Ďáblovo plémě 1

Ďáblovo plémě 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93311/bmid_dablovo-pleme-1-BxF-93311.jpg 5 25 6

Eleonora Akvitánská série

< 4. díl >

Nesmiřitelná a nelítostná doba Poslední díl volné historické trilogie o Jindřichu II. a Eleonoře Akvitánské (A všichni svatí spali, Král a vévodkyně), je nadčasovým příběhem boje o moc, ctižádosti, lásky a zrady. Plantagenetové vybudovali říši, jaké nebylo ve středověké Evropě rovno. Úskočná a nemilosrdná politika jako by dávala za pravdu jejich nepřátelům, kteří tvrdili, že Anjouovci jsou ďáblovo plémě, potomci Luciferovy dcery Meluzíny. Na stránkách románu ožívá barvitě vylíčený raný středověk: řinčí zbraně, šustí brokát, spřádají se intriky... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Devil’s Brood , 2008


více info...

hanzmb
hanzmb
07.05.2021 5 z 5

Nádherná historická pentalogie. Navíc autorka dokáže kvalitu stupňovat tak, že si ani neumím představit co můžeme čekat v tom posledním dílu. Přitom každý z nich zůstává něčím jedinečný. Jestli jsem byl v minulém nadšený z popisu Walesu, tak tady se mu naopak prakticky zcela vyhýbá, aniž by ztratila na poutavosti. To vše vyprávěné nádherným jazykem a plné dobových reálií. Nezbývá než Angličanům závidět. Kdy najde nějaký náš autor odvahu utrhnout se od dokola omílaných Lucemburků a podívat se na Přemyslovce po Břetislavovi?

Ishir
Ishir
11.08.2019 5 z 5

Další velmi napínavá kniha.


Kerberos
Kerberos
27.06.2017 5 z 5

Eleonora je má oblíbená postava a paní Penmanová pěkně píše,škoda,že toho nepíše více.Četla jsem všechno co u nás vyšlo.

dearkiki
dearkiki
07.07.2015 5 z 5

Z celé trilogie je Ďáblovo plémě, dle mého názoru, nejlepší. Děj přímo ubíhá před očima, skvěle vystihuje motivy jednotlivých postav a jejich spletité osudy a soustředí se tentokrát především na Jindřicha a jeho syny. Nikdo z nich to neměl právě snadné a každý za své cíle bojoval, jak uměl. Mocná rodina se pomalu ale jistě rozpadá a říše je v ohrožení. Vše řítí do záhuby, ale vy musíte prostě číst dál. Co kdyby přece jen... ?
Hned jsem sáhla po dalším dílu. Všem vřele doporučuji!!!

Reňa
Reňa
13.02.2015

Parádní čtení!!!!Doporučuju!

Richie1
Richie1
18.01.2015 4 z 5

Jindřich II. Plantagenet vybudoval ohromnou říši zahrnující Anglii a většinu území Francie. Byl to mocný a moudrý král, který však nedokázal stejně dobře vychovat i své syny. Právě jejich zrada uvrhne Jindřichovy země do občanské války, při které hrozí, že všechny dosavadní mocenské úspěchy Jindřicha II. přijdou vniveč.
Penmanová znovu skvěle vypráví o rytířské době Jindřicha II., o době, kdy se jeho manželství s Eleonorou Akvitánskou dostalo do vleklé krize a kdy se proti němu obrátili i vlastní synové, podporováni francouzským králem Ludvíkem, který si velmi přál oslabit svého mocného souseda. Jindřich II. musí prokázat své nejlepší kvality válečníka i stratéga, aby v následném boji obstál.
Román mě po celou dobu čtení udržel v napětí a už se velmi těším na jeho pokračování v dalším díle. 90%