Dvůr stříbrných plamenů

Dvůr stříbrných plamenů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486598/bmid_dvur-stribrnych-plamenu-4ne-486598.jpg 4 1311 238

Čtvrtý díl bestsellerové série Dvůr trnů a růží Nesta Archeron se marně snaží zapomenout na hrůzy války a vydobýt si své místo mezi vznešenými vílami. Na Nočním dvoře navíc stále potkává Cassiana, který ji přivádí k zuřivosti… a zároveň ji nebezpečně přitahuje. Mezitím zrádné lidské královny ohrožují křehký mír a jejich plány zhatí možná jen to, že se Nesta s Cassianem postaví své temné minulosti. Oba se budou muset utkat s démony všeho druhu, aby našli přijetí – a uzdravení – v náruči toho druhého.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Silver Flames , 2021


více info...

Přidat komentář

malýčtenář
19.04.2024 4 z 5

Tento asi poslední díl dvorů mě trochu zklamal. Děj se mi místy zdál rozvláčný a trochu zamotaný. Byla to taková směs od každého trochu. Přesto jsem byla zvědavá, jak se budou vyvíjet osudy hlavních hrdinů. Aspoň ten konec byl happy.

malýčtenář
19.04.2024 4 z 5

Tento asi poslední dil dvorů mě trochu zklamal. Zdál se mi místy zdlouhavý a dějově až moc zamotaný. Tak od každého trochu. I přesto jsem byla zvědavá, jak se bude dějově vyvíjet a jak dopadnou osudy hlavních hrdinů.


KajinaH722
14.04.2024 4 z 5

Příběh je psaný jinym stylem než jsem zvyklá u předchozích dílů a nevadilo mi to. Jen mi to trvalo delší dobu se začíst a ponořit se do příběhu. Přesto jsem ráda,že jsem se do toho pustila, protože jsem byla zvědavá,jaké to je ze strany Nesty a Cassiana. Za mě to bylo zbytečné dlouhé na 720 stran, protože místy mě to tolik nebavilo a pořád se to točilo v kruhu, jak na houpačce, takže jsem ráda,že to mám za sebou a to Dvory miluju.

MartinaCh27
13.04.2024 5 z 5

"Dvůr stříbrných plamenů" od Sarah J. Maas je napínavým pokračováním bestsellerové série "Dvůr trnů a růží", které čtenáře vtahuje do světa plného magie, intrik a vášně. V tomto čtvrtém díle se soustředíme na Nestu Archeron, která se snaží vyrovnat s hrůzami války a najít své místo v Nočním dvoře. Její cesta je však plná výzev, ať už jde o boj s vlastními démony nebo hrozby zrádných lidských královen.

Nesta a Cassian se potýkají se svými temnými minulostmi a hledají přijetí a uzdravení v náručí toho druhého, což čtenáře zaujme a pohltí až do poslední stránky.

Wajny
12.04.2024 3 z 5

Dvory patří mezi mé oblíbené série a Rhysand je . Knihu jsem začala číst hned, co mi přišla, ale po 50 stranách jsem zjistila, že jsem hodně věcí (hlavně ze třetího dílu) zapomněla , tak jsem si dala #rereading Což bylo na jednu stranu super, protože jsem se ujistila, že Rhysand je pořád #1 a na druhou stranu zjistila, že Dvůr stříbrných plamenů nedosahuje ani náhodou takové úrovně.

Maas je snad jediná autorka, která dokáže napsat 720 stran o ničem, celá kniha by se dala zkrátit na polovinu. Děj se točí v kruzích - nasraná Nesta, sex, akce, nasraný oba, sex... Příběh je nevyrovnaný, některé pasáže jsou zdlouhavé a nudné a akce, kde se konečně něco děje jsou hrozně zrychlené a nedotažené.
V knize je taky hrozně nelogičností např. celý obřad krve - oni vítězky , proč zase přišla o moc? Mám takový pocit, že v posledním díle to už budou jen obyčejný lidi
Za co ale musím smeknout je, jak dokázala autorka obhájit neexistenci Klenotů
Nesta se mi hrozně líbila v trilogii, tady mi ale lezla na nervy. Ze začátku se mi líbila - zlomená žena, která neví co si počít a tak se devastuje o to víc. Těšila jsem se na postupné uvědomění a změny v chování...bohužel Nesta se 600 stran chová jako... a pak bum najednou světice, která vše chápe a je ochotná udělat cokoliv.
Cassiana jsem měla ráda pro jeho povahu, bezprostřednost a vtípky. Tady dost ze svého charisma ztratil a občas působil jak hrozný podpantoflák.
Mezi hlavními hrdiny je neuvěřitelná chemie, líbí se mi jejich rozepře a ze začátku i sex scény, ale pak jich bylo až moc a jejich vztah se dlouho nevyvíjel, tak začal i ten nudit.
Co se týče ostatních postav, tak nejvíc mě zaujal Eris, který má něco do sebe. Gwyn a Emerie mi přišli nudné. Linka Rhyse a Feyre mi nevadila, jen občas zastiňovala hlavní děj.

