Dylan - 100 písní a fotografií

Dylan  - 100 písní a fotografií https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97430/100-pisni-a-fotografii-97430.jpg 5 14 5

100 nejlepších songů, které Bob Dylan za svou kariéru napsal, je doprovázeno dobovými fotografiemi, kompletními texty jak v originálu, tak v českém překladu, a notovým záznamem s akordy pro kytaru. Nechybí ani informace, kdy a jak která píseň vznikla.

Přidat komentář

Any26
18.02.2024 5 z 5

Tak tohle je ta nejlepší knížka jakou jsem sehnala v antikvariátu. A ještě za fakt výhodnou cenu. Téhle knížky se naprosto nemůžu nabažit. Náááádherně zpracovaná. Mnoho fotografií. Písničky s noty a akordy. Texty Dylanových majstrštyků, včetně českého překladu. Plus komentáře různých osobností k jednotlivým písničkám. Nečekala bych jak často budu do knížky nahlížet. Pokud sháníte něco, kde najdete texty s noty + akordy Dylanových písní, tak tohle musíte mít. Musím říct, že v tomhle směru je to velmi užitečné.

mi-380
14.11.2019 5 z 5

Právě jsem dokoukal fascinující dokument Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese, když tu mi na internetovém antikvariátu bliklo, že požadovaná kniha je za rozumnou cenu k dostání. Je to poblíž, osobně přebírám a už listuji a užívám si kouzla dokonalé práce: velký formát, originální texty/básně, přesný překlad, kvalitní fotografie, kompletní noty i akordy a ke každému songu komentář od kolegů muzikantů nebo přímo od Dylana, 620 stran.
Ve zmiňovaném (tak trochu pseudo-) dokumentu jsou na počátku celé akce dvě osobnosti. Vedle Boba Dylana Alan Ginsberg. Doplňují se, ale časem začne na jevišti dominovat Dylan. Mladé publikum to tak chce: BD zpívá, vyzařuje z něj charizma, má vedle sebe z jedné strany Joan, z druhé Scarlet a jeho zhudebněné básně jsou v porovnání s AG stravitelnější.
Jedna z mála Nobelových cen za literaturu, které dobře rozumím.
100 % (zatím 8 hodnotících s průměrem 95 %).

Byl jsem v Londýně, byl jsem v rozpustilé Paříži,
Plul jsem po řece až jsem dorazil do moře,
Byl jsem až na dně prolhaného světa,
Někdy mi připadá, že mé břemeno je těžší, než unesu,
Ještě není tma, ale už se stmívá.
(Not Dark Yet, 1997)
https://www.youtube.com/watch?v=5fGYWAVw2zg
https://www.youtube.com/watch?v=T_5XXjTM2_4


BobRyder
05.04.2018 5 z 5

Když Bob Dylan dostal Nobelovu cenu za literaturu, měl jsem z toho radost. Nechci zveličovat význam tohoto ocenění, ale chápal jsem to jako potvrzení mého názoru, že neexistují žádné hranice mezi takzvaným vyšším a populárním uměním. Prostě nevnímám rozdíl mezi texty Micka Jaggera a Shakespearovými sonety. A pokud tyto hranice někdy přeci jenom existovaly, byl to právě Bob Dylan, kdo je pomáhal bořit. Do rokenrolu vnesl náročné texty, které překonávaly konvence tehdejší populární hudby a které vyjádřily duši celé jedné generace a ze svého tvůrce udělaly- i proti jeho vůli- vůdčí osobnost kontrakultury 60.let. Bob Dylan byl jedním z nenahraditelných. Nejlépe to vyjádřil George Harrison z Beatles: "Kdyby Dylan neřekl některé věci, které řekl, neřekl by je už nikdo jiný. Svět bez Boba Dylana? To by byla hrůza..."
A žádná kniha nám nemůže Boba Dylana představit lépe než tato. Nikdo nám zde nevnucuje svoji interpretaci díla tohoto rockového básníka. Jsme tu pouze my a Dylanovy písně. A to stačí...

DennisMoore
26.10.2014 5 z 5

Důstojná kniha, její sestavování muselo být nesmírně náročné a pečlivé, protože výsledek vážně stojí za to.

tuntavala
05.03.2013 5 z 5

Velky zazitek z Bobovych textu.

Autoři knihy

Bob Dylan (p)
americká, 1941

Kniha Dylan - 100 písní a fotografií je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x