Hraběnka

Hraběnka https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37184/dynastie-morlandu-hrabenka-37184.jpg 5 56 9

Dynastie Morlandů série

< 19. díl >

V devatenáctém pokračování impozantní rodinné ságy, sledující osudy Morlandových v průběhu už několika staletí, zastihneme rodinu v napjatém rozpoložení. Marcus, rozvedený manžel Lucyiny dcery Rosamund, umírá, a Rosamund může doufat, že se po dlouhých letech setká se svou dávno ztracenou dcerou. Charlotte prožila prvních dvacet let svého života v ústraní: do Londýna přijíždí na naléhání otcova právního zástupce, a nemá ani tušení, co se tu na ni chystá a kdo ji tu toužebně očekává. Na pozadí skutečných historických událostí před námi autorka rozvíjí příběh plný překvapené, nám už dobře známé postavy nechá prožívat osudy plné romantického kouzla a dobrodružství....... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Morland Dynasty 19: The Hidden Shore , 1996


více info...

Přidat komentář

Shardlake
03.04.2022 4 z 5

Děj ságy se tentokrát odehrává převážně v Londýně, kde znovu nalezená dcera Charlotte, potomek Rosamund a Marcuse, objevuje život chudiny v žalostných podmínkách města a rozhodne se, že své nabyté dědictví investuje do pomoci chudých a nemocných. Zda i ona po 20 letech života v nuceném ústraní před světem nalezne svou lásku, ať už čtenář zjistí po přečtení tohoto dalšího dílu...

nikikostadinova
10.10.2020 4 z 5

Po dílech, kde hlavní dějovou linku obstarávali bratři, se nám vrací staré postavy. Dávám si teď více času, možná proto se mi teď čte dynastie Morlandů daleko lépe. Kvituju historické souvislosti a charaktery postavy. Bendy, Lucy, Charlotte, Fanny mají svou osobnost a příběh. Jsme zvědavá na další díly.


hankapimi
11.08.2020 5 z 5

Tak jsme se od 12. století přesunuli do století, které určuje u majetné vrstvy lidí správné chování, oblékání, bydlení a vůbec co se hodí a co se vůbec nehodí. Zato chudina je ráda, že vůbec přežije další den. Líbila se mi Lucy, která předávala vnučce vehementně své medicínské zkušenosti: Nic, co se naučíš z medicíny, nebude nadarmo. Sloužící se každou chvíli pořežou a popálí a nemůžeš každou chvíli posílat pro doktora, zvlášť když žiješ na venkově... A mnohé z toho je otázka zdravého rozumu, je škoda, že tato profese není otevřena ženám !

Janadvorackova
18.04.2018 4 z 5

Ťuťu ňuňu, techtle. A mechtle taky.
Tenhle díl je tak přeslazený, až mám strach, abych nemusela řešit léčbu případné kvasinkové infekce.
No ne, vážně. Autorka nejprve minimálně dvě knihy prolévá hektolitry krve a pak to přesladí jak krupičnou kaši. Nic proti štěstí, lásce a tak..., ale tohle byl pro mě až moc brutální přechod.

Jediný klad spočíval v popisu životních podmínek chudiny, prostředí nemocnice a nejednoho soukromého utrpení. Až se divím, že spodní vrstvy nevymřely.

A opět mám vážně radost, že můj život ohrožují už jenom umělé potraviny, přemíra léků, radioaktivita, migranti a retardovaná politická rozhodnutí. Protože umřít na slamníku prolezlém bleškami a hojně zkropeném tělními tekutinami minimálně jednoho předchozího nájemníka, by se mi fakt nechtělo.

A jsem ráda, že se Benedict přestal chovat jako blbec.

Avefa2pe
28.02.2018 5 z 5

všechny díly Morlandů jsem doslova hltala jedním dechem , tento díl je jeden z mých nejoblíbenějších

Audrina
02.12.2017 5 z 5

Po několika dílech, které byly plné smutku a zklamání konečně přišla část, která končí vesele.
Ocenila jsem nahlédnutí do zdravotnictví viktoriánské doby a na fakt, jak v hrozných podmínkách museli chudí lidé žít.

čef
25.11.2017 5 z 5

Je pravdou, že citlivější čtenářka musí mít v první části kapesníček stále v pohotovosti, je zde mnoho příležitostí k dojetí nad údělem hlavní hrdinky. Kromě toho je zde hodně řečeno o prudérní viktoriánské době, kdy byly zahaleny i nohy od piána a hrůze života spodiny. Nejenom Charlotte, ale i další z dynastie Morlandů s tím vším hrdinně zápasí a autorka tak příjemně nutí čtenáře, aby se těšili na další pokračování této výborné ságy.

TheMelorry
23.01.2016 5 z 5

Tenhle díl Morladnů se mi opravdu hodně líbil a velmi rychle se mi četl. Nevím jestli to je poměrně dlouhou pauzou mezi předchozím dílem, ale mám velkou chuť přečíst si hned teď další díly. (a taky že to udělám xD)

Danafantom
26.07.2013 5 z 5

První půlka byla jak vystřižená z červené knihovny, ale ta druhá byla jako puzzle, všechny dílky z předchozích osudů se pospojovaly a utvořily náramně uspokojivý obraz. Už bylo také potřeba po těch čím dál ponuřejších dílech. Jsem zvědavá, jak se vše bude vyvíjet dál.