Na konci s dychom

Na konci s dychom https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236320/bmid_dych-na-konci-s-dychom-YrT-236320.jpg 4 286 40

Dýchání série

< 3. díl

„Vnútri stále horím. Rozmýšľala som, čo by som mala spraviť, aby som to utrpenie v sebe potlačila. Nezvládala som to spraviť sama. Potrebovala som pomoc. Bola som zúfalá.“ Emma Thomasová sa skrýva. Pred všetkým a pred každým ... vrátane jej samej. Ale nemôže sa skrývať navždy. Jej minulosť ju nájde, a jej tajomstvá nezostanú v tichu – a nezáleží na tom, ako veľmi chce, aby jej odpustili. Emma zistí, že úprimnosť môže zraniť viac ako zrada, a že pravda môže mať cenu jedinej lásky, akú kedy mala. Dlho očakávaný záver série Dych budú čitatelia hltať so zatajeným dychom.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Dívčí romány

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Out of Breath , 2013


více info...

mischa5364
mischa5364
29.01.2024 5 z 5

Páni, tak toto byl úžasný závěr jedné z nejvíce emotivní série co jsem kdy četla. U konce s dechem mi dala všechno co jsem očekávala. Bylo to strhující, napínavé, místy frustrující ale nakonec i sladké a zamilované.

Emma utekla. Bojuje proti tomu, co chce její srdce, protože chce Evana ochránit před tím, aby ho zničila. A tak prožívá svůj první rok na Stanfordu. Bohužel svou prázdnotu zahání alkoholem. A jako by toho nebylo málo přijde další rána. A Emma se musí vrátit domů.

Evan se pokusil jít dál, pokusil se přestat milovat dívku, která mu zlomila srdce - dívku, která ho opustila. Ale nemůže, chce odpovědi. A tak Emmu po nějaké době opět potkává na pohřbu, ale už jí skoro nepoznava.
Samozřejmě by to nebyl Evan, který dostal nápad jak Emme pomoci.

Tak a víc vám nebudu prozrazovat. Celá trilogie pro mě byla jedna horská dráha, která za to naprosto stojí. A pokud se do knih pustíte nezapomeňte na kapesníčky, protože je budete potřebovat.

michaela0704
michaela0704
28.08.2023 5 z 5

Předchozí dva díly jsem byla pořád na hraně toho, zda to pro mě budou "Jen" nadprůměrné knihy nebo TOP knihy. Po dočtení třetího a posledního dílu série Dýchání mohu jen říct, že se jedná o TOP knihy, které jsem si naprosto zamilovala. Bude se mi po Emmě a Evanovi stýskat.

Začali jsme, když bylo Emmě šestnáct let a končíme těsně po jejích dvacátých narozeninách.

Třetí díl začíná přibližně rok a půl po událostech na konci druhého dílu, kdy Emma opouští Evana a Weslyn. Emma je na univerzitě, má své tři spolubydlící, učení a fotbal, ale přes Evana a svou minulost se nepřenesla. Jediným pojítkem z minulostí je její nejlepší kamarádka Sára, která právě odjíždí na výměnný pobyt do Francie.

Emma je ztracená, zničená a propadá se hlouběji a hlouběji do temnoty. Už nemá ani noční můry, protože ona jednu velkou a hroznou noční můru žije. Zkouší utápět svůj žal v alkoholu a adrenalinových zážitcích. Další rána následuje a Emma se musí, i když jen na pár dní, vrátit do Weslynu.

Když Evan vidí, co z Emmy zůstalo a jak prázdný je její pohled, rozhodne se, že Emmě pomůže, i když tím bude muset otevřít rány, které v něm zanechal její odchod a zrada. Nejde o lásku, jde o záchranu jejího života, protože Emma je na hraně.

Vše je o důvěře. Oba vědí, že se pořád milují. Emma si ale myslí, že si nezaslouží být milována a rozhodně ne právě Evanem. Evan ví, že mu Emma nevěří, nikdy mu naprosto nevěřila a neřekla mu celou pravdu o sobě. Evan se snaží, ale pořád naráží na Emminu temnou stránku. Navíc i jeho sužují noční můry, které začaly po tom, co ho Emma opustila.

Sbližují se a uzdravují se. Emma ale ví, že mu musí říct celou pravdu o své matce a o Jonathanovi, bez toho se nikdy neposunou dále. Má ale strach, že, až tak udělá, o Evana definitivně přijde.

V tomto posledním díle jsem s Emmou a Evanem několikrát brečela. Vše bylo tak opravdové a uvěřitelné. Dlouho budu na ně a jejich příběh myslet. Nádherná série.

"Nikdy jsem tě nepřestal milovat, Emmo. Jenom nevím, jak tě milovat, aby to bylo dost."

"Nikdy jsem nepochyboval, že jsi mě milovala. Chci jenom, abys mi důvěřovala."

"A já si zvolila život. Zvolila jsem si lásku. A rozhodla jsem se dýchat."


Damonka12
Damonka12
10.10.2022 5 z 5

Tato série na přelomu YA a NA mě vážně bavila. Tento díl byl zajímaví a hrozně čtiví, super závěr série.

vlkove
vlkove
04.12.2021 4 z 5

HODNOCENÍ SÉRIE: 97 %

LenRan
LenRan
17.06.2020 4 z 5

Tento poslední díl se mi líbil asi nejvíce. První byl opravdu děsivý a vyčerpávající, druhý mi dal docela zabrat abych jej dočetla, ale tento, kdy se Emma, úplně sesypaná skládá postupně dohromady, stejně tak jejich vztah, se mi líbil. Na celé sérii mi vadilo, že se stále opakovaly dokola ty samé situace: párty/něco se podělalo/slzy/odpuštění - a furt dokola.

