E-maily a jejich (ne)pravidla

E-maily a jejich (ne)pravidla https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494268/bmid_e-maily-a-jejich-ne-pravidla-nXG-494268.jpeg 4 40 17

Často váháte, co napsat do předmětu e-mailu? Oslovujete adresáta ve formálním e-mailu „dobrý den“? Máte problém s vystižením hlavní myšlenky svého e-mailu? Všimli jste si, že sem tam necháte v textu hrubku či překlep? Chcete psát e-maily na profesionální úrovni? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, tak je tato publikace právě pro vás. Užitečná příručka neobsahuje pouze pravidla formální e-mailové korespondence, ale i mnoho tipů a rad, jak zlepšit psaný projev, jak se nenechat zahltit e-maily, jak se vyhnout nejčastějším chybám a jak efektivně komunikovat. Knihu připravily autorky úspěšných knih „100 perliček pro (ne)milovníky češtiny“ a „100 přešlapů pro (ne)milovníky češtiny“.... celý text

Přidat komentář

pleybe
21.02.2024 5 z 5

Určitě užitečná příručka, ať už píšete e-maily denně, nebo jen jednou za čas. Autorky vás provedou celým procesem psaní mailu, upozorní vás na nejčastější chyby a přihodí znalosti o všem, co by se vám při psaní mailu mohlo hodit. Oproti "100" trilogii zde oceňuji především ucelenost podání tématu. Tato kniha slouží opravdu jako průvodce psaním mailů od A do Z, je praktická, mířená na běžné uživatele a myslí i na to, jak moc ovlivňuje naše psaní mailů korespondence v angličtině a její specifická pravidla. Za mě opravdu super publikace!

lucakuca
15.01.2024 5 z 5

No, jak to říct kulantně. Zase jsem zjistila, že jsem úplně blbá.
Díky. :-)


Hobitka
31.12.2023 5 z 5

Skvěle napsaná příručka pro e-mailovou korespondenci. Určitě se k ní budu průběžně vracet.
Některá pravidla mě překvapila, u jiných jsem hned s radostí souhlasila.
Cvičení v jednotlivých částech považuji za přínosný a zábavný prvek.

Kristofori
12.12.2023 5 z 5

Mívám problém hodnotit cokoli plným počtem bodů, ale tady jsem neváhala ani chvilku. Jen hledám ta nejsprávnější slova pro vyjádření s jakou erudicí, znalostmi, a lidskostí (to se mi zdá jako nejsprávnější slovo) autorky knihu napsaly.

hroneczek
08.06.2023 5 z 5

Skvěle napsané a zpracované. Už se těším až se po rodičovské vrátím do práce a aplikuji rady z knihy v praxi! :-)

Lily101
17.03.2023 5 z 5

Knihu doporučuji každému. Člověk, který povědomí má, se aspoň ujistí v testech, že opravdu píše emaily správně a něco malého se i naučí. Člověk, který nemá povědomí, se aspoň naučí, ačkoliv bohužel se ke knize mnohdy nedostane.

Dva překlepy v knize, které Vás lehce naštvou, protože způsobují rozpory v textu dříve řečeném, ale přínos tyto překlepy jednoznačně překonává a buďme upřímní; překlep se může stát každému, i jazykovým korektorům, kteří přeci jen knihu možná četli vícekrát a ono se to prostě jinak čte, když je člověk sám autorem, než když není.

#prvniknihavbreznu2023

Kajami
15.02.2023

Od autotek jsem již přečetla i jejich předchozí knihy. Ačkoliv v této knize nebylo pro mne tolik aha momentů, i tak se mně líbilo její zpracování. Mám ráda strukturovanost celé knihy a jednoduše se v ní člověk může zorientovat, když hledá jen nějakou pasáž.

Fifineek
04.12.2022 5 z 5

Jaký je rozdíl mezi formálním a neformálním e-mailem? Jak by mělo vypadat tělo e-mailu? Jaký pozdrav a rozloučení použít? Jaké uvozovky se mají správně používat a jak je napsat? Tohle vše a mnohem víc vám kniha vysvětlí a obsah jednotlivých kapitol si můžete procvičit v krátkém cvičení s několika příklady. V knize jsou také vzorové e-maily, slovníček pojmů a klávesové zkratky pro jednotlivé znaky jako např. pomlčka nebo krát.



