Tajemství lady Gwyn

Tajemství lady Gwyn https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445449/bmid_tajemstvi-lady-gwyn-a9h-445449.png 4 88 16

Dynastie vévodů série

< 2. díl >

Majoru Joshuovi Wolfovi, který po zranění nohy musel opustit námořnictvo, nabízí vévoda z Thornfieldu pozici osobního strážce své sestry, lady Gwyn Drakeové, jež se snaží vlastními silami vyrovnat s bývalým nápadníkem Malettem, hrozícím zveřejnit jejich dávné tajemství. Jelikož se chystá opožděný debut lady Gwyn ve společnosti, Joshua musí bojovat nejen s nebezpečím hrozícím Gwyn, ale i se svým srdcem, které ho táhne k jeho svérázné chráněnkyni.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Bachelor , 2020


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
10.10.2023 4 z 5

Těšila jsem se na Joshuu majora Bručouna a lady Gwyn mající vždy nějakou odpověď. Je to příběh lidí, kteří se musejí vyrovnat s traumaty z minulosti, Gwyn, které hrozí skandální odhalení její minulosti, Joshua, který těžce nese, že díky následkům zranění se nemůže vrátit zpět ke svým spolubojovníkům. Ještě že jeho sestra Beatrice je šťastně provdaná, a on najednou zjišťuje, že tu manželskou lásku jí tak trochu závidí (a samozřejmě jí to přeje). Gwyn doufá, že majora se jí podaří vyprovokovat k nějakým citům, hlavně se nesmí dovědět o její minulosti.
Takže bručoun a mladá žena, která odmítá být loutkou, vytvářejí vtipné scénky, ale i odraz tehdejší společnosti. A ukázku rodiny, která, byť se naoko pošťuchují, se má vzájemně ráda. A také jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet dále pátrání po možném vrahovi mrtvých vévodů otců.
Těším se na další díl.

munka
24.07.2022 4 z 5

Čakala som viacej, ale nakoniec som bola spokojná. Pekná romantika.


havrmoni
14.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Konečně mám všechny, tak je čtu najednou a znova. Poprvé jsem si nějak nevšimla, že se tam mluví o Heywoodovi a jeho ženě Cass a hlavně co jim provedl Malet. Je tam párkrát o tom zmíňka jen tak okrajově, ale stejně jsem měla pocit, že mi ušel nějaký díl.

biki
12.09.2021 4 z 5

Tento díl se mi líbil o něco více než úvodní. Gwyn se musela v minulosti vypořádat s opravdu velkými potížemi a není tedy divu, že to její život dost poznamenalo. Její napjatý vztah s bratrem i pozdní vstup do vysoké anglické společnosti její sebedůvěře rovněž moc nepřispěly. S Joshuou a jeho postižením jsme se částečně seznámili už v předchozím dílu, a tak jsem očekávala, že jeho problémy zde autorka trochu víc rozvede. Možná díky rozvíjejícímu se vztahu s Gwyn však na mně Joshua zapůsobil trochu odlišným dojmem - lidštějším, chápavějším hlavně vůči Gwyn. Tento posun se mi sice zamlouval, ale přece jen se mi od minulého dílu zdál moc náhlý. Zápletka se starým Gwyniným nápadníkem byla ovšem dobře promyšlená a ona špionážní linka vzhledem k době, kdy se příběh odehrává, do příběhu dobře zapadla.

Liduka
18.03.2021 3 z 5

Popravdě mě kniha dost zklamala. SPOILER: Čekala jsem, že bude trvat delší dobu, než si spolu ti dva něco začnou, i když musím uznat, že způsob jakým došlo k prvnímu polibku byl super, jenže poté mi kniha připadala celkem nudná. Až na konci to začala být docela zajímavé. Ale více než tři hvězdičky dát nemohu.

havrmoni
15.03.2021 5 z 5

Mě se to líbilo. Taková pěkná oddechovka. Jen to čekání na další díly......chjo.

Ála1968
17.02.2021 3 z 5

Nebylo to špatné,ale žádný zázrak.

LilianaFalcon
02.11.2020 4 z 5

Podle hodnocení jsem čekala, že bude příběh horší. Jednu hvězdičku ubírám jen za to, že jsem se strašně na Wolfa těšila, a podle mě u něj autorka promarnila potenciál.
Trošku to působilo neslaně nemastně.
Ale celkově to bylo hezké.

evik75
31.10.2020 3 z 5

Na můj vkus trochu moc postav, ve kterých jsem se ze začátku hůře orientovala, takže jsem se párkrát vrátila k rodokmenu nastíněném na začátku knihy. Ale jinak je to příjemný romantický příběh.

mikika
26.10.2020 3 z 5

roztomilá jednohubka, neurazí, nenadchne.

alzbeta4340
22.10.2020 5 z 5

Příjemná historická romance a druhý díl této zajímavé série. Díly na sebe v ději navazují jen mírně, takže se dají číst i zvlášť. Gwyn i Joshua byli oba sympatičtí, jejich příbuzní taktéž, dramatická zápletka nijak přehnaná - co víc si přát. Těším se na další díl.

Dellphi
09.10.2020 3 z 5

Knížka nebyla špatná, ale taky žádné terno. Rozhodně má Sabrina lepší knihy (četla jsem všechny vydané v ČR). Takže autorku doporučuji, ale doufám, že další kniha bude lepší.

rampapa
03.10.2020 5 z 5

Z druhého dílu jsem nadšená. Gwyn a Joshua jsem si hned zamilovala. Příběh se mi moc líbil.
Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o dalším sourozenci.
Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Maruš.D
29.09.2020 4 z 5

Druhý díl této série nás vezme hlouběji do postavy Wolfa a vlastně i Gwyn, ale zato jen povrchově se zde řeší “rodinná záležitost”, která nás bude, předpokládám, provázet všemi díly.
Příběh se mi líbil, byl jednoduchý, trochu dobrodružný a romantický. Gwyn si prožila své a má můj obdiv, že ji to ani moc nepoznamenalo. Joshua byl mrzout, který vlastně mrzoutem vůbec nebyl, za to měl romantickou duši. Líbilo se mi, jak se mezi nimi postupně upevňovalo silné pouto a zamilovali se do sebe. Jsem zvědavá na ostatní bratry a hlavně na to, kdo se tuto rodinu snaží vystrnadit.

modranka
26.09.2020 3 z 5

Hneď na úvod musím napísať, že pred touto časťou chýba este jeden príbeh, a to o najmladšom z bratov, ktorý sice nie je vojvoda, ale je súčasťou rodiny. Je to pribeh Heywooda a Cassandry, bol vydaný pod autorským názvom A PERFECT MATCH a je súčasťou antológie Seduction on a Snowy Night. V tejto časti sú už manželmi, ale nezasahujú do deja, tak pokojne čítajte. Druhá časť sa mi zdala dobrodružnejšie než prvá.

Zomy
19.09.2020 4 z 5

Pěkná historická romance, ale Sabrina má i lepší.
Celá rodina v rámci dynastie vévodů je skvělá, reálná - obzvlášť to, jak se Gwyn neustále "štěká" se svým dvojčetem Thornem, je velmi dobře zobrazeno, tam to ukřivdění v minulosti vyloženě prýští.
Naopak Joshuu jsem si po předchozím díle představovala jinak, jeho postava mohla být propracovanější...