Džungle, tygři, jinovatka

Džungle, tygři, jinovatka https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118042/dzungle-tygri-jinova-118042.jpg 4 14 3

Cestopis o Malajsii srovnává přítomnost se stavem země před dvaadvaceti lety. Spíše než na umělecké a přírodní památky se autorka zaměřuje na etnické složení, náboženství, ale i povahové vlastnosti místních obyvatel. Velmi osobně pojatý cestopis plný vtipných momentů popisuje zážitky jak autorky samé, tak i osobní příběhy několika zajímavých lidí, se kterými se na cestách potkala. Obsahuje i několik rad a doporučení, například jaké spolupoutníky si nebrat na cesty s sebou. Text je doplněn fotografickou přílohou.... celý text

Přidat komentář

Puddle
01.10.2023 4 z 5

Cestopisů o Malajsii u nás určitě tolik nebude. Sáhnete-li po tomhle, určitě neprohloupíte. Autorčin jazyk je barvitý, ovšem velmi přístupný. Potěšil mě i její smysl pro humor. Hlavně to však není nějaký sterilní cestopis člověka, co jen neosobně vyjmenovává památky a historii, ale někoho, kdo se do duše Malajsie pokusil opravdu proniknout, ač v ní třeba nestrávil tolik času. Cestopis je místy opravdu vtipný a autorka má štěstí na zajímavá setkání.

Jrsnbl
13.08.2021 4 z 5

Knihu jsem vzal do ruky jen z toho důvodu, že jsem Malajsii sám osobně navštívil, zamiloval se do ní a dlouho marně vyhledával český cestopis o této překrásné zemi.

Iva Pekárková mi poodkryla jisté sociálně-politické souvislosti, které mě za mého pobytu v zemi nenapadly. Není to sice naučná literatura, věřím však, že si po přečtení nějaké nové poznatky o Malajsii vezmete.

Pokud vám nevadí občasné vulgární výrazy, rozhodně doporučuji po této knize sáhnout. Díky ní se mi totiž vzpomínky na tuto krásnou zemi rozlily po duši.


DádazPrahy
26.04.2017 3 z 5

Zajímavé postřehy z cestování po daleké Malajsii. Autorka zajímavě prolíná faktické údaje o zemi s osobními zážitky. Rozhodně se nedívá na tuto zemi skrz růžové brýle a tak se dozvíme o životě v Malajsii i to, o čem se v turistických průvodcích obvykle nepíše.
Kniha je čtivá, vadilo mi však občasné používání vulgárních výrazů.
Co se týká vzhledu knihy, vyhovuje mně malý formát a brožované vydání - knížka je "šikovná" do kabelky.

Kniha Džungle, tygři, jinovatka je v

Právě čtených2x
Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst4x