Edinburgh - Inspirace na cesty

Edinburgh - Inspirace na cesty https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386588/bmid_edinburgh-tKr-386588.jpg 4 5 2

První vydání průvodce do Edinburghu. Pro návštěvníky je přitažlivý svou atmosférou, památkami, mýty, ale také svou současností. Edinburgh si vybudoval pozici evropského centra finančnictví, vzdělání a kultury. Díky růstu popularity Edinburského mezinárodního festivalu a festivalu Fringe se dnes město řadí k předním turistickým destinacím ve Velké Británii. V knize najdete popis nejatraktivnějších lokalit a památek doplněný fotografiemi, dále také mapky a praktické tipy pro turisty. Popis nejatraktivnějších lokalit a památek doplněný nádhernými fotografiemi. Mapa centra a předměstí Edinburghu. Jak naložit s volným časem – přehled kulturních událostí a tipy pro milovníky nákupů a sportovní nadšence. Seznamte se s historií místa, jeho obyvateli i současným životním stylem. Při ubytování, stravování i cestování využijte doporučení a rad odborníků.... celý text

tsal
tsal
15.01.2020 4 z 5

Vcelku fajn průvodce, který na cestách nebude ležet ladem. Začíná úvodem do historie, současnosti a kultury Skotska a Edinburghu a pokračuje výpisem všeho, co ve městě stojí za navštívení včetně doprovodného textu, základních informací a tipů (hlavně historické a kulturní památky, méně bary, restaurace, skoro vůbec obchody). Cestuji se sestrou a na místě ráda z průvodců předčítám, na co zrovna koukáme. V tomto ohledu jsme s průvodcem byly naprosto spokojené.

Přidávám se ale k výtce, že mapa historického centra nebyla dostačující. A taky bych ocenila návrhy na trasy prohlídky, jako tomu v bylo v průvodci Krakovem. Ale to už jsou jen drobnosti.

Kamiliana
Kamiliana
04.03.2019 5 z 5

Cestopis tak akorát do kapsy :-) Najdete v něm například výhodné tipy na památky, které jsou zdarma, a něco málo z historie. Oceníte i rady na cesty do nedalekých míst. Uvítala bych ale větší mapu, která by nezahrnovala jen nejuzší centrum.