Dvůr trnů a růží 1–3 (box)

Dvůr trnů a růží 1–3 (box) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395414/bmid_dvur-trnu-a-ruzi-box-3lU-395414.jpg 5 151 18

Série Dvůr trnů a růží v jednom boxu. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, zaútočí na ni podivný tvor. Odvleče ji do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že tajemným únoscem je jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku. Feyre čeká těžký úkol – musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Přidat komentář

Dizzy3
09.02.2024 5 z 5

Tyhle tři knihy by se měly prodávat s varováním, protože jakmile začnete číst, jste ztracení navždy. Je to jako droga a vy budete závislý, posedlý a budete chtít víc a víc ! Roztrhá vás to na cucky a zase spojí v totální euforii. A jakmile dočtete, nebudete vědět co se životem a já ten příběh miluju a dala bych cokoliv kdybych si ho mohla přečíst znovu jako poprvé..

terez.book
02.10.2022 5 z 5

Do této knižní série jsem šla s obrovským očekáváním. Když se řekne knižní kategorie fantasy young adult, téměř každý knihomol zmíní sérii "Dvorů". Dle mého vkusu bych ani neřekla že jde o tuto kategorii, naopak mám dojem že by se to mělo prodávat na občanku +18 některé scény byly dost detailní, takové 50 odstínů šedi s vílami a kvalitnějším příběhem .
Musím vyzdvihnout jednu věc. Autorka vám dokáže lusknutim prstu znechutit kladnou postavu a stejně tak ze záporáka udělat miláčka.. A vy s ní prostě bez řečí budete souhlasit.
Z prvního dílu jsem byla ze začátku trochu v rozpacích a nechápala co na tom ostatní vidí. Občas ne moc logické situace namíchané s vykradeným námětem Krásky a zvířete. Ke konci se to slušně rozjelo, nabralo to na originalitě a s chutí jsem se pustila do druhého dílu.
Ten už byl o poznání daleko lepší. Autorka přidala kupu sympatických vedlejších postav. Nenudila jsem se jedinou stránku. Co vás jistě na této knize bude bavit nejvíc, je rozvíjející se romantická linka..
️Třetí díl bych klidně zvládla i kratší, přípravy na válku byly občas zdlouhavé. Pokud si ale zamilujete(a jakože určitě) hlavní postavy, délku knihy nějak ustojíte.


HadleysHope
03.09.2022 5 z 5

V tomto boxu se ty knihy lépe přechovávají. Neodolal jsem a své první tři příběhy jsem daroval, a pořídil si tento box. Má to i svou mincovní hodnotu, protože knihy jsem z boxu nevyndal, páč už jsem je četl. Zachovám boxu jeho panenství.

Nikei
21.08.2022 5 z 5

Celý box jsem si zakoupila díky skvělým hodnocením na databázi knih a nelituji. Dvůr trnů a růží je jedinečná a naprosto úžasná fantasy série. Autorka vytvořila fantasticky propracovaný příběh, který mě ihned okouzlil. Rozhodně všem doporučuji.

jitka_dankova
08.12.2021 5 z 5

Fantasy série Dvory (myslím ty 3 knihy, další knihy už netvoří ten hlavní příběh) je něčím, co jsem dlouho hledala. Příběh o odvážné dívce, která poznává samu sebe, lásku, vztahy, přátele. Velice dobře jsem se začetla do všech těch jejích pocitů, toho, co musela prožít, snášet. Jasně, v knize je i dost míst, kde se hlavní postavy musejí vyrovnat s bolestí a starostmi, ale obvykle se to postupně promění v něco dobrého, posílí je to. I když bylo pár témat těžších (v dalších dílech), velice dobře se to četlo a byla jsem z celé série pozitivně naladěná. Tak trochu bojovně. Protože celé je to vlastně o cestě za svými sny. A úplně nejvíc oceňuji, že mi autorka ponechala všechny mé oblíbené postavy naživu. Už čtu celou sérii podruhé a stále mne baví některé části prožívat znovu a bavit se vtípky a některými scénami. S naprostou jistotou vím, že se budu ke knize hodně často vracet i v budoucnu.

