Dýmající zrcadlo

Dýmající zrcadlo https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58057/dymajici-zrcadlo-58057.jpg 5 4 2

Volné pokračování cyklu Silnější než Däniken přináší opět mnohé znepokojivé otázky, které vzbuzují mrazení v zádech. Autor se věnuje především jedné z největších záhad lidstva: odhaluje cílenou mystifikaci společnosti mocenským systémem, který po dlouhá staletí ovlivňoval i nyní řídí dění naší planetě.

Přidat komentář

Terva
20.05.2022 5 z 5

„Polopravdy
a neinformovanost
jsou živnou půdou
pro dohady
a spekulace“.

„...v té době, kdy bohové byli ještě lidmi, pracovali a lopotili se“.

Prosím, k tomuto „výpravnému komentáři“ přistupujte s respektem. Možná se bude jevit jako spoiler, ale kdo neuvěří, nikdy nepochopí.


…...................Zjevení S. Jana kap. 14/ verš 16 a 17..........................
„A rozkazuje všem, malým i velkým, bohatým i chudým, svobodným i v službu podrobeným, aby měli znamení na pravé ruce své, aneb na čelech svých“.
„A aby žádný nemohl kupovati ani prodávati, než ten, kdož má znamení (čip) aneb počet té šelmy (konto) aneb počet jména jejího (jen patřící k jménu)“

Tady jsem přesně věděl do čeho jdu. Zdeněk Patrick mě už dokázal uhranout svou panteologií „Silnější než Däniken.“. Toto je vlastně jakési pokračování již zmíněné série. A opět se tu dostáváme do světa plného mimozemšťanů z dávných dob, ztráty svobody díky televizi, kamerám a v budoucnu i očipování do pravé ruky, kde v čipu bude vše od občanky, přes řidičák až po vaše konto. A tato doba už není tak daleko. Dnes však zatím bohatě stačí váš mobilní telefon, kde máte nejen sledovač GPS, který neustále udává vaši polohu, ale i bankovní konta – tak že vaše „digitální“ stopa jde neustále s vámi. A Velký bratr vidí. (pan spisovatel mobilní telefony nezmiňuje – v době psaní této knihy ještě nebyly tak „populární“.)

Malá ochutnávka:
V následujících kapitolách jsem spojil nespojitelné: Obraz dávno zaniklého světa oživeného legendami, romantickou archeologii, údaji biblických textů, ale i posledními výdobytky vědeckých poznatků. Teorií o vývoji vesmíru, vzniku života na této planetě, s přiměřeně odpovídající datací, za níž je odpovědná velmi nepřesná avšak všespásná „uhlíková metoda“.

Ještě se vrátím k televizi. Pan spisovatel se tu pouští do moderátorů zpráv pro veřejnost. Jak jsou lidé pomocí tohoto média ovládáni a jak jsou zmateni ze zpráv. Neboť: „co jsem sám nespatřil na vlastní oči v televizi, to nemůže ve své podstatě prakticky existovat“ A všudy přítomná reklama vás nutí kupovat věci, které ani nepotřebujete. A jsem zase o kus dál. INTERNET. Spousty informací, které vlastně nejsou ověřitelné, ale pro každého „zaručeně pravdivé“. I tady na DK se jistě už pár uživatelů dostalo do situace, kdy jim byl smazán komentář, protože pro oči běžného smrtelníka je komentář nevhodný, ať už se jedná o sex, bibli nebo rasismus. (pan spisovatel internet nezmiňuje – v době psaní této knihy ještě nebyl tak „populární“.)

Malá ochutnávka:
Zatímco se učebnice našich dětí zaplňují mnohými jmény nepravých vynálezců či objevitelů, skuteční vynálezci byli buď zastřeleni, utopeni v moři, sťati popravčí sekyrou, umístěni v psychiatrických léčebnách či beze stopy zmizeli z hodiny na hodinu.....

Zde mistr Patrick také naráží na vodíková auta. Auto jezdící na vodu, z jehož výfuku se spalováním vody vytváří kyslík. Krásně ekologické ...a nabrat vodu v každém rybníku, potoku či řece? Nemožné!! Místo toho je civilizace nucena být závislá na dodávané (prodávané) elektřině, naftě či benzínu. A pravdu a ruku na srdce, v dnešní době dávat 50 korun za litr benzínu – no, nezajeli by jste raději někam k vodě, v pěkně čistotném a ekologickém autíčku? Kdepak, tohle si stát nepřeje. Populace musí být závislá. (Cenu nafty a benzínu pan spisovatel nezmiňuje – ale současným cenám se určitě směje)

Malá ochutnávka:
Příčinou nepříjemných andělských aktivit pro Sodomity byly jejich zvrácené choutky, podobající se ve své podstatě tomu, co se snaží prosadit současní „zákonodárci“ a sdělovací média jako zákonnou normu – rovnocenná, i když podivná sodomitská „manželství“ s právem vychovávat děti.

Ano i této „choulostivé“ otázky se pan Patrick dotýká. Já se raději nebudu moc rozepisovat, protože hrozí, že mi komentář bude smazán. Ale další podstatou měst Sodoma a Gomora, je jejich „cílené“ zničení. Biblický „jaderný výbuch“, který měl stejné účinky jako ten v Hirošimě a Nagasaki zničil obě města a „ti kdož přežili pak umírají s puchýři“, vypadanými vlasy a dalšími „neduhy“ radioaktivního záření. Dále poukazuje na knihu „Mahabháráta“, (1 400 př. n. l.) kde lidé i mimozemšťané měli společná sluneční města vysoko nad oblohou. To vše v době, které snad už ani nikdo nechce věřit, že „byla“. Létající stroje, lodě, ponorky a snad i tanky...sakra, co to tam tenkrát vyváděli? (v jedné pasáži pan spisovatel vybral text, který skoro přímo uvádí Rusko, jako zdroj válek a možného konce světa)

Citát: Jediným možným východiskem sjednocení světa může být pravda.

Se spoustou věcí v této knize souhlasím, chápu je a také je vidím očima svýma. Je v tom sice něco pravdy, trochu spekulace, špetka fantazie, spousty zastírání, ale vesměs vše o čem se tu píše se nakonec může stát velkou pravdou. Malou vizi přidám i já:
Toto je konečně …..konec...... komentáře.

Citát: Za konec světa budu považovat okamžik, až libovolně nezávislý supervizor (např CIA) prohlásí, že je na stopě mimozemšťanům.

witko
08.11.2018 5 z 5

Netradiční pohled na historii v podání českého "Danikena".


Kniha Dýmající zrcadlo je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x