Jak se stát vévodkyní

Jak se stát vévodkyní https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427689/bmid_jak-se-stat-vevodkyni-ONy-427689.jpg 4 105 18

Dynastie vévodů série

1. díl >

Nejstarší syn vévodkyně Lydie, Grey, 5. vévoda z Greycourtu, byl v deseti letech kvůli otcově poslední vůli odtržen od rodiny a vychováván strýcem, který se ho pokusil připravit o majetek. Grey proto nikomu nevěří, zvlášť ne sestřenicí svého nevlastního bratra, Beatrici Wolfové, která je ještě ke všemu i se svým bratrem Joshuou v podezření, že se podílela na smrti Greyova nevlastního otce. Přemůže náklonnost, kterou k ní cítí, Greyovu nedůvěru a vzkřísí jeho vyschlé srdce?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Project Duchess , 2019


více info...

Přidat komentář
lailaj
lailaj
09.09.2023 3 z 5

potřeboval ajsem odlehčení, ale styl autorky mi úplně nesedl. Taky mi výsledek jejich detektivního snažení přišel praštěný a málo uvěřitelný

moudivlacek
moudivlacek
21.04.2023 4 z 5

Jelikož jsem chtěla odreagování, jsem s knihou spokojená. Strohý mladý vévoda Grey se dozví, že jeho otčím zemřel. Jede tedy za rodinou. Za nevlastní bratry má další 2 vévody. Jeden z nich se domnívá, že jeho otec byl zavražděn a z tohoto činu podezírá svého chudého bratrance Joshuu z panství. Joshuova sestra Bea Greye překvapí svou upřímností, zbrklostí a zvědavostí. Jenže Grey není člověk, který by se obklopoval lidmi. Přesto svolí, že danou "záhadu" prozkoumá. Aspoň bude blíž Bee. A tak se Grey i Bea dostávají do víru událostí.
Je tu nejen záhada smrti otce, ale i jeho předešlých příbuzných. Grey i Bea mají své tajemství z minulosti a oba se musejí naučit si věřit, pochopit, že minulostí se žít nemá.
Je to jedna velká rodina, která mi přivodila pěkných pár chvilek a já se budu těšit na další díly.


Petra-1
Petra-1
05.10.2022 3 z 5

Kniha mě nenadchlo ani nezklamala. V dalších dílech, tak jak je u autorky zvykem, bude asi i nějaké detektivní pátrání.

Ála1968
Ála1968
07.06.2022 3 z 5

Nebylo to špatné,ale na můj vkus to bylo takové obyčejné,bez nějakých zvratů.Sice se zřejmě dozvíme ve 4.díle,kdo je ten lup a vrah,ale je to zde jen okrajově a bez napětí.

munka
munka
26.10.2020 4 z 5

Trochu slabší začiatok série, nenadchol, ale ani nesklamal. Som zvedavá na pokračovanie.

Mi--LADA
Mi--LADA
23.08.2020 odpad!

Nebavilo mi to, nějak jsem se nedokázala začíst, autorčin styl mně nesedl, příliš suchopárné. Nejslabší historická romance, kterou jsem v poslední době četla. Knížku jsem ani nedočetla.

vcielka
vcielka
23.06.2020 4 z 5

Nie zle. Nieco mi tam chybalo. Priznam sa, ze som si hlavnych hrdinov nejak nedokazala uplne oblubit. To uz sa mi viac pacili ich bratia Jossua a Thorn, nez samotny hrdinovia. Vsetko bolo akosi lahke a lahko sa vysvetlilo i poriesilo, malo trapenia a malo napatia. Velmi na mna ta vasen z knizky tiez nekricala. Nie je to celkom priemer ale ani na 4 hviezdy nie tak celkom, ako som dala

Zomy
Zomy
17.05.2020 5 z 5

Tomu říkám parádní výchozí situace pro novou sérii. Tři bratři, všichni tři vévodové (to tu fakt ještě nebylo), navíc všichni se ve společnosti potýkají s nějakými předsudky a pomluvami. Do toho další příbuzní a komplikované rodinné vztahy - a přesto je z jejich dohadování a šarvátek cítit pevné pouto a láska.

