A všichni svatí spali 2

A všichni svatí spali 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183078/a-vsichni-svati-spali-2-183078.png 5 36 7

Eleonora Akvitánská série

< 2. díl >

Ve druhém díle vstupujeme do děje v okamžiku, kdy je již jasné, že se dcera zesnulého krále Jindřicha I. Maude přes veškerou snahu nikdy anglickou královnou nestane. Hozenou rukavici musí zvednout její nezletilý syn Jindřich. Sňatkem s bohatou a krásnou Eleonorou Akvitánskou získává mladý Jindřich rozsáhlá panství ve Francii. V bojích s francouzským králem Ludvíkem se Jindřich zoceluje a nabývá tolik potřebné válečnické zkušenosti, aby mohl zkřížit meč s tak zdatným protivníkem, jakým je samozvaný anglický panovník Štěpán I. Po ničem netouží víc než srazit matčina úhlavního nepřítele na kolena.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

When christ and his saints slept , 1995


více info...

Přidat komentář

VendulaB
04.03.2024 5 z 5

Výborný, čtivý, čtenářsky velmi přístupný historický román - pokračování války Štěpána a Maud. Tento díl navíc okořeněný přítomností atraktivních Jindřicha a Eleonory. Doporučuji.

hanzmb
27.08.2020 4 z 5

Na rozdíl od 1.dílu, který byl poměrně rovnoměrně rozdělen do popisu osudů 4 hlavních postav, zde je 1.část knihy věnována především fiktivní postavě Ranulfa. Bohužel to, že se nemusí autorka moc držet reálií, způsobilo, že kniha začala klouzat do stylu historické romance. Naštěstí celkový výsledek zachrání 2.polovina. Ta je věnována především mladému Jindřichovi a konečně se objevuje i titulní postava pentalogie Eleanora Akvitánská. Ti dokáží děj pořádně oživit a vyvolat chuť i na další díl. Jinak z autorčina doslovu vyznívá spíš to, že původně mělo jít jen o tyto 2 díly.


Ishir
28.11.2018 5 z 5

Tento díl se mi líbil více než první. Velmi zajímavá kniha.

Kerberos
27.06.2017 5 z 5

Druhý díl se mi zdál ještě lepší než první opravdu si těch 5 hvězdiček zaslouží.

dearkiki
29.04.2015 5 z 5

Velmi podařené pokračování úžasného příběhu, který psala sama historie. Skvěle vykreslené charakteristiky hlavních postav, působivá atmosféra a zajímavý příběh. Jen to neustálé upozorňování na těžký úděl žen té doby, mi po čase začalo už trochu vadit. Také ta Ranulfova fiktivní linka děje je tam dle mého názoru trochu moc často... Ale i tak si kniha zaslouží plný počet hvězdiček a mé doporučení. Těším se na další pokračování v knize Král a vévodkyně.

Richie1
10.11.2014 4 z 5

Ve druhém díle ságy o Plantagenetech pokračuje Penmanová v líčení neúprosného boje mezi dědičkou anglického trůnu Maud a jejím soupeřem a uzurpátorem trůnu Štěpánem I. Do dlouhotrvajícího a bezvýchodného boje vstupuje Maudin syn Jindřich, který sňatkem s nejbohatší ženou Evropy, Eleonorou Akvitánskou, získává nové šance, jak zvrátit boj ve prospěch své plantagenetovské dynastie.
Skvěle napsaný příběh nás provede nejen po středověké Anglii, Walesu či Cornwallu, ale zavítáme i do Francie na panovnický dvůr nebo do slunné Akvitánie. Je to především příběh vzestupu Jindřicha Plantageneta, budoucího krále nejmocnější říše Evropy a také příběh rytířů, dvorské lásky, intrik i zrady. Výborně napsané, napínavé a historicky velmi věrohodné. Stejně jako první díl i tento druhý vřele doporučuji.

kryspin66
21.08.2014 4 z 5

Pokračování velmi pěkného historického románu od autorky. Různé pohledy na způsob vládnutí v historii Anglie zúčastněných protichůdných postav Štěpána na straně jedné a teď Jindřicha a Maud na straně druhé.