Elce pelce kotrmelce

Elce pelce kotrmelce https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44271/elce-pelce-kotrmelce-44271.jpg 2 4 4

Pojďte si hrát! Ale na co? Třeba na vaření, na hasiče, na princezny a na ženichy, na štěkanou, na počítanou nebo na kocoury a na kočičky. A s kým? Přece s dětmi, zvířátky, čertíky a dalšími veselými postavičkami Josefa Lady, které znovu ožívají v hravých říkadlech Věry Provazníkové. Rytmické verše, které vycházejí z lidové poezie, si děti lehce zapamatují. Pomohou jim rozvíjet slovní zásobu, bystřit rozum i ohýbat nemotorný jazýček.... celý text

Přidat komentář

madem
14.12.2021 3 z 5

Pro mě zcela neznáme říkanky. Syna nenadchly, mě taky. Body jsou spíše za ilustraci.

florentinas
21.09.2021 2 z 5

Dvě hvezdičky jsem dala pouze, že jsou tam krásné ilustrace Josefa Lady. Verše jsou někdy až zoufalost! Nikdy jsem neuměla psát básničky, ale takovou bych tedy také napsala! Opravdu špatné!


1v8na
04.04.2021 2 z 5

Ilustrace jsou super, u prohlížení obrázků dcera vydržela. S říkadly a hrami to bylo horší - nevydržela se soustředit a odbíhala si hledat jiné básničky.

Matematicka
23.01.2013 2 z 5

Krásné ilustrace Josefa Lady, které nestárnou. Věra Provazníková je vzala, uspořádala a napsala k nim verše týkající se různých dětských her. Dobrý nápad, ale její verše mají dost kolísavou úroveň. Mě moc neoslovily a připadá mi, že dětské čtenáře či posluchače (kniha je určena pro děti od 3 let) spíš podceňují. Posuďte sami:
Na mydlenou
Dva maňásci - mydli mydli -
paličkama se tu mydlí.
Mylda řeže Mydlu -
Mydla mydlí Myldu.
Navzájem si sebe pletou,
kdo je který - nerozpletou.

Pořád se tu takhle perou
oba stejní čerti berou.
Mydla řeže Myldu,
Mylda mydlí Mydlu.
Proč se mydlí - nevědí.
Nespí ani nejedí.

Už jim musí v bříšku škvrdlat.
Nadávaj si do pimprlat.

Kniha Elce pelce kotrmelce je v

Přečtených4x
Knihotéce2x