Eleonora Akvitánská. Vláda lvů

Eleonora Akvitánská. Vláda lvů https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232428/bmid_eleonora-akvitanska-vlada-lvu-232428.jpg 4 16 6

Dramatické životní osudy Eleonory Akvitánské, ženy dvou králů proslulé krásou a vzdělaností, vypráví její společnice Loanna, jež je potomkem dávných kněžek z Avalonu a po předcích je nadána jasnozřivostí a léčitelskými schopnostmi. Příběh začíná ve chvíli, kdy Eleonora se svým druhým manželem Jindřichem Plantagenetem odplouvá do Anglie, jejíž trůn Jindřich právě získal. Ze svazku, který vznikl z lásky, se díky Jindřichovým nevěrám postupně stává tvrdý souboj dvou individualit, který vyústí v naprosté odcizení manželů…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Brána
Originální název:

ALIÉNOR Tome 1: Le Régne des Lions


více info...

Přidat komentář

carcassonna
30.12.2023 1 z 5

Nečítalo sa to dobre. Mala to byť historická fikcia - aspoň podľa názvu, ale bola to zmeska fantasy, romantiky a na pozadí sa odohrávali nejaké historické udalosti, ale boli len kulisou, vrátane Eleanory. Celé to bolo hrozne povrchné.

Malinali
29.03.2019 3 z 5

Víc fantasy než historie, trochu mi vadila neustálá Merlinova přítomnost, nějak se mi tam nehodil. Jinak příběh dobře čtivý.


NoelHudson
25.06.2017 4 z 5

Druhá půlka knihy byla daleko poutavějši než ta první. Konec dost krutý. Docela se těším na další díl.

alnahu
04.08.2016 5 z 5

Historický román z Anglie 12 .století se mi velmi líbil.Příběh manželství Eleonory a jejího druhého mažela Jindřicha,byl plný zvratů a nevěr, díky různým politickým událostem ,vsazeným do děje,může kniha někomu připadat nudná , ale to do historických knih patří.Jindřichovou nejznámější milenkou byla krásná Roasamunda,kterou byl posedlý a díky ní, se také manželství Eleonory s Jindřichem rozpadá.V té době porodila ještě Eleonora své poslední dítě syna Jana a s dětmi od Jindřicha odejde na svůj dvůr v Poitiers,kde chce vybudovat nejskvělejší dvůr v Evropě.Již se těším na další pokračování života této pozoruhodné ženy středověku.

alka14
09.02.2016

Historické romány mám ráda. Chvíli mi trvalo než jsem se začetla do děje.

orinka3
30.10.2015 2 z 5

Nemůžu se začíst, je to jakési...mdlé, nejasné, nemá to spád. Prostě mě to zklamalo. Budu ráda, když sem někdo napíše, jak se to líbilo jemu.