Dynastie boha Slunce

Dynastie boha Slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147047/dynastie-boha-slunce-147047.jpg 4 15 3

Dynastie boha Slunce vás přenese do jednoho z nejvyhrocenějších období starověkého světa, abyste spolu s ní mohli prožít bouři zdrcujícího chaosu svírající Egypt ve svém náručí, ze které nakonec spolu s odvěkým řádem Ma´at, povstala také nejznámější a nejmocnější dynastie. Neboť právě v těch těžkých časech zahalených dusivým napětím a prachem zmaru a nejistoty se rodí XVIII. dynastie, za jejíž vlády země na Nilu dosáhne svého největšího rozmachu.... celý text

Přidat komentář

mistrikova
21.01.2024 4 z 5

Klasicky napsaný historický román s lehce detektivní zapletkou z doby vlády Amenhotepa. Vypráví zejména milostný příběh jeho dcery Ahmose a nastavajícího zetě Tutmose. V knize najdete popis života v té době, jak mocných, tak i poddaných. Intriky, lásku, zradu, odpustění, boj o moc, náboženství. Ať čtete historický román z doby starověkého Egypta nebo středověku, je vidět, že lidské chování je během času stále podobné. Kniha se jistě bude líbit milovníkům Egypta i romantických příběhů.

cca
09.01.2018 2 z 5

Kniha je dobře zpracovaná co se týče zařazení do své doby, autentičnosti...Chyběl mi ale jakýkoli emoční prožitek. Není to kniha, kterou bych si přečetla vícekrát.


Catharine
09.12.2013 5 z 5

Další perfektní kniha od této paní spisovatelky. Objemná, masitá, ale když se člověk dostal přes prvních padesát stran (z víc jak 540 :o) ), tak se z toho vyklubalo nádherné dílo. Zase nechybí drama, autentičnost, hluboký psychologický i emoční dojem až do poslední stránky. Nádherně zpracovaný každý detail, tak jak u její předchozí knížky. Nemůžu si pomoct, ale prostě mi při čtení jejích knížek nepřijde, že něco čtu, ale spíše, že sluduju film. Tak nádherně vše dokáže nevtíravě a hravě vylíčit. Moc by si přála mít od paní spisovatelky Kanakaredes další knihu už v ruce :o) Můžu jenom doporučit.

Kniha Dynastie boha Slunce je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x