Egon: Děsná psina

Egon: Děsná psina https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421772/bmid_egon-desna-psina-PvT-421772.jpg 5 48 22

Jaké to je být opečovávaným domácím mazlíčkem? Byl by pes opravdu nejlepším přítelem člověka, kdyby uměl mluvit? Co bychom se o sobě dozvěděli? A co je to za spolek tihle pejskaři? Příběh jednoho psího seniora, jeho nesnesitelné paničky a shovívavého páníčka. Psí vzpomínky, plné zábavných a ironických postřehů i nechtěného humoru z odposlechnuté hovorové češtiny, jakou mluví Egonova dvounohá smečka a kamarádi-pejskaři z pražských Košíř. Na papíře to vypadá trochu rebelsky, ale jde o situace majitelům psů důvěrně známé, jen tentokrát vyprávěné z pohledu psa. Egonova literární panička, zvaná panda, je nejen neskutečně trhlá, ukecaná a otravně důsledná ve své poněkud přehnané péči, ale také toho o psech dost ví. Autorka Petra Baďurová se touto zábavnou formou dělí se čtenáři o své celoživotní kynologické know-how. Možná nakonec po čtyřnohém příteli zatouží i čtenář, který všechny ty radosti, útrapy a souznění s blízkou psí duší na vlastní kůži dosud nepoznal.... celý text

Přidat komentář

KatyM.
03.01.2024 4 z 5

Milá kniha o psovi Egonovi, který zábavnou formou popisuje psí život se svými paničky přísnou Pandou a hodným Testosteronem, který jej rozmazluje.

Cher
08.08.2023 4 z 5

Milé příběhy, kde hlavním vypravěčem je pes. Kniha je doplněný velmi krásnými fotografiemi.


janina66
23.05.2023 5 z 5

Milé, vtipné počteníčko. Úsměvné a odpočinkové.

attila1
29.10.2022 5 z 5

Tohle byla opravdu psina.

JancaMia
08.01.2022 5 z 5

Egonuv deníček jsem sledovala na Facebooku , jsem ve psi skupince kterou paní pisatelka vede. Na knížku jsem se moc těšila a minuly týden jsem ji konečně dostala . Pro mě milovníci NO přímo povinna knížka .

blanka5127
05.09.2021 5 z 5

Vzhledem nedostatku času nejsem velký čtenář,ale jsem pejskař a tudíž jsem si knihu zakoupila.Večer jsem začala číst a přečetla jsem knihu jedním dechem,nedalo se jinak.
Po dlouhé době jsem se od srdce zasmála ke konci jsem si i poplakala,ale tato kniha mne vzala za srdce.Úžasná kniha o psím stvoření a jeho rodině.

anna9049
03.09.2021 5 z 5

Příběhy Egona jsem sledovala dlouhou dobu i na jeho stránce na Facebooku, kde si "vedl" deník. Když se jeho panička rozhodla, že vydá knihu nemohla jsem se dočkat. A opravdu mě nezklamala. Kniha je čtivá, vtipná a doplněna krásnými fotografiemi.

Kamínek
24.07.2021

Koupeno v antikvariátu za cca 150 kč, s podpisem autorky a pěknou záložkou - a nelituji ani koruny z této částky.
Krásné fotografie moc pěkného psa, vtipné a zábavné čtení s bohužel nevyhnutelně smutným koncem.
V reálném životě by mi jako pejskařka lezla Panda neskutečně na nervy a kamarádky bychom nebyly, takže úplně chápu, že je z pohledu Egona místy fakt nesnesitelná, na druhou stranu se snaží svým psům (co prošli jejím životem) udělat pomyšlení, jen se bohužel liší ten lidský a psí náhled na tuto snahu.
Líbilo se mi to tak, že jsem si natěšeně koupila i audioknihu - a to je velký problém, takže před ní varuji. Igor Bareš samozřejmě skvělý a interpretace úžasná, ale není to audiokniha ve smyslu celého titulu, jen výběr cca dvaceti kapitol, ale bohužel nikoliv těch nejúžasnějších, naopak těch nudnějších - chybí sny o labuti a hromadě písku pod vánočním stromečkem, krtci, dikobraz, louka, co je nejkrásnějším výběhem na světě, vyprávění, jak se utíká Pandě za zajícem v lese a taky poslední den Egona, který knihu logicky uzavírá.
Kniha je skutečně nádherná Děsná psina pro každého, kdo má celoživotně psy v srdci, ale audiokniha bohužel ne - velká škoda.

