Bouřlivé časy

Bouřlivé časy https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35402/mid_bourlive-casy-hWQ-35402.jpg 5 42 6

Dynastie Morlandů série

< 29. díl >

Válka změnila životy Morlandů... Ned, Bertie i Lenny jsou na frontě, zraněný Jack se stěhuje do nového domu na venkově a jeho žena, Helen, se stává profesionální pilotkou. Jessie se po odchodu Neda vrátí na Morland a začíná pracovat ve vojenské nemocnici jako pomocná sestra. Ačkoli je to pro ni nezvykle těžká dřina, Jessie se nevzdává a kromě únavy překonává i ústrky starších sester. Každý chce přispět svou troškou - to už se stává otřepaným úslovím. V Londýně se prostřednictvím lady Venetie a jejího manžela, lorda Overtona, dozvídáme o nejnovějších politických rozhodnutích a navrhované vojenské strategii. A Violet, až dosud poslušná manželka lorda Holkama, se zamiluje... Autorka opět rozehrává drama plné vášní a tajných lásek a překvapivých rozuzlení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Morland Dynasty 29: The Burning Roses , 2006


více info...

Přidat komentář

Shardlake
08.07.2023 5 z 5

Tento díl se opět odehrává v čase I. světové války, kdy Anglie bojuje s Francouzi proti Němcům. Němci se nestydí použít plyn, který zabíjí nečekaně a tiše, zvláště v počátcích jeho používání, kdy to druhá strana bojů nečeká a bere to jako porušování pravidel.
Jack se jako letec po zranění nohy ocitá zpět v Anglii a ožení se s dívkou Helen, která se též naučí létat, aby mohla pomáhat ve válce. Jessie nabídne své zkušenosti zdravotnice v místní nemocnici, kde jí jsou zpočátku ukládány podřadné práce. Každý se snaží přispět svou troškou...
Autorka i do dílu o bojích dokázala vsunout i obyčejné starosti těch, kteří museli zůstat doma. Opět pěkné čtení a těším se na pokračování.

hankapimi
23.12.2020 5 z 5

Prokousávám se 1 světovou válkou, těžko se mi čte o stovkách a tisících zbytečně zmařených a zmrzačených životů, zimě, hladu, blátě, granátech, kulometech a plynových útocích. A souhlasím s tím, že je v každém Němci dobývání a sláva už od římských časů..
Tradičně plný počet !


Audrina
27.05.2020 5 z 5

Pomalu se chýlíme ke konci celé ságy a mě nepřestává udivovat, že si všechny díly dokáží uchovat poměrně vysokou kvalitu.
Tento díl byl hodně věnován válce a předpokládám, že u ní ještě několik dílů zůstaneme. Snad to pro naše hrdiny dopadne aspoň trochu dobře

Patlalca
17.11.2019 3 z 5

Rozepisovat 1.sv. val. na tri dily, me moc nebavi. Ake kdyz uz jsem u 29. Dilu, tak to doctu.

Janadvorackova
02.10.2018 5 z 5

Tentokrát anotace knihy vyjadřuje i zhruba to, co bych o devětadvacátém morlandím díle napsala já :).

Autorka se do toho vrhla zase hrozně neúnavně a zaplavila čtenáře poměrně obsáhlým, detaily našlapaným vyprávěním z doby První světové války.

Ježišmarjá, doufám, že favoriti přežijou. Už si fakt připadám kolikrát jako moje babička při sledování slaďáků. Bestiím nadávám a čumáčkům roztomilým držím palečky.
No, ty bláááho :).

čef
22.03.2018 5 z 5

Velká válka se v roce 1916 zasekla jak ve Francii tak fiaskem u Gallipoli, což politicky odskákal také W. Churchill. Miliony vojáků i civilistů umírali naprosto pro nic za nic - také plynem, bombami ze Zeppelinů nebo utopením při potopení Lusitánie ponorkou - nutno podotknout, že první použili tyto nelidské taktiky Němci. Každodenní život ve Velké Británii v této bouřlivé době byl rovněž pochroumán, ale obětavost a láska zůstala neporažena i u Morlandů. Naprosto výjimečné!