Jelikož s e-mailem pracuji denně a Červenou propisku na sociálních sítích sleduji, knihu jsem nemohl přehlédnout! Je hezky zpracovaná, rozčleněná do přehledných kapitol a hlavně stručná. Na každou moji otázku jsem v knize našel odpověď, což mě potěšilo. Také mě potěšilo, že autorky knihy na konci zmínily to, jak jsem celou knihu bral - po přečtení knihy nemusí být každý náš e-mail perfektní, ale jde o to, abychom věděli, že nějaké pravidla existují a uměli s nimi pracovat. Knihu budu mít vždy po ruce a věřím tomu, že do ní budu muset občas nahlédnout.

bigbabe
11.11.2022 1 z 5

Zase jeden z těch mých akcí - nevím, proč jsem po té knize šáhla.
Kniha "přečtená" za 20 minut, protože "to snad každý ví", tak už jsem něco mailů napsala a přečetla.
Rozesmála mě věta v první kapitole: "Otvírejte svůj e-mailový účet alespoň jednou denně / vyřizujte je ráno. Tak vzhledem k tomu, že mi chodí 100-150 mailů denně, tak by bylo dobré to otevřít aspoň jednou denně.
Pak mě trochu rozčílila to hyper korektnost v té dnešní době. Že Dobrý den je neslušné? Mě, když někdo napíše Vážená paní inženýrko, tak to ve mě probudí přesný opak .. nechuť ten mail vyřídit.
I přesto se plánuji kouknout na ostatní dvě knihy autorek.

Kara28
08.11.2022 4 z 5

Přehledné, praktické a krásně zpracované, ovšem mě nic moc nového knížka nepřinesla.

Slůník
22.09.2022 4 z 5

Jasně, stručně, přehledně vše o e-mailové komunikaci

JaKlima
24.08.2022 2 z 5

Bohužel mi kniha nepřinesla nic nového, ale pro neznalého je perfektní!

Štěpinambura
09.08.2022 5 z 5

Co ktomu dodat jiného než... PRAKTICKÉ a GENIÁLNÍ!

sabinaK
13.07.2022 5 z 5

Perfektní příručka, něco takového jsem potřebovala :-)

muchomurka
30.06.2022 5 z 5

Píši hodně e-mailů a dost jsem toho znala a používala správně, ale byly věci, které mě překvapily (třeba užití Dobrý den, nebo zkratky s.r.o. a další) a na kterých zapracuji. Velmi oceňuji, že je kniha napsaná jasně, stručně, výstižně, se spoustou příkladů z praxe. A také seznam klávesových zkratek je fajn, nemusím ho googlit.
Za mě povinně pro všechny, kdo e-maily píší. Byť i jen sem tam.

mightcz
27.06.2022 5 z 5

Emailů jsem v životě napsal snad třicet tisíc, takže tuhle knížku vnímám jako velmi vítanou meditaci nad elektronickým dopisováním. Díky! Skvělé zpracování. Knížka je přístupná i pro mě - češtinářského odpadlíka. :-)

Marekh
15.06.2022 5 z 5

Od autorek jsem již četl 2 předchozí knihy - 100 PERLIČEK PRO (NE)MILOVNÍKY ČEŠTINY a 100 PŘEŠLAPŮ PRO (NE)MILOVNÍKY ČEŠTINY. Knihy se mi moc líbily. Na SVĚTĚ KNIH 2022 jsem se zúčastnil jejich přednášky, kde vyprávěly o své nové knize E-MAILY A JEJICH (NE)PRAVIDLA a zároveň jsem si nechal podepsat tuto knihu.

Kniha je skvělá a svým zpracováním se bude líbit všem čtenářům, kteří se chtějí zlepšit v psaní e-mailů. Určitě je vhodná pro studenty a všechny lidi, kteří píšou e-maily. V Úvodu autorky píšou, že „cílem této publikace je ukázat vám, jak se vyhnout nejčastějším chybám a jak psát e-maily na profesionální úrovni.“

Kniha je přehledně zpracovaná a praktická. Ke knize se budu určitě vracet. Je radost se učit s knihami zpracovaných tímto způsobem. Každý člověk dělá chyby, může si však vzít poučení a zlepšit se. Pokud si pisatel e-mailů nebude v něčem jistý, může nahlédnout do této publikace a hned bude chytřejší.

Kniha obsahuje řadu cvičení a ukázkových e-mailů. Obsahuje různé příklady a autorčiny tipy. V závěru knihy nalezneme nejčastější dotazy, vysvětlivky a klíč k jednotlivým cvičením. Součástí knihy jsou rovněž klávesové zkratky, které autorky běžně používají. V knize nalezneme také vysvětlivky a v samotném závěru knihy máme na dvou stranách prostor pro naše poznámky.

Na střední škole jsme měli předmět Technika administrativy. Učili jsme se psát na psacím stroji všemi deseti, ale o správném psaní e-mailů nepadlo ani slovo. Určitě také není ideální název mého e-mailu a také v e-mailech používám oslovení „DOBRÝ DEN.“ Mezi časté chyby patří, že ve slově E-MAIL neuvádějí lidé rozdělovník. Možná je také varianta mail. V tomto výrazu nechybuji. Určitě v mých e-mailech se naleznou další nedostatky, ale budu se snažit, abych tyto nedostatky odstranil, pokud se bude jednat o formální korespondenci.

Pokud jste knihu E-MAILY A JEJICH (NE)PRAVIDLA přečetli a chtěli byste se podělit se svými dojmy na Instagramu, můžete do příspěvku na Instagramu vložit hashtag #mailovanepravidla. Autorky tak snáze dohledají jednotlivé příspěvky čtenářů.

Přeji autorkám velkou prodejnost všech knih, které napsaly a budu se těšit na další knihu.