Domča153
Domča153
03.03.2020

Jednoduše nevím.
Na jednu stranu se mi série líbila avšak byli tam momenty kdy jsem přemýšlela že to nedočtu.
Knížky jsou na můj vkus zbytečně strašně zdlouhavé. Popis nějakého domu je na celou stránku (SPOILER) a setkání s J. ve vězení bylo o pár větách které byly prakticky o ničem. Celkově mi některé situace přijdou až moc vyhrocené viz první knížka.

Majakadelcova
Majakadelcova
10.02.2020 5 z 5

Nejvíc musím musím vyzdvihnout, jak moc se mi líbilo, když Emma a Evan hledali cestu.."znovu" se zamilovat, poznat a dokázat spolu jít dál. Mrzí mě, že v díle nebyl dořešený vztah mezi Em a J., to si myslím zasloužilo dotáhnutí.

Mišule_11
Mišule_11
29.12.2019 5 z 5

Napínavé zakončení celé série, které jinak snad ani dopadnout nemohlo! :)
Je pravda, že některé věci se opakovali a příběh byl místy zdlouhavý, ale nevadilo mi to, protože i tam jsem se konce dočkala. A hlavně se mi líbilo, jak v tomto díle byli zapojeni skoro všichni přátelé Emmy i Evana, nějaký ten další příběh o nich by určitě také nebyl k zahození! :)

okeey
okeey
04.09.2019 4 z 5

Poslední díl této fantastické série, tento byl teda asi nejslabší, nejvíce se mi líbil první, tam bylo nejvíce akce a byl nejvíce napínavý. Tady už mě Emma fakt rozčilovala, chápu, že to pro ni muselo být těžké, po tom všem čím si prošla, ale to její chování mi přišlo fakt už přehnaný.
Ale v tomto díle se to všechno hezky uzavřelo, dokončilo, nic nezůstalo nedořešené. Doporučuji celou sérii!

martisko3
martisko3
11.08.2019 3 z 5

Kniha mě po předchozích dílech moc nebavila. Děj mi přišel natahovaný, samá party, alkohol, démoni...

SmallLucia
SmallLucia
26.07.2019 3 z 5

Popravdě jsem měla problém s tím, jak mám knihu vlastně hodnotit. Některé chvíle způsobily, že jsem měla slzy na krajíčku a u dalších jsem jen kroutila hlavou, jak neuvěřitelné ty situace byly. A to se týká celé série Dýchání.
Nejvíce mě na této sérii štvalo to, jak byla každá situace v Emině životě vyhnána do krajností - její vztah s matkou a matčina povaha, Johnnatanovo chování a tajemství, chování tety Carol, i její reakce téměř na cokoli nepříjemného.
Dále mi celkově děj příšel místy nudný - škola, párty, přespání u Sary či Evana a pořád dokola.
Z mého pohledu je to čtení spíše pro mladší čtenáře, který tato kniha nejspíše sedne lépe než mě.

happy19
happy19
15.05.2019 5 z 5

Nejlepší díl!Celá triologie měla něco do sebe..a kruh se uzavřel:-*..Naprostý souhlas s komentářem od salči;-)

tereza0684
tereza0684
16.03.2019 3 z 5

Nejslabší z dílů, přesto super. Zakončení zvláštní ale přesto stojí za přečtení

Joyce24
Joyce24
05.07.2018 4 z 5

Ani tento díl mě nezklamal, fandila jsem Emmě a Evanovi, aby si vše vyříkali a našli k sobě opět cestu.

cukrovka
cukrovka
24.06.2018 4 z 5

Největším nepřítelem byla Emma sama sobě. Její cesta k vlastnímu odpuštění a lásce byla trnitá, ale nakonec to s pomocí svých přátel zvládla.

veveronka
veveronka
25.02.2018 3 z 5

není špatná

ivedoo
ivedoo
13.02.2018 5 z 5

Naprosto epické zakončení :D Knihu jsem dočetla za den. Pořád jsem doufala v happy end a taky jsem ho dostala. Prostě Emma a Evan jsou spřízněné duše. Jsem šťasná, že si to vyřešili :D Asi snad nejlepší díl z celé trilogie.

ketvin
ketvin
06.02.2018 5 z 5

Sérii jsem četla už před více než rokem a stále si "hlavní scény" pamatuji, proto knihu hodnotím nadmíru skvěle - ráda se k ní zase vrátím a hrdiny si připomenu... :)

Denisa232623
Denisa232623
05.01.2018 3 z 5

Tahle trilogie mě velmi bavila. Musím říct, že první díl je úplně nejlepší ale zhltla jsem všechny tři velmi rychle protože jsem nutně potřebovala vědět jak to s Emmou i s Evanem dopadne.

salča
salča
12.12.2017 5 z 5

Příběh Emmy je plný bolesti,zklamání,strachu a nočních můr.
Zároveň je ale i velmi dojemný a čtivý.
U předešlých dílů mě autorka pokaždé dostala jejich zakončením.
V této poslední knize jsem jí byla velmi vděčná za střídavý popis Emmy a Evana.
Některé části jsem četla se zatajeným dechem a těžkým srdcem.
Je to ÚŽASNÁ SÉRIE a jsem moc ráda,že jsem na ni narazila.