Takže asi tak...určitě si přečtu další díly, protože by mi to prostě nedalo, ale tohle teda za mě byla slabota a doufám, že další budou o dost lepší

Yila
02.04.2024 5 z 5

Na pátý díl série jsem se těšila stejně jako na díly předchozí a SJM opět nezklamala. Líbil se mi jiný způsob vyprávění, kdy je kniha vyprávěná jak z pohledu Nesty, tak z pohledu Cassiana. Děj poměrně rychle odsípal a podobně jako v druhém díle i zde se hlavní postava snažila vypořádat/smířit se svými činy. Opět zajímavě zpracované trauma a to nejen Nesty. A samozřejmě, jako v každé knize od SJM u posledních 100 stran nešlo knihu odložit. Už se těším, až vyjde další díl série, jelikož zde stále zůstává plno nedopovězených linek :)

Knihomolka_176
11.03.2024 5 z 5

Pátý díl této série jsem dlouho odkládala, protože jsem se bála téhle chvíle. Chvíle, kdy se s touto sérií budu muset rozloučit.
Jestli jsem to obrečela? Rozhodně. Jestli si to brzo přečtu znovu? Bezpochyby.
Nesta mě bavila od začátku, přestože mi místy lezla na nervy. To, jak se s každou stránkou vyvíjela a rostla, mě opravdu bavilo pozorovat. Líbilo se mi, jak si nachází cestu jak ke Cassianovi, tak k ženám, které se brzy staly jejími přítelkyněmi.
Spousta lidí říká, že tenhle díl je nejlepší z celé série, ale to já bych rozhodně netvrdila. Rhysand s Feyre u mě budou vždycky mít speciální místečko a přestože jsem fandila i Nestě s Cassianem, necítila jsem to tam tolik.
Doufám, že autorka brzo napíše pokračování, protože jak bez tohohle mám sakra přežít?

marianna7090
10.03.2024 5 z 5

Táto kniha sa čítala sama. A to som mala veľmi nízke očakávania.

Prišla som na to prečo Rhys a Feyre neboli "moji" OTP (TOG séria je už navždy moja top "Maasovka"). Celú dobu som čakala na Cassiana a Nestu.
Nestin prerod a cesta touto knihou bolo niečo úžasné. Milujem silné ženské hrdinky a prišla mi lepšia ako Feyre. A typ jej moci bolo niečo s čím som sa ešte nestretla a extrémne tým u mňa stúpla.
No a Cassian je kapitola sama o sebe. DOKONALÝ. Jednoznačne jeden z najlepších mužov akých Sarah vymyslela a my jej všetci za neho ďakujeme.

Veľmi sa teším na pokračovania a ďalšie dobrodružstvá z tohoto sveta a bolo by zaujímavé ho možno sledovať aj z pohľadu poslednej prostrednej sestry alebo napríklad Azriela. Som otvorená všetkým možnostiam, len nech to už Sarah dopíše.

VeBruLove
05.03.2024 4 z 5

Závěr (závěr?) série byl fajn. Miluju dvory a celému tomu světu jsem propadla. Nesta mě štvala od začátku série a když jsem se dozvěděla o čem je čtvrtý díl, tak se mi do toho moc nechtělo. Těšila jsem se samozřejmě na Cassiana, ale nakonec mě Nesta překvapila. Bylo to trochu jiné vyprávění než předešlé díly, ale doceka rychle jsem si zvykla. Líbilo se mi nahlédnout do nitra vícero postav. Trošku mě štvalo chování Rhysa, ale vlastně v záběru jsem ho chápala. Nesta se ukázala jako velká bojovnice a Cass? Omg... nejlepší z trojice bat kluků . Doporučuji a za rok si to celou jízdu dam znovu. Hlavně prosím za Aze! Chceme knížkou o něm!

