Fifty Fifty

Steve Cavanagh

Eddie Flynn série

< 5. díl

Jedna zo sestier zavolala na tiesňovú linku, druhá urobila vzápätí to isté. Obe teraz čaká súd za vraždu otca, ale každá tvrdí, že je nevinná. Klame Alexandra alebo Sofia? Nevie to ani Eddie Flynn, ostrieľaný právnik, ktorý jednu z nich obhajuje. Keď začnú pribúdať mŕtvoly, uvedomí si, že vražda bohatého bývalého starostu New Yorku nebola ojedinelým incidentom. Pravda je oveľa zamotanejšia, než sa na začiatku zdalo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2025 , Lindeni
Originální název: Fifty Fifty

Komentáře knihy Fifty Fifty

MojeDrahéKnihy
28.10.2025

"Podstatu tohto prípadu tvorilo čosi temné. Čosi zlé. A ja som cítil, ako sa ma to dotýka. Viselo to nad týmto prípadom ako havrany nad mestom.
Pozorovalo.
Čakalo." str. 11

Bývalý starosta New Yorku bol brutálne zavraždený. Na tiesňovú linku minútu po sebe zavolali obe jeho dcéry, ktoré sa navzájom obvinili z jeho zabitia. Začína ostro sledovaný proces vedený proti obom sestrám. Eddie Flynn, právnik, sa ujal obhajoby mladšej Sofie. Ktorá je obeťou a ktorá je vrahyňa? Dôležité je nielen odsúdiť vinnú, ale najmä oslobodiť tú správnu sestru.

"Fifty fifty" je krimi netradične vedené z pohľadu právnych zástupcov aj samotnej vrahyne, nie z perspektívy vyšetrovateľov.

Viete, kedy som bola po prečítaní krimi takto nadšená? V marci, keď som dočítala jeho knihu Tr1ná3ť.

Príbehu nechýbalo svižné tempo, zároveň nebolo nič uponáhľané. Dej bol napínavý, strany sa otáčali samy. Od začiatku som si vytvárala svoje vlastné teórie - niektoré sa mi potvrdili, niektoré nie. Po jednej udalosti v strede knihy som ju mala chuť "šmariť" o stenu a nepokračovať. Steve mi tam pripravil nepríjemnú emocionálnu bombu, ale odpúšťam mu.  Záver ma príjemne prekvapil. Veľmi ma bavila aj vedľajšia linka s obhajkyňou druhej sestry, Alexandry. Ak máte radi tento žáner,  knihu Vám vrelo odporúčam.

nina3905
26.10.2025

Fifty Fifty je kniha, ktorú nečítaš – ty ju prehltneš.
Prosím, viac takýchto kníh, viac takýchto autorov a viac takýchto koncov, ktoré ťa nechajú s otvorenými ústami.

Majuš333
20.10.2025

'Nevinní vyjdú zo súdu slobodní, vinní zaplatia za svoje zločiny.'

'Ten, kto porozpráva lepší príbeh, vyhrá.'

Táto časť série ma až tak neohúrila, nakoľko je založená na dokazovaní viny a neviny bielej a čiernej šachovej dámy. Ale určite Vám 'Fifty Fifty' tiež doporučujem.

'Nevinnosť musí byť odmenená slobodou. Vina musí byť potrestaná.'

'Žiaľ je veľký zlodej. Všetko vám uchmatne, ak ho nezastavíte.'

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Steve Cavanagh také napsal(a)

Steve Cavanagh
anglická, 1976