
05.03.2013

Tuhle knihu jsem dostal od přítelkyně a přečetl jsem ji jedním dechem. Dá se trochu srovnat se sérií Krvavé pohraničí - Gordonova země od Vladimíra Šlechty, jen je tu míň sekání a krve. Takže pokud máte rádi elfy, troly a koboldy tak směle do toho. Už mám všechny díly a právě čtu Elfové, kniha I.

Autorovy další knížky

Bernhard Hennen
německá, 1966
2008  74%Elfové I
2012  78%Královna elfů I.
2009  84%Zima elfů I
2009  83%Elfové II
2010  80%Světlo elfů I

Kniha Královna elfů I. je v

Právě čtených2x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce85x
Chystám se číst35x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x