Dvořiště

Dvořiště https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153455/bmid_dvoriste-SkE-153455.png 3 16 6

Nejprve si od stovky holek vzal kalhotky – a nakonec si vzal i vlastní život. Adam tak jako jediný ze čtveřice kamarádů dotáhl do konce „nízkou hru“, na niž si po maturitě podali ruku. „Román“ Dvořiště je milostným duetem – Adamova životní rekapitulace se proplétá s popisem bloudění „světem po Adamovi“ od té, která si myslela, že je jeho životní láskou. A jelikož jsme ve střední Evropě, je tento dvojhlasný žalozpěv přehlušován hospodským žvaněním.... celý text

Přidat komentář

freejazz
05.08.2022 2 z 5

tak na této jednohubce jsem si moc nepochutnal. s prominutím, tolik prdelí, kund a dalších součástí lidského těla na tak malém prostoru udělalo z tohohle kusu spíš nečitelný guláš, navíc slabě dochucený a poněkud přeslazený.
nevěřím, že opravdu existuje větší skupina lidí, která si za svůj bere slovník vozků a libuje si v neustálých vulgarismech. i bez nich by byl slovník postav docela šťavnatý. co je ale horší, všichni myslí jedním směrem - co jeden nakousne, druhý dopoví úplně stejným výrazivem. jo, kdybych bral v úvahu, že to jsou vlastně sotva odrostlí puerťáci, kteří toho ještě moc nezažili... ale z knížky plyne, že tomu tak není, že už to jsou, nebo měli by být, dospělí lidé...
kdybych to nečet jako e-knížku zdarma, asi bych si nakopal, že jsem za to vyhodil peníze.
prostě ne. zabitý čas.

twigxi
07.04.2022 2 z 5

Nic moc, vzpominam si, ze jsem ji precetla rychle, ale pomalu uz ani nevim o cem kniha byla.


kuruteku
21.06.2021 1 z 5

Po Nebožtíku druhá kniha od autora a podruhé jsem nějak zklamán. Jsem rád, že žiju v jiných "bublinách". Takže opouštím tento svět, nic mi nedává a nic mi neříká.

chaera
24.02.2021

Velmi krátká kniha, ale ani přesto jsem se nedokázala přimět knihu dočíst. Absolutně se mi to nelíbilo. Špatně se to četlo, jazyk mi nesedl (v životě jsem nepotkala nikoho, kdo by mluvil takovým stylem, jako postavy v knize) a ač jsem se snažila ve čtení pokračovat, po několika stranách jsem knihu odložila. Anotace zněla slibně, ale to je tak jediné pozitivum, které jsem na tomto díle našla.

pil
09.05.2013

Slibovali román. Prý mnou citově otřese. Když jsem po sedmé četla, že „Adamovi se udělalo smutno“, měla jsem chuť Adama nakopnout. Že ošukal, na co přišel? Vždyť jeho volba, co pak má smutnit nad prázdnotou života, když se u něj dívky střídají jako účesy Lucie Bílé. Každé pro má své proti. A pointa prozrazená hned na začátku. Postavy nevykreslené, plavou po povrchu, že jim nevěřím a Adamovi, že nakonec provedl to, co provedl už vůbec ne. Tenké, plytké, povrchní. Kdyby aspoň legrace to byla. Vtip. Erotika. Nic nic. Co víc, ani smutek na mě nepřišel z toho. Čím tak převratné? Vždyť autoři šikovnější už kdys dávno zvládli a dnes zvládají literárně lépe zpracovat pravdy, že život vlastně prázdný, my jen replikační stroječky, a že post coitus omne animal triste. Přečteno na cestě Praha- Kolín. Prý román. Mám lepší tipy ohledně zpracování stejného tématu. Nejméně dva. A s překvapivějšími pointami. Jednoznačně Snaživky a pak Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

sachista
25.03.2013 4 z 5

Kvalitní jednohubka. Ze začátku jsem se trochu musel prát s jazykem plným hovorových výrazů a zvláštních vulgarismů, ale postupně jsem se s tím vyrovnal a hlavně se začetl do Adamova příběhu. Dvořiště není pozitivní záležitost, jež člověka povzbudí, rozhodně však zaujme.

Autorovy další knížky

Ondřej Horák
česká, 1976
2014  80%Tvrdohlavý muž
2013  50%Dvořiště
2021  37%Pohlavní styky
2017  40%Nebožtík
2018  36%Mrtvá schránka

Kniha Dvořiště je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce22x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x