Eda se nedá

Eda se nedá https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441994/bmid_eda-se-neda-PMC-441994.jpg 3 15 6

Blesky fotoaparátů a roj novinářů! Edovi, synovi úspěšného režiséra a známé herečky, se pozornost médií nelíbí. Donedávna měl pocit, že je obyčejný kluk, přestože věděl, že pochází z věhlasného hereckého rodu. Matčina rostoucí sláva bohužel přilákala i zájem bulvárních časopisů, kde se začaly objevovat hanlivé a nepravdivé články. Eda se rozhodne očistit pověst svou i celé rodiny. Bude to lítý boj, ale Eda se nedá!... celý text

l_Riky_l
l_Riky_l
26.11.2021 2 z 5

Skvělá myšlenka, zajímavý téma i prostředí.

Knížka je trochu zrychlená, ale na druhou stranu je to literatura i pro mladší. Každopádně i tak mě knížka neotravovala, dokonce jsem si ji užila. Konec byl absurdní, ale náhody se dějí, takže bych tomu i věřila.
Každopádně tomu něco chybělo, a i proto dávám takové hodnocení

*2,5

Šebestová3
Šebestová3
10.02.2021 4 z 5

Mě tohle bavilo i přes konec nereálný a za vlasy přitažený. Je to přece jen kniha pro děti a mládež...navíc náhody se dějí a svět fantazie milují i dospěláci. Spousta témat zamyšlení, sympatičtí hrdinové.


TerJac
TerJac
29.12.2020 3 z 5

Petru mám moc ráda. Je to takové mé sluníčko v té naší literární branži, ale tentokrát jsem trochu na rozpacích. První dvě třetiny jsem byla nadšená, a říkala si, že je zde další skvělá kniha, ale ta poslední třetina to totálně vše pohřbila. Vím, že happy konec příběhu by byl vzhledem k tématice příběhu rovněž stejně nesmyslný, ale i tak si nemůžu pomoci s pocitem, že byl ten konec opravdu divný a dost možná"odbitý"? Chválím za nápad, ale to je bohužel tentokrát vše.

Misachan
Misachan
28.09.2020 4 z 5

Pro dnešní děti velmi zajímavý vhled do života dítka možná rozmazleného, ale hlavně zanedbaného, protože úspěšní rodiče nemají čas. Peníze nejsou všechno a setkání s "tradičním typem" pečovatelky může vrátit kohokoli k těm základním hodnotám - kdy je nám dobře a prostě se bavíme s kamarády. Kniha umí zaujmout od začátku. Konec už mi tolik neseděl, protože jsem na to asi starý. O to víc je určitě zábavnější pro mládež.

kamibe
kamibe
09.06.2020 5 z 5

Podle mne je to další báječná kniha, kterou určitě daleko spíše budou oceňovat děti než dospělí. Vím dobře, jak nelítostní mohou být autoři bulvárních článků, a tak jsem moc ráda, že i o tomhle dokázala paní Braunová napsat působivý příběh, který je navíc plný hravosti, radosti, vtipnosti i napětí. Jako bonus tu vidím přesah do rodinných prostředí, která mohou být tak velmi rozdílná! Opravdu jsem spíš zvědavá na reakce dětí než na reakce dospělých. To, co se někdy dospělým může zdát přitažené za vlasy, je přesně to, co děti baví a co my dospělí už možná pochopit neumíme. Ale pokud narazíme na důchodce, kteří se umí bavit tak báječně, jako stará paní Běla a pak i ti na konci knížky, tak je přeci v životě všechno báječně v pořádku.

Žirka
Žirka
31.05.2020 3 z 5

Mrzí mne vůči autorce, jejíž knihy i ji (jako osobnost) mám ráda, že nemůžu tentokrát moc chválit. Děj zadrhával, místy přitažené za vlasy, hlavně závěr. Byla bych ráda, kdyby kniha dětské čtenáře (těm je určena) zaujala, já jsem bohužel zklamaná...