Elektronické hry

nehodnoceno
Elektronické hry https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356839/bmid_elektronicke-hry-BQ6-356839.jpg 0 0 1

V knize je popsáno 14 zajímavých her (s mincemi, čísly, kostkami, kartami, hromádkami atd.). V úvodu každé kapitoly je nejprve krátký popis pravidel hry, pak je uveden její algoritmus a nakonec je navržen elektronický logický automat s číslicovými integrovanými obvody, který příslušnou hru realizuje. Dodatek obsahuje stručný popis používaných integrovaných logických obvodů, jejich vnitřní logické schéma, popř. časový diagram jejich funkce.... celý text

Literatura naučná Technika a elektro Encyklopedie
Vydáno: , SNTL - Státní nakladatelství technické literatury
Originální název:

Электронные игры , 1983


více info...

Přidat komentář

Ikkju
20.03.2018

Místo plakátu Starwars pověsit portrét Ady Lovelace, ke stolu přikopnout krabici s elektronikou ze šachty z osmdesátých, nepájivé pole podložit starým prkýnkem, a geekovské hody mohou začít! (pravda, tohle je spíš nerd než geek)

No, ono to tak horké nebude, po roce jsem pořád u ne555 a l297, víc jak stovková zásoba integrovaných obvodů z dolu Svornost mi nejspíš vydrží na několik dalších životů.. Jen doufám že číselné řady v bukvách aspoň trochu odpovídají české Tesle..

edit: tak značení integráků je k tesláckým z osmdesátých naprosto adekvátní, v knize jsou bloková schémata i obvody od čítačů po dederácké displeje, paráda!

Autorovy knížky

Živko Borisov Paskalev
bulharská, 1930 - 1998
1985  0%Elektronické hry

Kniha Elektronické hry je v

Knihotéce2x