Katerina589
07.04.2021 5 z 5

Tahle série je prostě boží. S. J. Maas patří mezi mé oblíbené autory. Skvěle vykreslený svět víl a jednotlivých dvorů. Plno skvělých postav, které jsem si oblíbila (hlavně Rhysanda), ale Tamlin mezi ně rozhodně nepatří (kdo četl, pochopí). 2. a 3. díl jsou sice objemné knížky, ale rozhodně to stálo za to a já můžu tuto sérii opravdu doporučit. :)

Fortuna7
05.04.2021 5 z 5

Miluji tuto sérii. Rhysand je láska. Sarah J. Maas znovu dokazuje jak skvěle a čtivě umí psát❤

prochyn
14.10.2020 4 z 5

Fantasy sága o bojovnici, která se stala nesmrtelnou ... ehm, vílou. Knížka je opravdu dobře napsaná. Je vidět, že to psala žena. A to je dobře, alespoň mně to pomohlo trochu víc pochopit ženskou duši. Změť těžko pochopitelných pocitů, překomplikovaný vztah k sestrám. Spousta podrobných popisů, šaty, šperky, příroda, stavby i postavy jsou dopodrobna vylíčeny. Trochu zdlouhavé, ale ženy zřejmě nejsou tak přímočaré jako mužští spisovatelé. Ale kniha rozhodně není nudná. Spousta intrik, boje pomocí zbraní, drápů i magie. A podle mně úplně nejlepší popis milostných scén, co jsem kdy četl.
***
Poznámka k překladu Ivany Svobodové. Kotlík mi to odpust, ale okřídlení robustní zabijáci jsou víly??? To jako vážně? Nejsou to spíš elfové, váleční čarodějové nebo čarovrahouni? A nádoba, rozhodující o osudu světa je Kotlík??? Ne nějaká Nádrž moci nebo aspoň Vana energie nebo Hrnec nekonečna?

Tereza350
14.07.2020 5 z 5

Tato serie si rozhodne zaslouzi 5*! Pribeh je velmi poutavy.V podstate jsem se od cteni nedokazala odtrhnout a doslova jsem hltala stranku po strance.

Lvíček835
06.07.2020 5 z 5

Za mě rozhodně nejlepší serie co jsem za tenhle rok četla nejvíc jsem si oblibila dvě postavy,které nebudu jmenovat,podle mě tahle serie stojí za přečtení.

Kasana
18.05.2020 3 z 5

Já se přiznám, že ke Dvoru trnů a růží jsem se dostala až po dočtení ... Dědičky ohně? Myslím, že se to tak jmenuje a jsem líná si to vyhledat. A tehdy, když mi bylo asi šestnáct, sedmnáct, se mi to i líbilo. Teď celou sérii Skleněný trůn nesnáším kvůli hlavní hrdince a po tomto díle to fakt nechci číst. Ale zpět ke Dvorům.

Tahle série má některé plusové body od Skleněného trůnu. Ten svět je neskutečně zajímavý, námět různých dvorů není sice originální, ale je příjemný na čtení. I ta zápletka na první tři díly není něco, co se jen tak nevidí, ale jo, dokázala bych té sérii hodně odpustit. Čte se to výborně (pokud vám nevadí tlusté knihy), to bez výhrad, je to poutavý, umí gradovat, když je potřeba ... nádhera to číst.

Ale, i tato série má spoustu problémů. Začnu tím světem. Protože Sarah s ním neumí pracovat. Víme, že je tu nějaká hiearchie víl, ale jak se od sebe navzájem liší? Co je odděluje? Proč tomu tak je? A pokud jsou některé nebezpečné, proč se jen tak potulují? A když už jsme u těch víl, proč to jsou většinou lidé co nestárnou, mají špičaté uši a magické schopnosti? A ne, neberu, že sem tam nějaká postava má bílé vlasy a to z nich dělá vílu. Není tam nic, co by mě nutilo říct, že třeba Rhys je víla. Žádná charakterová vlastnost. To je celkem škoda a chtělo by to zapracovat. Já netvrdím, že to má být tak složitý svět, jako je v Game of Thrones, nebo jak je píše Brandon Sanderson, ale stačí pár detailů!

Ani postavy nejsou o moc lepší. Všechny hlavní postavy jsou jen typickým příkladem Mary (Gary) Sue. Pro ty z vás, kdo neví, o čem to mluvím: Mary Sue je typ postavy, která má strašně špatné prostředí, ve kterém vyrůstá, každý chlap se za ní otáčí, má ty nejlepší zbraně nebo schopnosti (často všechny), je párováná s tím nejlepším a nejsilnějším chlapem atd (třeba Bella ze Stmívání je ukázkou Mary Sue, ale poslední dobou se objevuje i ve Star Wars, v Marvelu ...). A Feyre je prostě Mary Sue (To Ailin taky, ale Feyre se aspoň nechová jako spratek). Narodí se jako člověk, o světě víl neví mnoho, a přesto ji nechají kolikrát rozhodovat za ostatní víly. Má schopnosti, které prakticky ovládne všechny a bez mrknutí oka. Kdyby tam bylo něco, co nezvládne, tak by to bylo zajímavější.