Grey a Bea jsou skvělý pár, dialogy mezi nimi mají ten správný náboj, emoce fungují.

Na to, kolik už Sabrina Jeffries napsala knih, to na mě působí neuvěřitelně svižně a plné elánu.

Maruš.D
Maruš.D
20.04.2020 4 z 5

Očekávat můžete vše, co je pro S. Jeffries typické. Její vytříbený vkus, mluva, postavy, zápletka. Postavy byly milé, zajímavé a jednoduché. Bea, která pronesla co ji slina na jazyk přinesla a Grey, který byl gentleman, jak se patří. Jsem velice zvědavá na jejich sourozence. Líbí se mi, že nám kniha dává najevo, že bude pokračování. Série mi připomíná “výtečníky”, kteří také řeší záhadu smrti v rodině. Takže já už se velice těším na další díly. :-)))

lenka9778
lenka9778
12.04.2020 5 z 5

Po dlouhé době jsem sáhla po této autorce a opět mě nezklamala.
Úvod do série s použitím zajímavých hlavních hrdinů mě potěšil a namlsal na další kombinace milenců. Ale pořád se nemůžu zbavit pocitu, že půjde příběh podobnou cestou jako série knih Výtečníci z Halstead Hall.

mikika
mikika
10.04.2020 3 z 5

asi už mám Jeffries tak načtenou, že mi tohle přišlo jak přes kopírák s jejími dřívějšími knihami. nebo mi prostě nesedla.

LilianaFalcon
LilianaFalcon
29.03.2020 5 z 5

Trochu jsem se bála, že i na můj vkus bude v příběhu až moc postav a zápletek. Ale ne. Řekla bych, že na úvodní díl série, to bylo skvělé.
Nic se mi nemotalo, příběh mě bavil a často jsem se přistihla, jak se přihlouple uculuju.
Sice by si hlavní hrdinové možná zasloužili, aby jejich charakteristika byla ještě o něco propracovanější, ale to už by z toho byla tlustá bichle a já bych si stěžovala, že se to musí seškrtat.
Jinými slovy, strašně se těším na další díly a rozuzlení detektivní zápletky, která se nejspíš potáhne celou sérií.
Sabrina Jeffries opět prokázala, že si zaslouží své místo mezi mými top 5 autorkami historických romancí.

havrmoni
havrmoni
28.03.2020 5 z 5

Já vím proč se těším na knihy od této autorky. Nikdy nezklamou. Teď už se,ale zase nemůžu dočkat pokračování. Připomíná mi to Výtečníci z Halstead Hall tam se zápletka taky táhla celou sérii. A taky se mi moc líbila.

Bobina74
Bobina74
09.03.2020 5 z 5

Román je prosycen romantikou od začátku až do konce. Příběh, který se odehrává v Anglii roku 1808, vás vezme do vznešené společnosti vévodů a poznáte nejen jejich uhlazené vystupování, ale i nemravnou vášeň ;-) . Více v recenzi od Kniha za knihou.

biki
biki
24.02.2020 4 z 5

Velmi slibný začátek série romantických příběhů propojených detektivní zápletkou o členech rozvětvené a skutečně pozoruhodné rodiny. Této knize ale nemohu dát to nejvyšší hodnocení - první polovina má zřejmě za úkol uvést na scénu všechny zúčastněné, jejichž osudy se, jak předpokládám, rozvinou v dalších dílech. I když tato část není vysloveně nudná, přece jen trochu postrádá spád. Když se konečně začne rozvíjet vztah mezi Greyem a Beou a do děje se zapojí i Joshua, příběh je již podstatně svižnější a zajímavější. Jsem opravdu zvědavá, jak se osudy jednotlivých členů rodiny budou dále vyvíjet.

marianamik
marianamik
22.02.2020 5 z 5

Môžem len odporučiť. Už sa teším na pokračovanie.

Dellphi
Dellphi
21.02.2020 3 z 5

Mám moc ráda knihy od S. Jeffries. I tato bylo dobrá, ale napsala lepší. Možná to chtělo více akce… Každopádně i tak se těším na další dily…

rampapa
rampapa
19.02.2020 5 z 5

Nádherný příběh. Knížku velmi doporučuji.A už se nemůžu dočkat až si přečtu další.