Tereza.Fait
29.02.2024 4 z 5

Takhle, já Nestě fandim, ale hrozně mi někoho připomíná - neuvěřitelně skvěle popsaný chování lidí s podobnými problémy.. Díky bohu za happy end!!
Teším se na reread a pokračování!

gabca2003
18.02.2024 5 z 5

Přečteno za tři dny - vzhledem k poměrně erotických částem knihy se četla velice snadno. SJM nezklamala a opět do děje zasáhla spousty zvraty. Byla jsem ráda, že se zde objevují i další postavy a jejich osudy. Musím říct, že jsem si Nestu po třech předchozích dílech oblíbila, nicméně Feyre má o něco raději. Četla jsem, že by měla být tato série v následujících letech zfilmována, na což se opravdu těším, protože doufám, že vizuálně krásně dokreslí knihy.

barboraDZoS
14.02.2024 5 z 5

Musím uznat, že první čtvrtina knihy pro mě byla náročnejší, tak do půlky jsem Nestu nesnášela a Casse bych bodla. Ale vlastně při ohlédnutí ve mě stále rezonuje Nestina pouť a její traumata, kam se hrabe Feyre. Nastaly okamžiky, kdy mi bylo jasné co přijde a říkala jsem si, že ta předvídatelnost je hrozná. Pak ale byly části u kterých jsem tajila dech, kdy jsem nevěřila genialitě a kdy mě přepadl pláč. Knihu jsem si nakonec zamilovala.

alsae
09.02.2024 3 z 5

Kniha se čte dobře, ale mám k ní spoustu výtek. Nesta rozhodně nikdy nebyla postava, která by mě nějak zaujala a ani po přečtení není mou oblíbenkyní. Mrzelo mě, že vše bylo popisované jen z pohledu Nesty a Cassiana, a ostatní byli upozaděni, i když se toho kolem nich dělo dost. K milostným scénám už toho bylo v komentářích napsáno dost a kdyby autorka trochu ubrala, rozhodně to nebude na škodu.
Teď jen doufám, že to není poslední kniha série a ta příští snad bude konečně více o Azrielovi, protože ten je tak tajemný, že už chci vědět něco víc. Ale zajímavých postav je tam tolik, že je prostě škoda věnovat přes 700 stran jen dvěma...

Dizzy3
09.02.2024 2 z 5

Jsem fakt zklamaná.. čtyři knížky to byla taková jízda a teď mi autorka předhodí ufňukanou Nestu! (Ted fňukám uplně jak ona!) Trochu si to napravila tím koncem, ale vůbec tuhle knížku nemůžu považovat za součást série..nemůžu to vystát! na jednu stranu chápu, že to nemohlo být ve Feyřiné situaci celé z jejího pohledu, ale kruci všechno by bylo lepší než tohle, klidně mohla pokračovat ve stylu Dvoru mrazu a hvězd (teď se děsím, že další knížka bude o Elain) mám ji celkem ráda, ale rozhodně ne tak, že o ní budu číst celou knihu jako o Nestě..

Spoiler:
Nicméně co rozhodně nepřekousnu a autorka to naprosto pokazila - těhotenství, porod a něco málo potom. Jako proč??!! K tomuhle přece směřovalo a těšilo se minimálně 80% čtenářek a je to podaný takhle??!! Když už jsem nedostala Rhyse a Feyre 24/7 tak tohle by mělo být rozhodně z jejich pohledu a mnohem víc rozebraný, protože takhle jsme dostali jen ohlodanou kost! kdybych měla nějakou magickou moc tak se při čtení a dokonce ještě teď země otřásá mou zuřivostí!

Možná je moje hodnocení ovlivněné tím, že stále jedu na RF vlně, ale za to si může Maasová sama! Neměla napsat tak boží sérii a pak to takhle utnout! Grrrr!!!!

Tess_BooksNerd
03.02.2024 5 z 5

Série Dvorů se pro mě stala jakýmsi Zlatým Grálem, ke kterému se pravidelně během roka alespoň 3x, ne-li 4x vracím. Tato kniha mi sice trvala déle než ty předchozí, ale někde za čtvrtkou jsem si zvykla na jiný styl psaní, než který spisovatelka použila v předchozích dílech. Co mě trochu mrzí je, že je tato kniha v podstatě jen o Nestě a Cassianovi. Chápu, proč to tak je, i přesto bych byla raději, kdyby spisovatelka zvolila starý osvědčený pohled Feyre. Ale změna je život. Ve finále jsem i brečela, když Feyre rodila maličkého Nyxe, když Rhysand vycítil jak jejich pouto umírá spolu s ní a zoufalstvím křičel. Brečela jsem když Nesta uzavřela dohodu možná s kotlíkem, možná se samotnou matkou. Dva moji oblíbení Illiryjci našli své štěstí. Pevně doufám a modlím se, že v další knize najde své štěstí konečně i Azriel.

girdi
13.01.2024 4 z 5

Dvory jsou srdcovka, takže jsem byla hodně natěšená a Dvůr stříbrných plamenů zhltla hned po vydání. S odstupem můžu napsat, že jsem se s Nestou sžívala jen pomalu a občas jsem ji fakt měla chuť kopnout do zadku. Ale Cassian a zbytek Nočního dvora to naštěstí zachraňuje. A Maasová psát prostě umí, ten příběh je dobrej, vývoj postav uvěřitelnej, takže jsem si to užila, i když se přiznávám, že jsem nečekala, jak moc spicy to bude.