Ale dobře, tohle je problém většiny YA literatury. I když nevím, proč je toto ještě řazené do YA literatury. A důvod si tady jistě najděte dole v komentářích, já to tu nebudu vypisovat (+18, to snad stačí). Jako jo, sex ke vztahu patří, ale není toho tu trochu moc na YA?

Jo, a když už mluvíme o vztazích, tak by mě zajímalo, co se stalo mezi prvním a druhým dílem, protože PTSD v tom nebude mít tak velkou roli. A Feyre z toho prozatím vynechám, protože, ta má tak trochu na to právo po tom, jak ji to sebralo. Ale co Tamlin a Rhys? Proč si v druhém díle prohodili charaktery? Já nechci zbytečně sem sázet spoilery, já jenom chci vědět nějaký důvod.

Jako jo, mám spoustu výhrad k sérii (kdybych nebyla takový zbabělec a doopravdy sem vypsala ty spoilery, asi by ten komentář byl stejně dlouhý jako moje bakalářka), ale nebudu lhát, pořád jsem ochotná to číst. Dokonce si ty knihy kupuju. I tu novelu, ke které ještě musím připsat komentář. Bez té novely ... je to ještě OK série, rozhodně lepší a zajímavější, než Skleněný trůn. Tam je to podle mě jedno klišé za druhým tak výrazné, až z toho bolí oči.

leník511
23.03.2020 5 z 5

Miluju ti sérii !!!!

Medasek
01.11.2019 5 z 5

Tyto knihy naprosto zbožňuji. Nejvíce jsem si oblíbila Dvůr mlhy a hněvu. Jedna z nejlepších sériích co jsem, kdy četla.

Runkyna
12.10.2019 3 z 5

Na to, že to je YA, tak dobrý. Odpočinula jsem si u toho. Nezatěžuje, předvídatelné, všichni jsou spárovaní, vybrakované pohádky, ale nikoho neurazí. Autorka píše čtivě. Druhý a třetí díl by klidně mohla osekat na polovinu stran a jen by to těm knihám prospělo.

Mabie
11.09.2019 3 z 5

Knihu (resp. sérii) jsem si vybrala v rámci výzvy a nebylo to až tak strašné, na druhou stranu to nebyla ani žádná hitparáda. První díl se mi docela líbil, příběh byl vtipně naroubovaný na Krásku a zvíře a využil možnosti fantasy, ale druhé dva díly považuji za slabé.

Lucci3
17.08.2019 1 z 5

Zklamání. Jedním slovem zklamání.

První díl se mi hodně líbil. Byl hodně pohádkový a odpočinkový. Od druhého dílu jsem očekávala to zlepšení, které všichni opěvují. Sekla jsem se. A to hodně.

Druhý díl byl zdlouhavý a dočetla jsem ho spíše proto, že mi přišlo blbé nechat nedočtenou knížku. Přišlo mi, jakoby si tuto knihu nikdo nevzal do parády a neproškrtal. Působilo to, jako že jim Sarah J. Maas přinesla rukopis, oni upravili gramatiku a vydali... Hodně mě štvalo, jak byla Feyre většinu knihy na dně a najednou byla nejlepší bojovnice a plánovala záškodnickou akci. Pochopila bych, kdyby tam byl vidět vývoj, byla popsána ta změna. To tady nebylo. Feyre se prostě probudila a byla zde válečnice sexující se svým únoscem, který ji "zachránil" ze Dvora jejího psychopatického snoubence.

Do třetího dílu se nechystám.

Nemějte o sérii vysoké očekávání, když se do ní pustíte. Mohli byste být hodně zklamaní.

Sigili
13.08.2019 5 z 5

Nemohla jsem ji pomalu ani odložit. Sarah J. Mass ma hodně dobré knihy. A doufám že si od ní ještě spoustu knih přečtu.

hkollmannova
28.06.2019 5 z 5

Nádhera! Hned začněte číst ????