TamaraKrejčí
08.07.2021 4 z 5

Ale jo, byla to psina…

denisa6107
28.12.2020 3 z 5

Milé, úsměvné. Akorát, sama mám pejska a Egonovo shazování paničky už mi někdy přišlo moc, že už mi bylo nepříjemné číst, jak moc si z ní utahuje, jak je nerad když je s ním na chalupě, jak je nejraději jen s páníčkem a panda ať klidně neexistuje...

Nunee
13.12.2020 5 z 5

Měla jsem tu čest tohoto Pana Psa znát osobně :-) Krásná kniha, hodně jsme se nasmáli (četli jsme knihu synovi před spaním) a na konci jsme se hodně naplakali... No, byl to čirý masochizmus číst tuto knihu tři měsíce po uspání naší "vovčandy", ale o to víc můžu tuto knihu ocenit. Děkuji Petro, že jste napsala knihu, se kterou mohou ožívat vzpomínky na všechny naše čtyřnohé přátele.

Kamili
22.09.2020 5 z 5

Byla to vazne psina... Dojemne, krasne, ze zivota...

ivana02
01.07.2020 5 z 5

Egonka jsem sledovala na FB. Ještě dnes si vzpomínám, jak jsem jednou ráno u kávy četla příspěvek a mě pomalu docházelo, že vlastně bude poslední, protože Egonek umřel. Obrečela jsem to. Tenkrát i dnes.
Milé a vtipné povídání psa Egona, nádherné fotky. Kniha mi přišla smutnější, protože vás provází starší pejsek, který je už hodně nemocný a vzpomíná na léta, kdy byl fit a prožíval nejrůznější vtipné příhody. Celou knihou se trošku táhne nitka smutku, alespoň já to tak cítila. Kniha je nádherná, určitě ji doporučuji nejen si přečíst, ale i koupit, právě kvůli těm krásným fotkám.

jindra3953
07.04.2020 5 z 5

Četla jsem Egonovy příběhy už když vycházely na FB a proto jsem ráda podpořila knižní vydání. S láskou a nadhledem popsaný "psí" život.

jarkina
28.01.2020 5 z 5

Jeden z nejhezčích vánočních dárků! Skvěle jsem se bavila, na závěr si pobrečela. Dlouho jsem nečetla takto pohodovou knihu se vtipným nadhledem. Každý, kdo má pejska, ho v knize neomylně "najde". A nejen jeho, i sám sebe.

Helka23
04.01.2020 5 z 5

Naprosto perfektní volba pro chvíle odpočinku. Kdo měl kdy psa nebo přímo ovčáka, tak se v mnoha příhodách pozná. Název nelže, je to děsná psina. Všem, kteří se chtějí zasmát vřele doporučuji.

8130
18.12.2019 5 z 5

Egon a krtci, to j epsina k popukání a spousta dalších příběhů....skvělá oddychovka...pohlazení, žádný stresy a depréze...pod stromeček super dárek!!!!

ilonaDP
27.10.2019 5 z 5

Tato kniha udělá radost všem, kdo mají rádi psy a humor. Německej vlčák Egon vypráví krásnou lidovou češtinou krátké příběhy, ve kterých se mnozí z nás, kteří jsme spojili své životy se psy, poznáváme. Kniha je napsaná s humorem, nadhledem a velkou láskou ke psům. Při čtení této knihy si připravte kapesníčky, potečou slzy od smíchu, jen ta poslední kapitola přinese slzy dojetí, vyvolá v nás vzpomínky na ty naše čtyřnohé parťáky, kteří už také přešli přes ten duhový most....., ale to je život, o kterém celá tato kniha je. Dávám 5 hvězdiček :-)

Nuk
08.10.2019 5 z 5

Báječné. Skvěle, s humorem a potřebným nadhledem popsané soužití se psem. V mnohých situacích jsem se viděla. Jistě zaujme i ty, kteří nemají s pejskařským světem zkušenosti. Jsem ráda, že se projekt podařilo realizovat.

Umička
07.10.2019 5 z 5

Krásně napsané. Moc jsem se bavila i si pobrečela. Moc doporučuji a ne jen pejskařům ????. Opravdu kniha pro odreagování. Jsem ráda, že jsem projekt podpořila a knihu se podařilo vydat. Podle Egonovo příběhů na fb jsem věděla, že to bude pecka ????. Ještě jednou díky moc, že se autorka rozhodla příběhy Egona vydat v podobě knihy.

Štítky knihy

psi humor příběhy o psech člověk a pes

Autorovy knížky

2019  90%Egon: Děsná psina

Kniha Egon: Děsná psina je v

Přečtených58x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce13x
Chystám se číst34x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x