Micho86
02.01.2024 5 z 5

Tento díl byl z poloviny erotika a z té druhé příběh o tom, jak se stát valkýrou. Bylo to moc fajn, ale některé postavy by si ještě zasloužily šťastný konec, takže doufám, že autorka napíše další díl, otevřené konce nemám ráda.
Jsem však značně rozmrzelá z jedné věci, a to z korektury českého překladu - ta kniha má 720 stránek a na každé 3.-5. je chyba, nedá se na to dívat, je to hrozná škoda! Ve většině případů chybí písmenko, přebývá nebo je nahrazeno jiným, ale výskyt těchto chybiček je opravdu hojný, úplně to kazí všechny lechtivé nebo napínavé scény.
No nic, bylo potřeba si na to postěžovat, jinak pokud jde o příběh samotný, bylo to fajn oddechové čtení a já teď budu vyhlížet další díl:)

Lexie321
25.12.2023 5 z 5

5/5 ďalšie skvelé pokračovanie fantasy serie. Stale sa neviem sa dočkať na viac Lucien a Elain. Vrelo odporúčam!

kyklop123
17.12.2023 5 z 5

Asi tady trochu shrnu celou sérii, nicméně popořadě. Příběh Nesty a Cassiana se mi líbil, byl trochu jiný než předchozí knihy a přece zábavný a čtivý. Cassian mi byl sympatický už od začátku. Nesta je spíše zajímavá postava, než že bych si ji prostě vyloženě oblíbil. Předchozí knihy s hlavní postavou Feyre jsem hltal asi o trochu více, nicméně úroveň knih je z mého pohledu srovnatelná a opravdu vysoká. Všechny knihy této autorky hltám jedním dechem (bohužel už mám všechny přečtené :D), tak se těším na další.

Honey0105
14.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Na příběh s Nestou jsem se těšila. Její postava mi přišla zajímavá už v předchozích knihách a chtěla jsem se dozvědět, co motivovalo její chování. Příběh mě bavil již od začátku. Cassian mi v některých ohledech přišel i o krapet sympatičtější, než Rhysand, takže se mi kapitoly s ním četly snáz. Přeci jen se ale našlo něco, co mi čtení trochu otrávilo. Bylo to hlavních asi 20% knihy. Najednou se zde objevuje mnoho zvratů. Hlavně Obřad krve. Tak si říkám, no wow. Ale vlastně celý obřad je shrnut do pár kapitol a nazdar. Vzhledem k tomu, že předchozích 80% knihy bylo spíš jen příjemné vyprávění s málem akce, tak když na to přišlo, tak tu největší akci pak autorka zazdila tím, že jí neuvěřitelně pokrátila. Navíc konec, kdy Nesta uvolní svojí moc, to mi přišlo zajímavé. Ale najednou Bum. Zjeví se Mor a Azriel a jediné co: Feyre.. Místo, aby se alespoň zeptali, zda je v pořádku. Vždyť akorát absolvovala Obřad krve. Feyre mě iritovala ve všech knihách, ale tady mi vyloženě kazila příběh s Nestou. No..A konec to pak dovršil. Že Cassian uvažuje nad tím, že Eris by mohl být správný chlap. Aha.. Ale Tamlin je ten nejhorší na světě, protože Feyre kvůli němu zhubla? Vůbec jsem nepochopila tu prvotní nenávist vůči Tamlinovi. Protože v knize se jasně píše, že měli oba noční můry. Feyre i Tamlin. Tamlina odsouděj, že na tom byla Feyre bídně, ale rozhodně jsem si nevšimla toho, že by se Feyre nějak zajímala o duševní stav Tamlina. Takže úplně na začátku byl Tamlin zatracen jen kvůli naprosto melodramatickému chování Feyre. Pak udělal pár věcí, které jsou trochu na pováženou, ale.. Když si vezmu, co dělal třeba Rhysand pod horou. To mi také nepřišlo v pořádku, i když měl ty nejšlechetnější motivy (alespoň tak to říká). Přesto doufám, že se brzy objeví další díl. A rozhodně by mi nevadilo, kdyby se v něm objevil i Tamlin.